0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ενδιαφερομαι κι εγώ για διδακτορικό αλλά συναντάω συνεχώς εμπόδια στο δρόμο μου...Έχω δυο πτυχια από δυο διαφορετικες σχολές, το ίδιο και μεταπτυχιακά, σχεδον, τωρα τελειώνω το τελευταίο.Θέλω να κάνω διδακτορικο στη μία από τις σχολες που σπόυδασα προπτυχιακά. Και μου είπαν ότι δεν γίνεται χωρίς μεταπτυχιακό από την ίδια σχολή. Όχι παρεμφερές αντικείμενο, που έχω, και μάλιστα δύο, θέλουν από την ίδια τη σχολή. Η σχολή αυτή δεν έχει κανένα μεταπτυχιακο πρόγραμμα.
Το μήνυμά σου έχει πολλές ασάφειες. Και το επόμενο που έστειλες δεν είναι και πολύ διαφωτιστικό. Αν θέλεις γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη. Τι πτυχία έχεις και τι μεταπτυχιακά; Όλοι οι καθηγητές: Ποιους εννοείς; Ενός συγκεκριμένου τμήματος ή όλοι στους οποίους απευθύνθηκες ανεξαρτήτως τμήματος; Έκαναν διδακτορικό "εκεί": τι ακριβώς εννοείς, στο συγκεκριμένο τμήμα ή στον συγκεκριμένο κλάδο. Και ποιος είναι αυτός; Λάβε υπόψιν σου ότι πριν από κάποια χρόνια η σειρά ήταν πτυχίο-διδακτορικό, δεν υπήρχαν μεταπτυχιακά. Σε επόμενο μήνυμά σου λες ότι θες να κάνεις σε ένα τμήμα φιλοσοφικής. Τι εννοείς; Φιλολογία, ΦΠΨ, Φιλοσοφία, Θεατρικών, Μουσικολογία, Ιστορικό, Ψυχολογία; Γενικώς, αν θέλεις γίνε λίγο πιο σαφής, μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
καλη σας μερα! ηθελα μια απαντηση σχετικα με τις αδειες (ξερω οτι υπαρχει θεμα αδειων πιο πανω αλλα προτιμησα να το θεσω εδω μια και μιλαω ειδικα για διδακτορικο κ νομιζω οσοι διαβαζετε εδω πιθανο ειστε πιο ενημερωμενοι γι αυτο) .Μεχρι προσφατα ισχυε η δυνατοτητα να παρεις αδεια ανευ αποδοχων για εκπαιδευτικους λογους ( το πιο πριν με αποδοχες μας τελειωσε, το ξερω). Φετος μας εκοψαν και αυτη τη δυνατοτητα, τελειως ,για τη συγκεκριμενη χρονια. Το βρισκω παραλογο αφου ειναι ανευ ετσι κι αλλιως. Ας υποθεσουμε ομως οτι την επομενη χρονια εχουμε ξανα τη δυνατοτητα. Η ερωτηση ειναι η εξης: αυτη η δεσμευση που ισχυε παλια, οτι δηλ πρεπει να παραμεινεις υποχρεωτικα στην υπηρεσια μετα το περας των σπουδων σου, για 3 η 2 δε θυμαμαι σιγουρα επι τα χρονια που πηρες αδεια θεωρω οτι δεν ισχυει κ στην περιπτωση της ανευ αποδοχων. Η λογικη μου λεει οτι δεν πληρωθηκες κατα τη διαρκεια της απουσιας σου αρα δε δικαιολογειται καποια τετοια δεσμευση. Ηθελα ομως να το επιβεβαιωσει καποιος που γνωριζει τα προσφατα δεδομενα.
Στα ελληνικά πανεπιστήμια το ελάχιστο χρονικό όριο είναι τα 3 έτη (χωρίς αναστολή) και το μέγιστο τα 6.