jimpan και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Για δημοτικό σχολείο που γνωρίζω πως έχει 7 τμήματα+ 1 θέση για ολοήμερο ανακοίνωσαν από τη διεύθυνση (ΠΕ70):- 10θέσιο - θέσεις 13 🤯🤯 ενώ είναι 8 (εκτός αν εννοεί και άλλες ειδικότητες)-4 κενά (ενώ πραγματικά ξέρω πως είναι 2)Τι συμβαίνει; Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτό είναι κάτι που θέλω να ρωτήσω και εγώ. Ξέρω ότι ισχύει αυτό που λες για την οργανικότητα και την λειτουργικότητα. Τι χρειάζεται όμως για να αλλάξει η οργανικότητα; Δηλαδή να αλλάξει ο αριθμός οργανικών θέσεων "που είναι στα χαρτιά" 'όπως λέμε; Απόφαση ΠΥΣΠΕ΅ή υπουργειου;
Νομίζω εμπλεκεται και ο Δήμος. Θα σε γελάσω όμως. Πάντως γενικά το να αλλάξει οργανικότητα ένα Δημοτικό ή Νηπιαγωγείο είναι παρα πολύ σπάνιο. Υπάρχουν περιπτώσεις να υπάρχει 6-θέσιο σχολείο στην τάδε περιοχή, να υπάρχουν οι ανάλογες οργανικές και να μην υπάρχει ούτε το κτίριο του σχολείου. Γενικά ξαναλέω να αλλάξει η οργανικότητα (ιδιαίτερα αν πρόκειται για μείωση) είναι πολύ δύσκολο.
Δεν μας μπέρδεψες. Εσύ δεν τα έχεις καταλάβει σωστά όπως λες κι εσύ.Να τα πάρουμε με τη σειρά. Όπως σου έγραψαν κι οι συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν άτομο με οργανική θέση να βγει στη διάθεση. Μπορει να μετακινηθεί σε άλλο σχολείο με απόσπαση σν το επιθυμεί. Ή αν δεν υπάρχουν ώρες στο σχολείο του θα βγει υπεράριμος.Η πρόσκληση που πραθέτεις είναι για να υπηρετήσουν στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας σε διοικητική θέση όσοι το επιθυμούν για την επόμενη σχολική χρονιά.
Σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση! Προφανώς, δεν τα είχα καταλάβει σωστά, ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ να βοηθάτε εμάς τα νεούδια
https://srv-dide-v.thess.sch.gr/portal/mainmenu-179/12794-prosorinos-pinakas-oristikis-topothetisis-ekpaideftikon-apo-metathesi-veltiosi-diathesi-pysde-prothesmia-enstaseon
εδώ και 3 μέρες δεν μου ανοίγει η σελίδα της ΔΔΕ Δ' Αθήνας...τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ....έχουν αναρτηθεί τα οργανικά κενά;
doukou,διάβασα στα προηγούμενα μηνύματά σου ότι είσαι χαμηλά στα μόρια , με μωρό ,από γειτονικό νομό και ότι ο νομός έχει πολλά οργανικά κενά. Επειδή καταλαβαίνω ότι είααι νέα και τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου θα σου γράψω δυο πράγματα για τις τοποθετήσεις για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Αν τα οργανικά κενά που ανακοινώθηκαν είναι ίσα ή περισσότερα από όσους είστε στη διάθεση +μετατιθέμενους θα πάρετε όλοι οργανική.Κάποιοι ακόμα και υποχρεωτικά χωρίς να τα έχουν δηλώσει. Αν ειναι λιγότερα θα μείνουν κάποιοι στη διάθεση . Το ποιοι εξαρτάται απο΄το πόσο καλά ή άσχημα είναι τα κενά. Μπορεί να μείνουν και οι πρώτοι σε μόρια καθώς η υποχρεωτική τοποθέτηση ξεκινάει από τους τελευταίους.Οπότε δες τα κενά δες ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει με βάση τα μόριά σου και δήλωσε ανάλογα.Αν μείνεις στη διάθεση θα τοποθετηθείς σε λειτουργικό κενό τον Αύγουστο ή Σεπτέβριο, τα οποία συνήθως είναι καλύτερα από πολλές οργανικές. Δεν ξέρω αν είσαι απο τους νεοδιόριστους ή πηρες μετάθεση στο νομό. Ανάλογα υπάρχουν επιλογές αν πάρεις οργανική που δεν θέλεις.
θα μάθετε λίγο την ορολογία, η vama στα είπε πολύ καλά (άλλο είσαι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ , άλλο σε διαθέτει ο διευθυντής σε σχολείο ή όπως εδώ ο ίδιος στο γραφείο για διοικητική εργασία - κάποιοι να ξέρεις το κυνηγάνε). με το καλό, μην ανησυχείς πολύ, να παρακολουθείς στενά τη σελίδα (ο δπε είναι σοβαρός άνθρωπος ακούω) και καλή τοποθέτηση/υπηρετηση φέτος.Ειμαι νεοκοπη και προσπαθω να τα καταλαβω...Πού θα παει...ελπίζω να γινω κι εγω παλιά, να βοηθαω οπως εσεις εμας Χαιρομαι που ειναι σοβαρος, ελπιζω να πανε ολα καλα για ολους και να τοποθετηθούν οι περισσοτεροι εκει που επιθυμούν γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι! Ευχαριστω για τις ευχές!
doukou ,δεν ξέρω σε ποια διεύθυνση ανήκεις και με μπέρδεψε λίγο αυτό που λες"Υπάρχουν καποια που ειναι σε ομορο νομό του δικού μου" . Δηλαδή δεν είναι όλα στον ίδιο νομό; Εννοείς κάποια κενά είναι πιο κοντά στον νομό που κατοικείς; Κάτι δεν καταλαβαίνω.
καλησπέρα,προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται με τη διάθεση, αλλά εξακολουθώ να μπερδεύομαι. Στη δική μου ΔΔΕ, στον πίνακα των μεταθέσεων-βελτιώσεων-οργανικών τοποθετήσεων, εμφανίζονται κάποια άτομα σε "διάθεση ΠΥΣΔΕ". Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν οργανικά κενά, τα οποία υπήρχαν και παλιότερα, πριν από την πρόσκληση για δήλωση προτίμησης. Πώς γίνεται να μείνει κάποιος/α στη διάθεση ενώ υπάρχουν οργανικά κενά, αφού, όπως γράφεται εδώ, ακόμα κι αν δηλώσω λίγες περιοχές για τοποθέτηση, το ΠΥΣΔΕ έχει δικαίωμα να με στείλει σε περιοχή που δεν επέλεξα; Ευχαριστώ
Ούτε εγώ το κατάλαβα όταν το είδα, για να είμαι ειλικρινής. Το πιθανότερο είναι να εννοεί ότι η ίδια κατοικεί σε νομό όμορο αυτού στον οποίο διορίστηκε, οπότε εκ των πραγμάτων οι επιθυμητές επιλογές της περιορίζονται σε ένα Χ χιλιομετρικό "βάθος" από τα όρια των δύο νομών ή/και από την οδό ταχύτερης πρόσβασης, ώστε να καθίσταται δυνατή η αυθημερόν μετακίνηση.
Η Οργανικότητα και η λειτουργικότητα στα δημοτικά πολλές φορές είναι διαφορετική. Δηλαδή τα δημοτικό που αναφέρεις έχει 13 οργανικές αλλά λειτουγεί ως 10 θέσιο. Οι οργανικές όμως δεν χάνονται .Απλά μετά θα βγουν λειτουργικά υπεράριθμοι όσοι περισσεύουν -οι τελευταίοι που τοποθετήθηκαν. Αν πάρεις οργανική στο συγκεκριμένο το πιθανότερο το Σεπτέμβριο θα μετακινηθείς σε άλλο σχολείο σε λειτουργικό κενό.