*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά  (Αναγνώστηκε 599322 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« Απάντηση #2744 στις: Μαΐου 05, 2025, 04:55:02 pm »
Γεια σας και χρόνια πολλά. Απορία: πήρα τώρα τον Μάρτιο μετάθεση από γενική Β Θεσσαλονίκης σε ειδική Β Θεσσαλονίκης. Περίπτωση Α: αν δε δηλώσω κανένα οργανικό κενό επειδή κανένα δε μου αρέσει, και το ΠΥΣΔΕ με τοποθετήσει σε κάποιο από τα εναπομείναντα κενά, στη συνέχεια, αν πάρω απόσπαση, χρωστάω την οργανική μου;
Περίπτωση Β: είμαστε 4 μετατιθεμενοι και τα οργανικά  κενά 3. Εγώ μένω στη διάθεσή. Τότε το ΠΥΣΔΕ με τοποθετεί σε λειτουργικό κενό και εν συνεχεία παίρνω απόσπαση. Χρωστάω την οργανική μου;
Περίπτωση Α: Κανονικά ναι θα χρωστάς την υπηρέτηση της οργανικής σου.
Περίπτωση Β: Από λειτουργικό κενό δεν μπορείς να πάρεις απόσπαση. Μόνο αν έχεις οργανική θέση μπορείς να ζητήσεις απόσπαση.

Αν υπηρετήσεις μια χρονιά στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ (όπου σε τοποθετήσουν) όταν θα πάρεις οργανική δεν θα απαιτείται να την υπηρετήσεις!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:40:39 »

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2745 στις: Μαΐου 05, 2025, 05:10:39 pm »
Περίπτωση Α: Κανονικά ναι θα χρωστάς την υπηρέτηση της οργανικής σου.
Περίπτωση Β: Από λειτουργικό κενό δεν μπορείς να πάρεις απόσπαση. Μόνο αν έχεις οργανική θέση μπορείς να ζητήσεις απόσπαση.

Αν υπηρετήσεις μια χρονιά στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ (όπου σε τοποθετήσουν) όταν θα πάρεις οργανική δεν θα απαιτείται να την υπηρετήσεις!
Άρα υπάρχει περίπτωση να ξεχρεωνω την οργανική μου χωρίς να την υπηρετήσω και χωρίς φυσικά να είμαι υπεράριθμος;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2746 στις: Μαΐου 05, 2025, 05:29:13 pm »
Καταλαβαίνω ότι πρέπει μια χρονιά να υπηρετήσω οργανική, είτε την επιλέξω εγώ είτε μου την επιλέξει το ΠΥΣΔΕ. Το γεγονός ότι έχω υπηρετήσει οργανική στη Β Θεσσαλονίκης στη γενική παιδεία, και τώρα πήρα μετάθεση στην ειδική πάλι στη Β Θεσσαλονίκης , δεν υπάρχει περίπτωση να συνυπολογίζεται ως υπηρέτηση οργανικής σε αυτή την περιοχή; Επίσης να σημειώσω ότι το 2024-2025 εργαζομουν με αποσπαση από γενική  στην ειδική πάλι μέσα στη Β Θεσσαλονίκης.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2747 στις: Μαΐου 05, 2025, 05:54:03 pm »
Καταλαβαίνω ότι πρέπει μια χρονιά να υπηρετήσω οργανική, είτε την επιλέξω εγώ είτε μου την επιλέξει το ΠΥΣΔΕ. Το γεγονός ότι έχω υπηρετήσει οργανική στη Β Θεσσαλονίκης στη γενική παιδεία, και τώρα πήρα μετάθεση στην ειδική πάλι στη Β Θεσσαλονίκης , δεν υπάρχει περίπτωση να συνυπολογίζεται ως υπηρέτηση οργανικής σε αυτή την περιοχή; Επίσης να σημειώσω ότι το 2024-2025 εργαζομουν με αποσπαση από γενική  στην ειδική πάλι μέσα στη Β Θεσσαλονίκης.

Δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Πήρες μετάθεση (κι ας είναι από γενική στην ειδική στην ίδια περιοχή) οπότε αν πάρεις τώρα οργανική θέση θα πρέπει να την υπηρετήσεις. Αν μείνεις στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όταν θα πάρεις οργανική, δε θα είναι απαραίτητο να την υπηρετήσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:40:39 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2748 στις: Μαΐου 05, 2025, 07:06:14 pm »
Δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Πήρες μετάθεση (κι ας είναι από γενική στην ειδική στην ίδια περιοχή) οπότε αν πάρεις τώρα οργανική θέση θα πρέπει να την υπηρετήσεις. Αν μείνεις στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όταν θα πάρεις οργανική, δε θα είναι απαραίτητο να την υπηρετήσεις.
Ευχαριστώ πολύ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2749 στις: Μαΐου 05, 2025, 07:07:39 pm »
Στη διάθεσή του ΠΥΣΔΕ όμως μπορεί να τοποθετηθώ και σε λειτουργικό κενο; Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανικό, σωστά;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2750 στις: Μαΐου 05, 2025, 07:17:42 pm »
Στη διάθεσή του ΠΥΣΔΕ όμως μπορεί να τοποθετηθώ και σε λειτουργικό κενο; Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανικό, σωστά;

Αυτοί που μένουν στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ κάπου θα πρέπει να υπηρετήσουν. Οπότε θα τοποθετηθείτε σε λειτουργικό κενό, όταν το ΠΥΣΔΕ θα κάνει τις λειτουργικές τοποθετήσεις. Αυτές γίνονται αργότερα. Τώρα είναι η περίοδος των οργανικών τοποθετήσεων.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2751 στις: Μαΐου 05, 2025, 07:37:21 pm »
Αυτοί που μένουν στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ κάπου θα πρέπει να υπηρετήσουν. Οπότε θα τοποθετηθείτε σε λειτουργικό κενό, όταν το ΠΥΣΔΕ θα κάνει τις λειτουργικές τοποθετήσεις. Αυτές γίνονται αργότερα. Τώρα είναι η περίοδος των οργανικών τοποθετήσεων.
Σε αυτή την περίπτωση, αν δλδ τοποθετηθώ αργότερα σε λειτουργικό κενο, θα θεωρείται ότι έχω υπηρετήσει την οργανική μου;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2752 στις: Μαΐου 05, 2025, 08:42:42 pm »
Σε αυτή την περίπτωση, αν δλδ τοποθετηθώ αργότερα σε λειτουργικό κενο, θα θεωρείται ότι έχω υπηρετήσει την οργανική μου;
Ναι, επειδή θα έχεις υπηρετήσει όπου θα σε στείλει το ΠΥΣΔΕ, σύμφωνα με τη δήλωσή σου των σχολείων με λειτουργικά κενά.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2753 στις: Μαΐου 05, 2025, 08:53:58 pm »
Ναι, επειδή θα έχεις υπηρετήσει όπου θα σε στείλει το ΠΥΣΔΕ, σύμφωνα με τη δήλωσή σου των σχολείων με λειτουργικά κενά.
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλό βράδυ.

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2754 στις: Μαΐου 05, 2025, 10:24:52 pm »
Καλησπέρα σας.

Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τι γίνεται στην εξής περίπτωση:
υποδιευθυντής σχολικής μονάδας έχει ζητήσει βελτίωση και είναι ίδιας ειδικότητας με εμένα. Το σχολείο που είναι αυτός εμένα με ενδιαφέρει για την βελτίωση που έχω επίσης ζητήσει. Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί η αίτηση του και αλλάξει την οργανική του και έτσι με αυτό τον τρόπο πιάσω και εγώ το συγκεκριμένο σχολείο (αν υποθέσουμε δεν το πάρει άλλος πριν από εμένα). Αυτός επειδή είναι υποδιευθυντής υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στο σχολείο και ας μην κατέχει πλέον την οργανική και τελική εγώ που θα πάρω την οργανική να βγω λειτουργικά υπεράριθμη ή κάτι τέτοιο; Ή αναξάρτητα αν είναι υποδιευθυντής ή όχι εφόσον ικανοποιηθεί η βελτίωση που ζήτησε θα πρέπει να πάει στην νέα του οργανική και αυτομάτως λήγει και η θητεία του ως υποδιευθυντής;
Το ρωτάω για να μην βρεθώ ξεκρέμαστη στο τέλος και χάσω και την ήδη υπάρχουσα οργανική μου και τρέχω σε κανένα άσχετο λειτουργικό πιο μακριά.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2755 στις: Μαΐου 05, 2025, 10:37:55 pm »
Καλησπέρα σας.

Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τι γίνεται στην εξής περίπτωση:
υποδιευθυντής σχολικής μονάδας έχει ζητήσει βελτίωση και είναι ίδιας ειδικότητας με εμένα. Το σχολείο που είναι αυτός εμένα με ενδιαφέρει για την βελτίωση που έχω επίσης ζητήσει. Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί η αίτηση του και αλλάξει την οργανική του και έτσι με αυτό τον τρόπο πιάσω και εγώ το συγκεκριμένο σχολείο (αν υποθέσουμε δεν το πάρει άλλος πριν από εμένα). Αυτός επειδή είναι υποδιευθυντής υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στο σχολείο και ας μην κατέχει πλέον την οργανική και τελική εγώ που θα πάρω την οργανική να βγω λειτουργικά υπεράριθμη ή κάτι τέτοιο; Ή αναξάρτητα αν είναι υποδιευθυντής ή όχι εφόσον ικανοποιηθεί η βελτίωση που ζήτησε θα πρέπει να πάει στην νέα του οργανική και αυτομάτως λήγει και η θητεία του ως υποδιευθυντής;
Το ρωτάω για να μην βρεθώ ξεκρέμαστη στο τέλος και χάσω και την ήδη υπάρχουσα οργανική μου και τρέχω σε κανένα άσχετο λειτουργικό πιο μακριά.
Ως υποδιευθυντής είναι στέλεχος κι αν θέλει παραμένει για το υπόλοιπο της θητείας του στο σχολείο που είναι.

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2756 στις: Σήμερα στις 12:17:18 am »
Ως υποδιευθυντής είναι στέλεχος κι αν θέλει παραμένει για το υπόλοιπο της θητείας του στο σχολείο που είναι.

οκ, ευχαριστώ,  καταλαβα...αυτο που υποψιαζομουν δηλαδη. Ήξερα ότι γίνεται με τους διευθυντες αυτό αλλα δεν ηξερα αν γίνεται με τον υποδιευθυντή. Γιατί ο υποδιευθυντής επιλέγετε με διαφορετική διαδικασία, έχει οργανική ήδη στο σχολείο, δεν επιλέγετε με τις ίδιες διαδικασίες με τους διευθυντές
Αν λοιπον θελησει να παραμείνει και τα άλλα δύο χρόνια που του μένουν ως υποδιευθυντής τότε εγώ θα βρεθώ λειτουργικά υπεράριθμη, που σημαίνει ότι θα παω σε κάποιο λειτουργικο κενό, θα θεωρείτε όμως έτσι ξεχρέωση της νεας οργανικής ώστε να μπορώ να αιτηθώ μετάθεση μετά ή και εκ νέου βελτίωση; λογικά ναι, αλλά έχουμε κάποιο νόμο να το λέει αυτό;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)