0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Α, και ξέχασα και το καλύτερο..
Παράθεση από: kathyk στις Απριλίου 10, 2008, 09:12:02 pm Α, και ξέχασα και το καλύτερο..
Anast77, τι εννοείς ότι πρόκειται για πλεονάζουσες διδακτικές ώρες ειδικότητας;
Εδώ και κάποιους μήνες και εξαιτίας του ότι δεν συμπλήρωνα ώρες της ειδικότητας μου στο δημοτικό σχολείο που εργαζόμουν, κάποια στιγμή με κάλεσαν οι διευθυντές μου και μου ανέθεσαν να μπαίνω και να συμπληρώνω ωράριο σε μικρές τάξεις. Ως εδώ καλα. Οι τάξεις αυτές όμως δεν είχαν ξένη γλώσσα στο πρόγραμμά τους (Α' κ
Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά θα πρέπει λίγο να κάνω την κακιά!Σε λίγο καιρό τελειώνει η δουλειά των ωρομίσθιων καθηγητών ΠΕ 06 που τρέχουμε άλλοι στα ολοήμερα και γενικά όπου μας καλούν και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη! Δεν κάνεις την κακιά, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί υπήρξα αρκετά χρόνια ωρομίσθια - ποτέ δεν είχα την τύχη να με καλέσουν αναπληρώτρια - και μάλιστα τύχαινε να κάνω 2 ωρες στο πρωινό δημοτικό ενός χωριου, μετά ολοήμερο άλλες 2 σε άλλο χωριό, μετά έτρεχα στην Προσθετη σε ΤΕΕ και αργότερα σε Εσπερινό, απο το οποίο εφευγα κατακοπη το βράδυ. Περασα πολλές δυσκολίες, για αυτοκίνητο δεν είχα δυνατότητα, μετακίνηση λοιπόν με ταξι ή συγκοινωνία, απίστευτο τρεξιμο, αγωνία με τα οικονομικά, στεναχώρια κάθε φορα που η πληρωμη καθυστερουσε μηνες ολοκληρους και οι υποχρεωσεις ετρεχαν... Τρεις φορες έδωσα ΑΣΕΠ και τις τρεις με ατελειωτες ώρες μελετης. Κι όταν καταφερα να διοριστώ ήταν ένα είδος λύτρωσης και συχνα σκεφτομαι τα παλιά ή συναδελφους που ακομα λιώνουν στην ωρομισθια και λεω οτι δεν πρεπει να γκρινιαζω ο,τι και να μου συμβαινει στη δουλεια. ΑΛΛΑ το οτι ειμαι ευγνωμων γι'αυτη τη θεση δε σημαινει οτι πρεπει να επιτρεπω σε καποιους να κανουν καταχρηση της εξουσιας τους και της φιλοτιμιας μου. Ετερον εκατερον if you know what I mean... Αισθανόμαστε απαίσια όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν τέτοιου είδους ίντριγκες, που μάλλον ανοργανοσιά θα έλεγα ότι υπάρχει ή κακές διαπροσωπικές σχέσεις! Ερχεσαι στα λόγια μου! Τι μπορεί να κάνει ο καθηγητής Αγγλικών;Ο καθηγητής Αγγλικών μπορεί και να υποχρεωθεί να διδάξει μάθημα δεύτερης ανάθεσης -για μας είναι το μάθημα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ!Αρκετές φορές στα μαθητικά μου χρόνια η καθηγήτρια των Αγγλικών μας δίδασκε Ιστορία! Πράγμα λάθος και πράγμα που ευτυχως και για μας και για τα παιδια ΔΕΝ προβλεπεται για την Α/βαθμια (η β' αναθεση εννοω στους Αγγλικης)... Επίσης χρόνια τώρα (τον τελευταίο καιρό σταμάτησε επειδή υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι μας ΠΕ 19-20 αδιόριστοι) εκπαιδευτικοί διάφορων ειδικοτήτων δίδασκαν πληροφορική!Στα παιδιά του δημοτικού σίγουρα δεν χρειάζεται να διδάξει κάποιος "προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο, ούτε κατασκευή ιστοσελίδας"! Θεωρείς ότι σε μια Α' Δημοτικού μπορείς να διδαξεις οτιδηποτε για χρηση υπολογιστων;; Θεωρώ ότι το πρόγραμμα του σχολείου έχει κατατεθεί και εσύ "χρεώθηκες" κάποια μαθήματα, αλλά για να μην απορριφθούν από τον αρμόδιο προϊστάμενο σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι παράνομο!Τώρα αν χρειαστεί να καλύψεις κάποιον συνάδελφο για μια εβδομάδα επειδή κάτι του έτυχε δεν νομίζω ότι και τόσο κακό!Μπορεί να μην υπάρχει διαθέσιμος δάσκαλος! Εδω έγινε η πρωτη παρατυπια... Το προγραμμα που καταθετηκε στη Διευθυνση με αναφερει μονο να διδασκω Αγγλικά, αυτο μου το δηλωσε ο προισταμενος. Μολις του ειπα οτι διδασκω ασχετα μαθηματα και μαλιστα σε ταξεις που δεν κανουν Αγγλικα, αυτο που είπε ήταν "Το ξερεις οτι γι'αυτο και μονο θα μπορουσες να μας κανεις καταγγελια και να μας τρεχεις;;" Αρα υπάρχει παρανομια!Οσο για τη βδομαδα, φυσικα και δεν το συζητω να την καλυψω, ανθρωποι ειμαστε. Όχι ομως καλυπτοντας κενα να φτανω να κανω τριανταωρο.. Εκει αρχιζεις να λες οτι κατι δεν παει καλα... Επιπλέον σκέψου και το χειρότερο:Αν δεν υπάρχει τρόπος να συμπληρώσεις ωράριο (που πρέπει να κάνεις) στον ιδιο νομό ίσως να πας και σε όμορο (ν.1566/85)! Αυτο πρωτη φορα το ακουω, μου φαινεται πολύ δυσκολο ομως να ισχυει! Συγνώμη αν είμαι σκληρή μαζί σου συναδέλφισσα, αλλά να ξέρεις ότι κάποιοι από μας θα διδάσκαμε ακόμη και "κινέζικα" για να επιβιώσουμε!Για να σε παρηγορήσω:"Έκλαιγα επειδή δεν είχα παπούτσια να φορέσω, μέχρι που συνάντησα κάποιον που δεν είχε πόδια"-Λουντέμης! Επειδή λοιπόν κι εγώ κάποτε ήμουν "χώρις πόδια", όταν τελικά τα απέκτησα, διεκδίκησα και συνεχιζω να διεκδικω ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για να τα προφυλάξω από τα χτυπήματα... Ειναι τόσο λάθος και επιλήψιμο αυτο; ΥΓΑν πάλι δεν σε έκανα να νιώσεις καλύτερα:Ζήτα γραπτώς προς τον προϊστάμενο να συμπληρώνεις ωράριο σε άλλο σχολείο! Αν δεν αλλάξει κάτι, αυτό ακριβως σκοπευω να κάνω και χαιρομαι που τελικά συμφωνουμε. Αυτό αλλωστε του το έχω ήδη πει στην πρωτη μας συναντηση στο γραφειο του.