0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σημασία δεν έχει τόσο το ποσοτικό διάβασμα, αλλά το ποιοτικό. άλλωστε θα πρέπει να κατανοεί και να αφομοιώνει κανείς "α αναγινώσκει". Επίσης πρέπει κανείς να συστηματοποιήσει την ύλη. Από αυτό το βιβλίο που διάβασα τι μου έμεινε; Γι΄ αυτό όταν διαβάζουμε καλό είναι να βγάζουμε ερωτήσεις, ώστε αν υπάρχει στο τέλος χρόνος για επανάληψη να κινηθούμε μέσω των ερωτήσεων. έτσι ελέγχουμε τα κενά μας και αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Κάθε εξέταση παιδιά είναι ένας πόλεμος και η προετοιμασία σημαίνει συστηματοποίηση του διαβάσματος.
Εγώ δε φοβάμαι τόσο ότι θα βάλουν ανάπτυξη, στη διδακτική το προτιμώ, αλλά αυτό με τα σχόλια, ερωτήσεις και συμπλήρωση κενών πάνω σε έτοιμο σχέδιο μαθηματος στη διδακτική.
Δε νομίζω ότι κανείς από τους υποψήφιους μαθαίνει απ'έξω χωρίς να τα αφομοιώνει. Τώρα για άλλες ειδικότητες ας πούμε τα ξενόγλωσσα, δεν έχει καθόλου ποσοτκό διάβασμα, πολύ γενικά πράγματα.
Δυστυχώς όμως πρέπει να ξέρουμε πολλά πράγματα απέξω και ειδικά Ιστορία ποιοτικό διάβασμα δε γίνεται με τίποτα! Είναι δυνατόν σε ποιοτικό διάβασμα να δώσεις βάση στο ποιος έστησε μνημείο στη Χαιρώνεια?
Παράθεση από: stratos91 στις Μαΐου 19, 2008, 10:02:40 pmΔυστυχώς όμως πρέπει να ξέρουμε πολλά πράγματα απέξω και ειδικά Ιστορία ποιοτικό διάβασμα δε γίνεται με τίποτα! Είναι δυνατόν σε ποιοτικό διάβασμα να δώσεις βάση στο ποιος έστησε μνημείο στη Χαιρώνεια?τι μου θύμισες τώρα βρε στράτο με αυτήν την ερώτηση!!!! γι αυτο αλλωστε πιστεύω ότι παίζει πολύ ρόλο η τύχη στο ασεπ εκτός απο το προσωπικό διάβασμα. όταν διαβαζα στον περασμένο ασεπ το ματι μου σταθηκε στη φωτό του τρόπαιου αυτού και στην υποσημείωση του και την απάντησα την ερώτηση. παντως πιστεύω ότι μπορεί να ζητήσουν και χειρότερα ....
O τρόπος αφομοίωσης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ό,τι για κάποιον είναι εύκολα εμπεδώσιμο, ανεξαρτήτως ποιοτικού-ποσοτικού διαβάσματος, δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για κάποιον άλλο, και το αντίστροφο.Επομένως, σε αυτόν τον αγώνα καθένας στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και ακολουθεί τον τρόπο που τον βολεύει και τον βοηθά περισσότερο, ώστε να μπορεί να αφομοιώνει πολλά πράγματα με τον καλύτερο και συνάμα γρηγορότερο, θα έλεγα, τρόπο.Ας μου εξηγήσει όμως κάποιος πως ακριβώς εννοεί τον όρο "ποιοτικό διάβασμα" γιατί το επίθετο ποιοτικός είναι πολύ της μόδας τελευταία και χρησιμοποιείται κατά κόρον.