*

Αποστολέας Θέμα: Διδακτορικό (varia)  (Αναγνώστηκε 280394 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διδακτορικό (varia)
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 12:09:24 pm »
χιχιχιχι... εκτός αν είσαι η Νατάσσα... από νηπιαγωγός Δρ Ιατρικής!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 03:15:39 pm από para5 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:54:57 »

Αποσυνδεδεμένος pskouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 12:28:08 pm »
Έχεις δίκιο…. Και αυτή το πήρε σε 1-2 χρόνια ….χαχαχαχα πτυχίο – ειδικότητα – διδακτορικό…. 

Αποσυνδεδεμένος evkan2

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 01:08:34 pm »
Νομιζω οτι χωρις μεταπτυχιακο και πολυ καλη γνωση της Αγγλικης δυσκολα παιζει διδακτορικο.Και το μεταπτυχακιο πρεπει να συνδεεται με το διδακτορικο εαν και δεν ειναι απολυτο αυτο.

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έγινα δασκάλα για τα λεφτά και τη δόξα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 01:45:03 pm »
Πάντως αν το διδακτορικό είναι η συνέχεια του μεταπτυχιακού, τότε προσμετρώνται τα μισά του μόρια σε διαγωνισμούς.
Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, μάστερ & άριστα αγγλικά είναι πλέον προϋπόθεση για την εκπόνηση διδακτορικής διατροβής...
Άρχισα να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ...
Τι να δω; Λείπανε δυο. Αστυνομία, ανακρίσεις, χαμός...
Τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα...
Eίναι να μη σου τύχει...!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:54:57 »

Αποσυνδεδεμένος pskouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 02:15:59 pm »
Όχι δεν προσμετρούνται στον ΑΣΕΠ τα μισά μόρια, (είναι αν έχεις μεταπτυχιακό 200 μόρια και αν έχεις και διδακτορικό άλλα 400, σύνολο 600) αν δεν είναι στο ίδιο αντικείμενο με το βασικό τίτλο σπουδών τότε πας στα μισά μόρια.  Αν το τμήμα έχει μεταπτυχιακό, τότε πρέπει υποχρεωτικά να έχεις κάνει μεταπτυχιακό, αν δεν έχει κάνεις απευθείας διδακτορικό αλλά διαρκεί 5 χρονια.

Αγγλικά πρέπει να ξέρεις αλλά δεν είναι απαραίτητο (χωρίς αγγλικά θα δυσκολευτείς πολύ, αλλά δεν είναι απαραίτητο για να ξεκινήσεις διδακτορικό)

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 02:22:37 pm »
Είχαμε μία σχετική συζήτηση για το θέμα του διδακτορικού & τα μόρια & κάτι τέτοιο μου είχαν πει, ίσως όχι για τον ΑΣΕΠ όμως, δεν θυμάμαι.
Στη δική μου σχολή πάντως το μάστερ είναι προαπαιτούμενο & ζητούν Proficiency.

Αποσυνδεδεμένος pskouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 02:25:41 pm »
Για το master...οχι για το PhD....

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 02:44:36 pm »
Πραγματικά δεν μου αρέσει να επιμένω, αλλά απ' ό,τι είδα με μια πρόχειρη αναζήτηση, από τα περισσότερα απαιτείται άριστη γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά) &, όταν δεν αποδεικνύεται με δικαιολογητικό, διενεργούνται εξετάσεις για την απόδειξη της γλωσσομάθειας.

Επίσης από τους 10 κανονισμούς που κοίταξα, μόνο ένας δεν ήθελε υποχρεωτικά master, ενώ στη Νομική του ΕΚΠΑ αναφέρουν ακόμη:

Παράθεση
Το θέμα της διδακτορικής διατριβής είναι υποχρεωτικά διαφορετικό από εκείνο της διπλωματικής. Επιτρέπεται ωστόσο στον υποψήφιο διδάκτορα να εκπονήσει διατριβή στο ευρύτερο θεματικό πεδίο της διπλωματικής εργασίας.

Προφανώς ίσως είναι κατά περίπτωση, αλλά νομίζω πως αυτές είναι προϋποθέσεις, που ορίζει ο νέος νόμος (ο οποίος δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί) & σύμφωνα με τον οποίο η χρονική διάρκεια εκπόνησης διδακτορικής διατριβής θα είναι το πολύ 3 έτη.

Φιλικά, Γιούλη.

Αποσυνδεδεμένος pskouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2012, 03:47:23 pm »
Α. Το διδακτορικό ήταν, είναι και θα είναι τουλάχιστον 3 έτη, (είναι άλλο το μάστερ), και εγώ αυτό είπα ότι είναι απαραίτητο για να κάνεις διδακτορικό το μάστερ εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

•   <<Στα πλαίσια του άρθρου 9.1.β του νόμου 3685/2008 ως εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτοί ως υποψήφιοι Διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος, έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρώτο εξάμηνο σπουδών τους και έχουν εγγραφεί στο δεύτερο. Στις περιπτώσεις αυτές ο Μεταπτυχιακός Φοιτητής και Υποψήφιος Διδάκτορας υποχρεούται απαραιτήτως να ολοκληρώσει επιτυχώς όλα τα εξάμηνα σπουδών των ΜΠΣ και να αποκτήσει το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, προκειμένου να ολοκληρώσει τις Διδακτορικές Σπουδές και να λάβει το Διδακτορικό Δίπλωμα.
Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 9.1β του νόμου 3685/2008 σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης μπορεί να γίνει δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας και μη κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος. Το ελάχιστο χρονικό όριο για την απόκτηση του Διδακτορικού Διπλώματος για τους υποψήφιους διδάκτορες μη κατόχους Μεταπτυχιακού Διπλώματος είναι τουλάχιστον τέσσερα (4) πλήρη ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία ορισμού της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή, ο υποψήφιος διδάκτορας υποχρεούται να περατώσει οργανωμένο κύκλο επιπρόσθετων μαθημάτων, που ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης>>

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 11:14:18 am »
για οσους ενδιαφερονται βρηκα αυτο στο ΕΑΠ...
http://www.eap.gr/view.php?artid=524

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 09:18:26 am »
παιδια να ρωτησω κατι? ολοι οσοι εχετε κανει διδακτορικο ειστε διορισμενοι?

ρωτησα την επιβλεπουσα μου στο μεταπτυχιακο πληροφοριες για το διδακτορικο. Να τι μου απαντησε....
"Το διδακτορικό είναι ένας μοναχικός δρόμος4 ετών, αν σταθείς τυχερή. Είναι πρωτότυπη έρευνα και το Μάστερ ωχριά μπροστά του.

Φυσικά πληρώνει κανείς προκαταβολικά κάθε έτος (εκτός κι αν είναι υπότροφος κάποιου φορέα), περνά διαφόρων ειδών διαβαθμίσεις/εξετάσεις πριν την πολύωρη τελική προφορική εξέταση από μεγάλη
επιτροπή ακαδημαϊκών ειδικευμένων στο αντικείμενο και που συνήθως συμπεριλαμβάνονται στην άπειρη
βιβλιογραφία σου. Αν δεν καταλήξεις με επιτυχία, όλα τα χρόνια σου πάνε χαμένα και δεν έχεις το δικαίωμα 2ης προσπάθειας!

Τέλος, ο επιβλέπων καθηγητής/τρια πρέπει να ενδιαφέρεται για το θέμα της συγκεκριμένης έρευνας, διαφορετικά δεν σε αναλαμβάνει. Επιπλέον, πρέπει να είναι πολύ καλός ερευνητής για να σε καθοδηγήσει σωστά.
Θέλει ψάξιμο για να τον βρεις πριν καταθέσεις την πρότασή σου κι όχι χωρίς να γίνει προκήρυξη από κάποιο πανεπιστήμιο εδώ γι θέσεις υποψηφίων διδακτόρων.

Είσαι σίγουρη ότι μπορείς να εμπλακείς σ'
αυτό και να ξεχάσεις (εφόσον γίνεις
αποδεκτή) την κοινωνική και προσωπική ζωή
σου για μερικά χρόνια;
Αν ναι, είσαι στον
σωστό δρόμο."
Εσεις τι καταλαβατε ? εγω καταλαβα παντως οτι με αποτρεπει απο το να ασχοληθω με διδακτορικο, ισως επειδη δεν ημουν και καμμια φοβερη φοιτητρια στο μεταπτυχιακο...ο μεσος ορος μου ειναι περιπου 7,5.
Τι να πω? Απογοητευτηκα... :-\
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2012, 06:26:44 pm από catwoman »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 03:49:14 pm »
Εγω νομιζω οτι σου λεει τα πραγματα οπως ειναι. Εχω δυο ανθρωπους στο πολυ κοντινο μου περιβαλλον που μολις τελειωσαν διδαδκτορικο και ειναι μια εντελως full time απασχοληση. Δεν το κανεις ουτε εξ αποστασεως (οκ, ομολογω οτι δεν ξερω πως γινεται στο ανοικτο πανεπιστημιο) εκτος αν θελεις να πλουτισεις τα μεταφορικα μεσα, πολλα διδακτορικα εχουν ταξιδια(εντος και εκτος ελλαδος) για ερευνα ή παρουσιασεις και συμμετοχες σε συνεδρια σε καποια αλλα εργαζεσαι παραλληλα στο πανεπιστημιο στο οποιο κανεις το διαδακτορικο και φυσικα οπως σου ειπαν επιλεγεις (κ σε επιλεγουν βεβαια) πολυ προσεκτικα τον επιβλεποντα σου.

Εινια δυσκολη αποφαση παντως.

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 04:15:57 pm »
Συμφωνω με την evi06, το εχω ψαξει και εγω και παρολο που δεν χρειαστηκε να ρωτησω αμεσα καθηγητη η εντυπωση που εχω ειναι η ιδια, αλλα παντα σου μιλαω για τα ελληνικα πανεπιστημια και δη της Αθηνας που εχω και την εμπειρια γνωστων (στην Αγγλια π.χ. ειναι 3 χρονακια στανταρ με πολυ δουλεια μεν και πολλα ταξιδια ειδικα απο το 2ο χρονο για ερευνες παρουσιασεις σε συνεδρια κτλ αλλα  οι καθηγητες σε εχουν υπο στενη παρακολουθηση και επιβλεψη με την καλη εννοια οποτε τα καταφερνεις σε αυτο το οριο). Στα ημετερα πανεπιστημια ειναι 4 χρονακια το λιγοτερο και η δυσκολοτερη επιλογη για μενα ειναι του επιβλεποντα και οχι του θεματος για τι στο λεω ξεκαθαρα: ο χαρακτηρας του και ο τροπος που σκεφτεται και σου εξηγει το καθετι που θελει απο σενα εχει το μεγαλυτερο βαρος για την αποπερατωση του διδακτορικου. Εννοειται πως ειναι full time απασχοληση ολα αυτα τα χρονια και οι εξυπηρετησεις σε διορθωσεις γραπτων και ο,τι αλλο του κατεβει θα ειναι μονιμες στη λιστα των υποχρεωσεων σου. Η καθηγητρια σου πραγματικα σου ειπε την απολυτη αληθεια και αν πραγματικα σε ενδιαφερει να κανεις διδακτορικο γιατι γουσταρεις μεσα απο την ψυχη σου (χωρις υπερβολη) τοτε και μονο τοτε καντο γιατι ειναι ο μονος τροπος να αντεξεις την μονοτονια  και τη μοναξια 4 χρονων μελετης ενος θεματος και ολα τα παραπανω παρελκομενα. Οκ δεν εννοω να μονασεις αλλα σιγουρα ξεχνα τα ψαξιματα για δουλεια τις τριμηνες διακοπες τυπου σχολειου κτλ.  Ηθελα κι εγω να κανω γι αυτο και το εψαξα και ρωτησα αρκετους αλλα ξεροντας τον εαυτο μου οτι πανω απο 2 χρονια δεν θα το αντεχα οσο και να μου αρεσε γιατι δεν ειμαι της υπομονης κατεληξα σε ενα δευτερο μαστερ που σιγουρα θα το αντεξω.  :P  Ο,τι και αν αποφασισεις καλη σου επιτυχια, εσυ γνωριζεις καλυτερα απο ολους τις αντοχες σου και μην ακους για βαθμολογιες κτλ. δεν παιζουν κανενα ρολο.

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 07:52:45 pm »
Ειμαι μητερα με 2 παιδια και χωρις σταθερη δουλεια. Μια χρονια εργαζομαι σε σχολειο και την αλλη κανω ιδιαιτερα...
Δεν ξερω τι να κανω....μαλλον τελικα αν εισαι διορισμενος μπορεις να καταφερεις ενα διδακτορικο υπο την προυποθεση να εχεις αδεια...  :-\

Δεν καταλαβαινω το εξης....ταξιδια και παρουσιασεις σε συνεδραι οκ! αλλα διορθωσεις γρπωτων και επιτηρησεις που κολλαει με το διδακτορικο? εισαι το τσιρακι του καθηγητη? ???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182672
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)