0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Tsampika στις Αυγούστου 20, 2010, 04:13:54 pmΑγαπητα μελη του pde.Φοιτω στο οικονομικο πανεπιστημιο της Πατρας κ προσδοκω πως μεχρι κ τον οκτωβρη θα εχω παρει πτυχιο. σκεφτομαι πολυ σοβαρα να δωσω κατατακτηριες για το τμημα οικιακης οικονομιας στην Αθηνα.Πρωτον γιατι εχω ακουσει πως οσοι το τελειωνουν προσλαμβανονται αμεσως στην εκπαιδευση κ δευτερον γιατι θα μου δωσει το πιστοποιητικο παιδαγωγικης επαρκειας που η σχολη μ δεν μ δινει.θα ηθελα οποιαδηποτε πληροφορια γνωριζεται γι'αυτο το θεμα..αξιζει τελικα να το κανω? ευχαριστω!Μπα δεν αξίζει πιστεύω...Αφού είσαι 22-23 και έχεις όρεξη για σπουδές, βρες κανένα κονέ για εξωτερικό και σήκω φύγε από Ελλάδα , την κόλαση των διπλωματούχων και το βασίλειο της ανειδίκευτης και κακοπληρωμένης εργασίας
Αγαπητα μελη του pde.Φοιτω στο οικονομικο πανεπιστημιο της Πατρας κ προσδοκω πως μεχρι κ τον οκτωβρη θα εχω παρει πτυχιο. σκεφτομαι πολυ σοβαρα να δωσω κατατακτηριες για το τμημα οικιακης οικονομιας στην Αθηνα.Πρωτον γιατι εχω ακουσει πως οσοι το τελειωνουν προσλαμβανονται αμεσως στην εκπαιδευση κ δευτερον γιατι θα μου δωσει το πιστοποιητικο παιδαγωγικης επαρκειας που η σχολη μ δεν μ δινει.θα ηθελα οποιαδηποτε πληροφορια γνωριζεται γι'αυτο το θεμα..αξιζει τελικα να το κανω? ευχαριστω!
Tsampika, πρωτίστως εννοείς ότι φοιτάς στο τμήμα οικονομικών επιστημών του πανεπιστημίου της Πάτρας. Όσον αφορά σε αυτό που ρωτάς, αν σε ενδιαφέρει να διδάξεις οικιακή οικονομία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, do it! Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν προτιμότερο να δεις τι αντικείμενο είναι αυτό, παρά να σκέφτεσαι την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, γιατί όπως βλέπεις τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για όλους τους κλάδους. Τέλος, όταν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου στο νέο τμήμα (δηλαδή 2015 περίπου, καλώς εχόντων των πραγμάτων), δε θα ισχύει το παρόν καθεστώς για την παιδαγωγική επάρκεια, αφού το τμήμα Οικιακής Οικονομίας, αν δε συμβαδίσει με τα νέα εκπαιδευτικά μέτρα, δε θα προσφέρει το πιστοποιητικό.
Το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας ανήκει στα "καθηγητικά" τμήματα και έως και το 2014 (για τους δύο δηλαδή επόμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ) θα αναγνωρίζεται στους πτυχιούχους του η παιδαγωγική επάρκεια. Με το νέο νόμο όμως που ψηφίστηκε δε θα ισχύει αυτό που είχες πληροφορηθεί. Η παιδαγωγική επάρκεια δηλαδή δε θα δίνεται στους πτυχιούχους οποιουδήποτε τμήματος (εκτός των ΦΠΨ, ΠΤΔΕ, ΠΤΝ, ΑΣΠΑΙΤΕ), αλλά θα πρέπει αυτοί να παρακολουθήσουν πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης (είτε κατόπιν της αποφοίτησης είτε στο πλαίσιο των σπουδών), για να λάβουν το πιστοποιητικό. Επομένως, με το υπάρχον πτυχίο τμ. Οικιακής Οικονομίας από το 2015 και μετά δε θα μπορεί να διορίζεται κάποιος στην εκπαίδευση.
μέχρι και τον τελευταίο ΑΣΕΠ πάντως, ο κλάδος Ο.Οικονομίας είχε το μεγαλύτερο ποσοστό διορισμού από όλους τους κλάδους.(λίγο καλύτερα από τους δασκάλους!!!)Λίγοι το ήξεραν...