0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σας. Είμαι καθηγητής γεωπόνος ΠΕ8801. Στην περιοχή που ενδιαφέρομαι να πάρω μετάθεση το ΠΥΣΔΕ έδωσε δύο οργανικά κενά στην ειδικότητά μου και από ένα πλεόνασμα στις ειδικότητες ΠΕ8802 και ΠΕ8803 του ίδιου κλάδου. Με δεδομένο ότι τα κενά δε θα καλυφθούν από κάποιον συνάδελφο της ειδικότητας μου, είναι νόμιμο να πάρουν τις οργανικές αυτές εφόσον θελήσουν κάποιοι συνάδελφοι των άλλων ειδικοτήτων; Το ενδιαφέρον μου είναι προφανές, αφού αν μείνουν τα συγκεκριμένα κενά, έχω βάσιμες ελπίδες για μετάθεση την επόμενη χρονιά. Όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει, ζητώ συγνώμη αν το θέμα έχει ήδη απαντηθεί.
Οι ερωτήσεις που κάνεις συνάδελφε έχουν απάντηση. Αλλά εμπιστεύεσαι το τι θα πει ο καθένας εδω μέσα ανώνυμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Ψάξε και βρες τα ΦΕΚ για τις υπεραριθμίες στο αρθρο 14 του Π.Δ 96 και άρθο 12 του Π.Δ 100 . Διαβασέ τα και μόνο τότε πάρε απόφαση για το τι θα κάνεις. Διαφορετικά θα στηρίζεσαι στο μου είπε κάποιος , κάπου , κάποτε.....
Είναι διαφορετικό για πρωτοβάθμια και διαφορετικό για δευτεροβάθμια. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι κάποιος υποχρεωμένος να δηλώσει κάποιο σχολείο αν δεν το θέλει. Δηλώνουμε μόνο όσα και όποια σχολεία ίδιας ή όμορης ομάδας μας ενδιαφέρουν. Δηλαδή αν υπάρχουν 5 κενά υπεραριθμίας και εγώ θέλω να δηλώσω μόνο το ένα, το δηλώνω και περιμένω να συγκριθω με τους υπόλοιπους υπεράριθμους. Αυτό ισχύει και για τις δύο βαθμίδες. Η διαφορά βρίσκεται στο τι γίνεται αν δεν πάρω το σχολείο που δήλωσα.Στην πρωτοβάθμια πάω υποχρεωτικά στη διαδικασία των βελτιώσεων. δηλαδή δεν κραταώ την οργανική μου θέση αλλα παω για βελτίωση όπου συγκρίνομαι με όλους και αν δεν έχω μόρια τοποθετούμαι αυτοδίκαια σε ότι περισσεύει.Στην δευτεροβάθμια δεν χάνω την οργανική μου και πάω στη διαδικασία των βελτιώσεων μόνο μετά από δήλωση μου όπου ακολουθείται η γνωστή διαδικασία.Τα παραπάνω προκύπτουν για την πρωτοβάθμια από τις παραγράφους 4, 5β , 5γ του ΠΔ.50/96 , όπου αναφέρεται ότι ι) οι εκπαιδευτικοί κάνουν δήλωση, ιι) οι τοποθετήσεις γίνονται με βάση τις μονάδες και τις δηλώσεις προτίμησης (δηλαδή με βάση και τα δύο κριτήρια, οπότε αν δεν δηλώσω δεν πάω και δεν είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω) και ιιι) δεν αναφέρεται η έκφραση "μετά από δήλωση τους" σε ότι αφορά την "μεταφορα τους" στη διαδικασία των βελτιώσεων.Για την δευτεροβάθμια προκύπτουν από τις παραγράφους 4, 6β, 6γ , οπου αναφέρεται ότι και στην πρωτοβάθμια με την διαφορά ότι στην παράγραφο 6γ αναφέρεται η έκφραση "μετά από δήλωση τους" [/i][/u]σε ότι αφορά την "μεταφορά τους" στη διαδικασία των βελτιώσεων.Φυσικά το κάθε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ πολλές φορές ερμηνεύει διαφορετικά τους νόμους. Γι αυτό και πολλές φορές άλλα ισχύουν στο ένα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και άλλα στο άλλο.
Καλημέρα σαςΣτον πίνακα για τις βελτιώσεις - τοποθετήσεις εντος ΠΥΣΔΕ είναι στην ειδικότητα μου 2 συνάδελφοι σε ειδική κατηγορία. Ερώτηση: αυτοί είναι μπροστά απο όλους μας για την επιλογη σχολείων;Πώς θα γίνουν οι τοποθετήσεις; Δηλαδή εγώ που έχω περισσότερα μόρια απο αυτούς θα είμαι στην 3η θέση;