0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: maria100 στις Αυγούστου 27, 2013, 04:29:12 pmΔηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;Πέρασα απο ενα πανεπιστήμιο και απο ενα μαστερ στην ελλάδα. Στο ιδιο τμημα και πανεπιστημιο και τα δυο. Ολοι οι καθηγητες στο μαστερ μας λεγανε πως αν θελουμε διδακτορικο να το κανουμε στην ελλαδα γιατι αν πάμε στο εξωτερικό και ''χάσουμε'' την επαφή-σκλαβιά μας (επικουρικές διδασκαλίες, επιτηρησεις κλπ) με τον έλληνα καθηγητή, δεν προκειται ποτε μα ποτε να διοριστούμε οχι μόνιμοι ακαδημαικοι σε καποια έδρα(έχοντας ενα ξένο phd), αλλα ουτε εργαστηριακοί συνεργάτες στο τει κωλοπετινιτσας!!!Στη σχολη μου, δουλευα στο προσωπικο γραφειο του καθηγητη που ηταν δντης του μαστερ. (απασχοληση σπουδαστων με κοινωνικα κριτηρια ηταν η τοποθετηση μου και οχι βυσμα, μολις για 9μηνες). Ξέρεις τι ειδα και τι άκουσα εκεί μέσα????Ξέρεις οτι ο συγκεκριμένος καθηγητής διόρισε στη σχολή την γυναίκα του πριν 20χρονια ως διοικητική υπάλληλο?Ξέρεις οτι διόρισε τον γιο του και την ανηψιά του στη σχολή ως διοικητικούς πριν 6 χρόνια?Και το αποκορύφωμα?Ο συγκεκριμένος κύριος έστειλε την γκόμενα του να δώσει κατατακτηριες στο προπτυχιακό τμήμα, πέρασε δια μαγειας, στη συνέχεια ως φοιτητρια πλεον η κυρια ο καθηγητης υποχρεωνε ολους τους συναδελφους του να την περνούν στα μαθηματα ως γνωστη του, παρολο που ηταν τουβλο η κυρια. Αποτελεσμα να πάρει το βασικό πτυχίο του τμήματος χωρις καμια προσπάθεια, να την βάλει αμέσως στο μεταπτυχιακό της σχολής, το τελειωσε και παραλληλα την διορισε διοικητικη υπαλληλο και εποχικη καθηγητρια-συνεργατη στο τμημα της σχολης.Ενω δουλευε η κυρια ολα αυτα τα χρονια στο πλευρο του κυριου καθηγητα, εφτιαχναν και αρθρα βασισμενα σε ερευνητικες εργασιες, τα ερωτηματολογια των οποίων αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για να περνάνε οι απλοί φοιτητές τα μαθηματα του κυριου καθηγητα μιας και ο καθηγητης ηταν ο πιο αυστηρος της σχολης και δεν περναγες τα μαθηματα του αν δεν επαιρνες τα ερωτηματολογια να τα πας σε συγκεκριμενες επιχειρησεις προς συμπληρωση.Θυμάμαι μάλιστα πως 2 συνεχόμενα χρόνια είχαν δοθεί τα ιδια ερωτηματολόγια γύρω απο ενα συγκεριμένο θέμα, και μάλιστα οι επιχειρήσεις που μπορούσαν να απαντήσουν αυτο το ερωτηματολόγιο ήταν κάστρα που δεν τόλμαγε κανένας φοιτητης να παει. Και όμως επι δυο χρονια δίνονταν συνεχως αυτα τα ερωτηματολόγια προς τους φοιτητες ακόμη και στις περιπτώσεις που ολοι οι φοιτητες δηλωναν πως οι εταιρειες δεν τους τα συμπληρωναν. Επεμενε ο καθηγητης να συμπληρωθουν αλλιως δεν θα πέρναγαν το μάθημα.Πριν 3 μηνες, μπηκα στην ιστοσελιδα της σχολης μου απλα για σερφάρισμα και τι ειδα?Η συγκεκριμένη κυρία, απέκτησε διδακτορικό απο το τμημα μας με θέμα διατριβης, το θεμα που επι 2 χρονια ο γκομενος της, υποχρεωνε ολους τους φοιτητες να τρεχουν σε επιχειρησεις για ερευνα.
Δηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;
Θα πλανασαι οικτρα αν πιστευεις οτι θα δημοσιευμα μεσα σε ενα φορουμ ονοματα καθηγητων, ιδρυματα κλπ.Ειναι η προσωπικη μου εμπειρια σχετικα με το συστημα που οδηγησε εδω που οδηγησε την συγχρονη ελλαδα μας και απλα την παραθετω.- Νομιζω πως η ελευθερια του λογου ειναι δικαιωμα μου εκτος και αν καταπατηθηκε και αυτο απο την τροικα...Στη θεση του καθηγητη βαλε, εναν βουλευτη, εναν υπουργο, εναν δντη υπηρεσιες, εναν δημαρχο, εναν ανθρωπο εξουσιας κλπ και θα δεις τι ''οργιο διορισμών'' συνεβει στην ελλάδα απο το 1980 έως και σήμερα.Επίσης, δεν γνωρίζεις καν αν εγω εχω κινηθεί νομικά.-
Εδώ περιγράφεις την περίπτωση κάποιας που πήρε ακαδημαϊκή θέση και δεν έκανε απλά διδακτορικό. Τα δύο αυτά αποκλίνουν έτη φωτός.Παράθεση από: andreas18.02 στις Αυγούστου 28, 2013, 01:54:46 amΠαράθεση από: maria100 στις Αυγούστου 27, 2013, 04:29:12 pmΔηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;Πριν 3 μηνες, μπηκα στην ιστοσελιδα της σχολης μου απλα για σερφάρισμα και τι ειδα?Η συγκεκριμένη κυρία, απέκτησε διδακτορικό απο το τμημα μας με θέμα διατριβης, το θεμα που επι 2 χρονια ο γκομενος της, υποχρεωνε ολους τους φοιτητες να τρεχουν σε επιχειρησεις για ερευνα.
Παράθεση από: maria100 στις Αυγούστου 27, 2013, 04:29:12 pmΔηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;Πριν 3 μηνες, μπηκα στην ιστοσελιδα της σχολης μου απλα για σερφάρισμα και τι ειδα?Η συγκεκριμένη κυρία, απέκτησε διδακτορικό απο το τμημα μας με θέμα διατριβης, το θεμα που επι 2 χρονια ο γκομενος της, υποχρεωνε ολους τους φοιτητες να τρεχουν σε επιχειρησεις για ερευνα.
Παράθεση από: Chunk στις Αυγούστου 28, 2013, 10:11:13 amΕδώ περιγράφεις την περίπτωση κάποιας που πήρε ακαδημαϊκή θέση και δεν έκανε απλά διδακτορικό. Τα δύο αυτά αποκλίνουν έτη φωτός.Παράθεση από: andreas18.02 στις Αυγούστου 28, 2013, 01:54:46 amΠαράθεση από: maria100 στις Αυγούστου 27, 2013, 04:29:12 pmΔηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;Πριν 3 μηνες, μπηκα στην ιστοσελιδα της σχολης μου απλα για σερφάρισμα και τι ειδα?Η συγκεκριμένη κυρία, απέκτησε διδακτορικό απο το τμημα μας με θέμα διατριβης, το θεμα που επι 2 χρονια ο γκομενος της, υποχρεωνε ολους τους φοιτητες να τρεχουν σε επιχειρησεις για ερευνα.
Μία επισήμανση: έχετε διαβάσει ποτέ το βιογραφικό σημείωμα ενός λέκτορα; Θέτω την κατώτερη βαθμίδα, αναλογικά με όσες έπονται, ως το ελάχιστον για να επισημάνω το πλήθος των δημοσιευμένων άρθρων, βιβλίων, συμμετοχών σε συνέδρια κλπ κλπ κλπ (πολλά κλπ) που απαιτούνται για ακαδημαϊκή καριέρα. Με μία απλή αναζήτηση σε τυχαίες σχολές μπορείτε να βρείτε άπειρα βιογραφικά μελών ΔΕΠ. Μία απλή ανάγνωση είναι αρκετή προκειμένου κάποιος να διαπιστώσει ότι η επιτυχής υποστήριξη μίας διατριβής δεν συνδέεται άμεσα με την ακαδημαϊκή καριέρα. Είναι προαπαιτούμενο προσόν, αλλά ο δρόμος από εκεί και πέρα είναι πολύ μακρύς και ανηφορικός, με αβέβαιη την άφιξη στον προορισμό. Επομένως, από αυτό σε συνδυασμό με το ότι ούτε απλό διορισμό τελικώς σου εξασφαλίζει, προκύπτει το ερώτημα: γιατί να το κάνω; Και η απάντηση, κατ' εμέ: την στιγμή που θα αναζητήσει κάποιος λόγους για να προχωρήσει, έχει ήδη απαντήσει αρνητικά. Και εξηγώ το σκεπτικό μου: δεν υπάρχει ένας ορισμένος λόγος εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, είναι -νομίζω- απλώς μία εσωτερική ανάγκη, που αν δεν την καλύψεις, πάντα, κάτι θα σου λείπει. Είτε είσαι διορισμένος, είτε αδιόριστος. Συνοψίζοντας: όσοι προτίθεστε, προχωρήστε με μόνο γνώμονα την εσωτερική σας φωνή και μην αναζητάτε ρεαλιστικούς λόγους και υπαρκτές αιτίες, ούτε μελλοντικούς τρόπους εξαργύρωσης του χρόνου, του κόπου και των χρημάτων που θα δαπανήσετε. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Το μήνυμα μου δεν είναι αποτρεπτικό, αντιθέτως θέτω μία άλλη βάση προοπτικής του ζητήματος, που όπως φαίνεται απασχολεί πολλούς, η οποία νομίζω απελευθερώνει από την πίεση των συνθηκών.
Να θυμίσω οτι παρόμοιο θεμα με καθηγητή που ειχε διορίσει ολο του το σόι ειχε αποκαλυφθεί και πριν μερικά χρονια γαι τη θεολογική Αθηνών αν δεν κανω λάθος. Παντως εγω στη σχολή μου με οσους καθηγητες ειχα πάρε δώσε ηταν σωστοί και έντιμοι (αν και λιγο στραβόξύλα καποιοι, ομως ηταν αντικειμενικοι)