0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μετά τα τελευταία μηνύματα, βλέπω πως το φαινόμενο "δυσκολία επικοινωνίας" είναι επαναλαμβανόμενο και όχι μεμονωμένο και εγώ που νόμιζα πως έπεσα στην περίπτωση ή απλώς η πρότασή μου ήταν τόσο χάλια - άστοχη.
Ο έλληνας εκπαιδευτικός συνάδελφε ξέρει και pragmatics και semantics ειδιικά στην μεταφραση με στόχο την Ελληνική από την Αγγλική και καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει. Έχει φάει πολλάααα χρόνια έρευνα πάνω σε αυτά κ δεν μπορεί καν να στα αναλυσει εδώ!
Δυστυχώς οι περιπτωσάρες καθηγητές είναι πολλοί, για αυτό θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή προσώπου ως επιβλέποντα.
Παρά το γεγονός ότι είναι επουσιώδες το θέμα που συζητάμε, αλλά κουβέντα να γίνεται:Στην παραπάνω παράθεση το παν/μιο Κρήτης (που έχει ένα παραπάνω κύρος, σε σχέση με άλλα περιφερειακά), χρησιμοποιεί διπλή ορολογία, με πρώτη την "επιβλέπων". Αντίθετα, το Ιόνιο (χαμηλού κύρους) χρησιμοποιεί μόνο τον όρο "επόπτης". Από την άλλη, το ΕΚΠΑ, που είναι και το μεγαλύτερο παν/μιο της χώρας, χρησιμοποιεί μόνο τον όρο "επιβλέπων" (στις ιστοσελίδες των περισσότερων τμημάτων που κοίταξα, είναι και πολλά εκεί )Ας κρίνουμε, λοιπόν, και με βάση το πόσο σοβαρό είναι ένα παν/μιο και πόσο προσέχει τι αναγράφει επίσημα στην ιστοσελίδα του.Τελικά ο συνάδελφος βρήκε άκρη με τον επιβλέποντά του; Αυτό έχει σημασία..
Να μην το πάρω προσωπικά, δηλαδή;;;!!!Είχα αρχίσει να σκέφτομαι πως εγώ έγραφα "άσχετα" στην εισηγητική
Η επιλογη επιβλεποντος ειναι πολυ σημαντικη υποθεση, ασχετως διδακτρων. Το χωσιμο θα το υποστει οποιος κατοικοεδρευει μερα νυχτα στο πανεπιστημιο με την ελπιδα οτι θα αποκτησει στενες επαφες με τον χωρο και θα αποκατασταθει επαγγελματικα - και αυτο δεν το λεω με την κακη εννοια. Μπορεις να κανεις τη μελετη σου και να εχεις μια τακτικη επικοινωνια με τον καθηγητη χωρις να εισαι μερα νυχτα στο γραφειο του για να σε χωνει, ειδικα αν εισαι σε θεωρητικη σχολη, για τους θετικους που εχουν εργαστηρια δεν ξερω πώς γινεται ακριβως.Το βασικο ειναι να επιλεξεις καλα καθηγητη, οχι μονο με κριτηριο τα επιστημονικα του ενδιαφεροντα, αλλα το πώς φερεται στους υποψηφιους διδακτορες. Καλο ειναι να εχεις συνεργαστει μαζι του στο μαστερ η να ακουσεις αξιοπιστες αποψεις εμπιστων ατομων.