0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το πάθος μου είναι το Ιστορικό-Αρχαιολογικό και αυτό ήθελα να ακολουθήσω απο μικρός! Στο ΕΑΠ το μόνο τμήμα που με ενδιαφέρει αίναι αυτό των φυσικών επιστημών ( Τελείως ασχετο το ένα τμήμα με το άλλο). Άραγε είναι καλύτερο να σπουδάσω αυτο που μου άρεσε απο μικρός η να επιλέξω το ΕΑΠ μονο και μονο με κριτήριο την ευκολία που σου δίνει λόγω της εξ'αποστάσεως μάθησης?
Ένα ποσοστό αυτών που φοιτούν στο ΕΑΠ πράγματι ενδιαφέρονται για την απόκτηση γνώσεων, π.χ. απόφοιτος Πληροφορικής μπορεί να σπουδάζει Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, που δεν θα του χρησιμεύσει κάπου. Από την άλλη, ένας υπάλληλος π.χ. του Δήμου, ο οποίος έχει προσληφθεί με απολυτήριο Δευτεροβάθμιας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο πτυχίο για εξέλιξη στην εργασία του. Και αυτό είναι θεμιτό. Πάντως το να δώσει κανείς 10.000 ευρώ τουλάχιστον για απόκτηση γνώσεων και μόνο, στις μέρες μας ακούγεται αστείο... Αν αυτό πρόκειται να έχει και κάποιο όφελος για τον ενδιαφερόμενο, είμαι υπέρ...
Παράθεση από: erietta στις Μαΐου 02, 2011, 11:24:06 pmΈνα ποσοστό αυτών που φοιτούν στο ΕΑΠ πράγματι ενδιαφέρονται για την απόκτηση γνώσεων, π.χ. απόφοιτος Πληροφορικής μπορεί να σπουδάζει Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, που δεν θα του χρησιμεύσει κάπου. Από την άλλη, ένας υπάλληλος π.χ. του Δήμου, ο οποίος έχει προσληφθεί με απολυτήριο Δευτεροβάθμιας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο πτυχίο για εξέλιξη στην εργασία του. Και αυτό είναι θεμιτό. Πάντως το να δώσει κανείς 10.000 ευρώ τουλάχιστον για απόκτηση γνώσεων και μόνο, στις μέρες μας ακούγεται αστείο... Αν αυτό πρόκειται να έχει και κάποιο όφελος για τον ενδιαφερόμενο, είμαι υπέρ...Ο υπάλληλος ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπ/σης) του δήμου που θέλει να ανέλθει βαθμολογικά μπορεί χωρίς το παραμικρό κόστος να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να διεκδικήσει την είσοδό του σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ για την βαθμολογική του ανέλιξη μελλοντικά. Ποιός τον εμποδίζει να το πράξει;Μήπως η προσφυγή στο "ΕΑΠ" μέσω ...κλήρωσης, αποτελεί (μπορεί και να κάνω λάθος, δε ξέρω...) την εύκολη λύση;