0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στα ελληνικά πανεπιστήμια το ελάχιστο χρονικό όριο είναι τα 3 έτη (χωρίς αναστολή) και το μέγιστο τα 6.Η διδακτορική διατριβή δεν έχει καμία μα καμία σχέση, ως διαδικασία, με ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Μπορεί τα μεταπτυχιακά να έγιναν πολλά, αλλά τα διδακτορικά δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να γίνουν. Το "εκ των πραγμάτων" σημαίνει πολλά, όπως το να βρεις θέση, επιβλέποντα, αντικείμενο, θέμα, να γίνεις δεκτός, να εργάζεσαι μεθοδικά, να είσαι αποτελεσματικός, να περνάς επιτυχώς τις κρίσεις, να φτάσεις στην υποστήριξη, να κριθείς άξιος και τελικά η διατριβή σου να είναι όντως πρωτότυπη και άξια λόγου. Σημειωτέον ότι όποιος ξεκινά με το δεδομένο να πάρει απλώς ακόμα έναν τίτλο προκειμένου να διοριστεί απλά θα αποτύχει.
Συναδελφοι, θα ηθελα τα φωτα σας.Τελειωσα μεταπτυχιακο και περναει σαν σκεψη ακομα , η ολοκληρωση ενος διδακτορικου,...Πως ξεκιναει κανεις διδακτορικο? Πρεπει να του το εχει προτεινει ο καθηγητης του μεταπτυχιακου του?Επισης, ειναι δυνατη η πραγματοποιηση διδακτορικου απο αποσταση? Απο οικονομικης αποψης , τι γινεται? Τελος, ποσο διαστημα χρειαζεται για να ολοκληρωσει κανεις το διδακτορικο?Ο φοιτητης του διδακτορικου πρεπει να ειναι O ΤΕΛΕΙΟΣ φοιτητης? συγνωμη, αν καποιες ερωτησεις ειναι απλοικες αλλα δεν εχω ασχοληθει ξανα με αυτο το θεμα....
Παράθεση από: catwoman στις Σεπτεμβρίου 28, 2012, 08:51:41 amΣυναδελφοι, θα ηθελα τα φωτα σας.Τελειωσα μεταπτυχιακο και περναει σαν σκεψη ακομα , η ολοκληρωση ενος διδακτορικου,...Πως ξεκιναει κανεις διδακτορικο? Πρεπει να του το εχει προτεινει ο καθηγητης του μεταπτυχιακου του?Επισης, ειναι δυνατη η πραγματοποιηση διδακτορικου απο αποσταση? Απο οικονομικης αποψης , τι γινεται? Τελος, ποσο διαστημα χρειαζεται για να ολοκληρωσει κανεις το διδακτορικο?Ο φοιτητης του διδακτορικου πρεπει να ειναι O ΤΕΛΕΙΟΣ φοιτητης? συγνωμη, αν καποιες ερωτησεις ειναι απλοικες αλλα δεν εχω ασχοληθει ξανα με αυτο το θεμα....πώς ξεκινάει κανείς διδακτορικό;βασικά θα έλεγα, ρωτώντας πας στην πόλη. Για να λύσεις τις κλασικές απορίες σου, που είναι εντελώς φυσικές και τις έχουμε όλοι στην αρχή, μην σου πω μέχρι και πολύ μετά... θα πρότεινα να διαβάσεις κανένα βιβλίο επί του θέματος. Στα αγγλικά θα βρεις σίγουρα. Ο συνάδελφος Πάνος έχει πολύ δίκιο και σας το λέω κι εγώ, προσέχτε ποιον επιλέγετε για επιβλέποντα. Ισχύει το με όποιον στρώσεις, με αυτόν θα κοιμηθείς. Είναι σας να διαλέγεις συνεργάτη σε επιχείρηση που ανοίγεις, αλλά το κεφάλαιο είναι δικό σου μόνο. Συμφωνώ να είναι επίκουρος. Αυτοί συνήθως χρειάζονται διδακτορικούς και τους νοιάζει να τελειώσουν, δηλαδή θα σε βοηθήσουν λιγάκι. Αλλά ο κυρίως ΚΟΠΟΣ είναι του καθενός. Και είναι πολύς.