0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας και χρόνια πολλά. Απορία: πήρα τώρα τον Μάρτιο μετάθεση από γενική Β Θεσσαλονίκης σε ειδική Β Θεσσαλονίκης. Περίπτωση Α: αν δε δηλώσω κανένα οργανικό κενό επειδή κανένα δε μου αρέσει, και το ΠΥΣΔΕ με τοποθετήσει σε κάποιο από τα εναπομείναντα κενά, στη συνέχεια, αν πάρω απόσπαση, χρωστάω την οργανική μου;Περίπτωση Β: είμαστε 4 μετατιθεμενοι και τα οργανικά κενά 3. Εγώ μένω στη διάθεσή. Τότε το ΠΥΣΔΕ με τοποθετεί σε λειτουργικό κενό και εν συνεχεία παίρνω απόσπαση. Χρωστάω την οργανική μου;
Περίπτωση Α: Κανονικά ναι θα χρωστάς την υπηρέτηση της οργανικής σου.Περίπτωση Β: Από λειτουργικό κενό δεν μπορείς να πάρεις απόσπαση. Μόνο αν έχεις οργανική θέση μπορείς να ζητήσεις απόσπαση.Αν υπηρετήσεις μια χρονιά στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ (όπου σε τοποθετήσουν) όταν θα πάρεις οργανική δεν θα απαιτείται να την υπηρετήσεις!
Καταλαβαίνω ότι πρέπει μια χρονιά να υπηρετήσω οργανική, είτε την επιλέξω εγώ είτε μου την επιλέξει το ΠΥΣΔΕ. Το γεγονός ότι έχω υπηρετήσει οργανική στη Β Θεσσαλονίκης στη γενική παιδεία, και τώρα πήρα μετάθεση στην ειδική πάλι στη Β Θεσσαλονίκης , δεν υπάρχει περίπτωση να συνυπολογίζεται ως υπηρέτηση οργανικής σε αυτή την περιοχή; Επίσης να σημειώσω ότι το 2024-2025 εργαζομουν με αποσπαση από γενική στην ειδική πάλι μέσα στη Β Θεσσαλονίκης.
Δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Πήρες μετάθεση (κι ας είναι από γενική στην ειδική στην ίδια περιοχή) οπότε αν πάρεις τώρα οργανική θέση θα πρέπει να την υπηρετήσεις. Αν μείνεις στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όταν θα πάρεις οργανική, δε θα είναι απαραίτητο να την υπηρετήσεις.
Στη διάθεσή του ΠΥΣΔΕ όμως μπορεί να τοποθετηθώ και σε λειτουργικό κενο; Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανικό, σωστά;
Αυτοί που μένουν στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ κάπου θα πρέπει να υπηρετήσουν. Οπότε θα τοποθετηθείτε σε λειτουργικό κενό, όταν το ΠΥΣΔΕ θα κάνει τις λειτουργικές τοποθετήσεις. Αυτές γίνονται αργότερα. Τώρα είναι η περίοδος των οργανικών τοποθετήσεων.
Σε αυτή την περίπτωση, αν δλδ τοποθετηθώ αργότερα σε λειτουργικό κενο, θα θεωρείται ότι έχω υπηρετήσει την οργανική μου;
Ναι, επειδή θα έχεις υπηρετήσει όπου θα σε στείλει το ΠΥΣΔΕ, σύμφωνα με τη δήλωσή σου των σχολείων με λειτουργικά κενά.
Καλησπέρα σας.Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τι γίνεται στην εξής περίπτωση:υποδιευθυντής σχολικής μονάδας έχει ζητήσει βελτίωση και είναι ίδιας ειδικότητας με εμένα. Το σχολείο που είναι αυτός εμένα με ενδιαφέρει για την βελτίωση που έχω επίσης ζητήσει. Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί η αίτηση του και αλλάξει την οργανική του και έτσι με αυτό τον τρόπο πιάσω και εγώ το συγκεκριμένο σχολείο (αν υποθέσουμε δεν το πάρει άλλος πριν από εμένα). Αυτός επειδή είναι υποδιευθυντής υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στο σχολείο και ας μην κατέχει πλέον την οργανική και τελική εγώ που θα πάρω την οργανική να βγω λειτουργικά υπεράριθμη ή κάτι τέτοιο; Ή αναξάρτητα αν είναι υποδιευθυντής ή όχι εφόσον ικανοποιηθεί η βελτίωση που ζήτησε θα πρέπει να πάει στην νέα του οργανική και αυτομάτως λήγει και η θητεία του ως υποδιευθυντής;Το ρωτάω για να μην βρεθώ ξεκρέμαστη στο τέλος και χάσω και την ήδη υπάρχουσα οργανική μου και τρέχω σε κανένα άσχετο λειτουργικό πιο μακριά.
Ως υποδιευθυντής είναι στέλεχος κι αν θέλει παραμένει για το υπόλοιπο της θητείας του στο σχολείο που είναι.