0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδιά καλημέρα! οσον αφορα τα πεκ εχω στα χερια μου μια βεβαιωση που λεει οτι εχω παρακολουθησει την α φαση των πεκ και επειτα αναφερει πως η ταδε εκπαιδευτικος "εχοντας εκπαιδευτικη πειρα ενος τουλαχιστον ετους με την παρακολουθηση του προγραμματος αυτου ολοκληρωσε το υποχρεωτικο προγραμμα εισαγωγικης επιμορφωσης". αυτο σημαινει πως τελειωσα με τα πεκ; ή μηπως πρεπει να παρακολουθησω β και γ φαση;
ας πουμε τωρα οτι εχω κανει α φαση και δεν παω στην β,γ φαση.. την χρωσταω για του χρονου λογικα.. αλλα του χρονου θα εχω την προυπηρεσια για να μην παω σε β,γ φαση.... τι παιζει τοτε...?
Για μένα ο εκπαιδευτικός πρέπει να υφίσταται συνεχή αξιολόγηση, όχι των γνώσεων του, αλλά της κατάστασης στην οποία βρίσκεται! Είδικά η ψυχιατρική κατάσταση (και όχι η ψυχολογική) είναι απαραίτητο να ελέγχεται τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια. Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντοχές στην πίεση του σχολείου, αλλά και δεν είμαστε όλοι κατάλληλοι για εκπαιδευτικοί!Κάτι αντίστοιχο και με τα άλλα θέματα υγέιας. Γιατί ναι μεν με το διορισμό καταθέτουμε πιστοποιητικό υγείας, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μας δεν ξανακαταθέτουμε κάτι τέτοιο. Μία πάθηση που δεν υπάρχει την ώρα του διορισμού, μπορεί να υπάρχει 2 ή 5 ή 10 χρόνια αργότερα....
Δυστυχως συμφωνα με ερευνα του 2001 η Ελλαδα ανηκει μισθολογικα στις 1-2 τελευταιες θεσεις των ευρωπαικων χωρων ως προς τις αποδοχες των εκπαιδευτικων και με τεραστια διαφορα.Ωρυονται για ψυχολογικες εξετασεις στους εκπαιδευτικους λες και αν καποιος 'καει' στη δουλεια δεν θα γινει αντιληπτο απ'τους συναδελφους του ωστε να ληφθουν κ τ' αναλογα μετρα.Τοτε να κανουν και οι μπατσοι κ οι καραβαναδες, που εχουν εξουσια και κραταν οπλο οι εφοριακοι, κτλ.Παραθετουν το επιχειρημα οτι δεν ειμαστε ολο ικανοι για εκπαιδευτικοι (δηλ. αυτοι που το υποστηριζετε αυτο emmaki, πως μπορει να 'στε τοσο σιγουροι οτι κανετε και οι ιδιοι-με αυτη την λογικη !!) Και ποιοι ειστε σεις που θα κρινετε τον συναδελφο σου για να χασει τη δουλεια του ;;; Προφανως και καποοιο ειναι πιο καταλληλοι κ καποιοι λιγοτερο οπως σε ολες τις δουλειες, αλλα η αποψη σου ειναι ολοκληρωτικη κ αστεια.Οσο για τις εξετασεις υγειας αλλη μια σαχλαμαρα.Πρεπει δηλαδη να με αναγκαζει η υπηρεσια να τις κανω αυτες και οχι με δικη μου πρωτοβουλια ;;;Μετα περιμενετε και υποστηριξη στους αγωνες σας απο τους μονιμους με οσα γραφετε εδω ;...Εκτος αν περιμενετε καμια ΠΡΑΣΙΝΗ ενισχυση ως ανταμοιβη για τα οσα λετε,ετσι GREEN ice ;