0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή έχει γίνει πολλές φορές, μπορείς να παραθέσεις τη σχετική νομοθεσία που ενεργοποιεί μόνο το σενάριο Β;
Καλησπέρα σας! Μια ερώτηση: είμαι ΠΕ70 και πήρα μετάθεση για τον νόμο μου. Τώρα θα κάνω αίτηση για οριστική τοποθέτηση. Η Πρωτοβαθμια έχει βγάλει τα οργανικά κενά. Μια γνωστή μου μου είπε πως στο σχολείο της θα έχει δύο οργανικά, καθώς συνάδελφοί της θα βγουν σε σύνταξη. Ωστόσο, η πρωτοβάθμια δεν έχει δώσει κενά στο σχολείο αυτό. Γίνεται να συμβεί κάτι τέτοιο;
Να γίνεται. Το ότι θα βγούν στη σύνταξη δεν σημαίνει οτι θα αφήσουν και οργανικό κενό. Μπορεί να ήταν λειτουργικά υπεράριθμοι ή να μειώθηκαν οι ώρες και να μην υπάρχει κάποιο κενο κτλ κτλ.
Ναι, το λειτουργικά υπεράριθμοι το καταλαβαίνω. Όντως μπορεί να υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Για μείωση ωρών, δύσκολο, φαντάζομαι, καθώς πρόκειται για δασκάλους και όχι ειδικότητες και το σχολείο διατηρεί τη οργανικοτητα του.
Καλησπέρα. Νεοδιοριστος του 24 που είναι σε απόσπαση λόγο ειδικής κατηγορίας, θα πάρει τώρα οργανική, από την επόμενη σχολική χρονιά θα πάρει τα μόρια της οργανικής η του σχολείου που υπηρετεί και είναι σε άλλο πυσδε;
Ερώτηση: Συμφέρει κάποιον να μείνει στη διάθεση (εφ' όσον δεν του αρέσει κανένα από τα διαθέσιμα οργανικά κενά) ή να δηλώσει κάποιο κενό στο οποίο ξέρει ότι θα βγει λειτουργικά υπεράριθμος; Για τα λειτουργικά κενά ποιος προηγείται; Ο υπεράριθμος ή ο διαθεσίτης;
Πάντα τοποθετούνται πρώτα οι υπεράριθμοι και μετά όσοι είναι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.
Υπάρχει περίπτωση να δοθούν οργανικά κενά του χρόνου, δεδομένου ότι θα συνταξιοδοτηθούν στις 31/8 και μέχρι τότε δεν θεωρείται κενό
Όσοι συνταξιοδοτούνται μέχρι 31/8 τυχόν κενά που αφήνουν λαμβάνονται κανονικά υπόψη για την επόμενη χρονιά και όχι για την μεθεπόμενη.
Οι αποσπασμένοι παίρνουν τα μόρια του σχολείου στο οποίο υπηρετούν και όχι τα μόρια του σχολείου της οργανικής τους.