0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πού μπορώ να μάθω για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν οι ωρομίσθιοι καθηγητές.Μόλις με πήραν σε 2 δημοτικά ( ειδικότητα αγγλικής) και επειδή είναι η πρώτη φορά που θα είμαι σε κανονικό πρόγραμμα, (πέρσυ ήμουν σε ολοήμερο), θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένη όταν παρουσιαστώ.Ευχαριστώ πολύ
Παράθεση από: utenar στις Οκτωβρίου 20, 2007, 09:03:45 amΠώς ακριβως μετρανε τα μορια της ωρομισθιας προϋπηρεσιας μετα το διορισμο? Π.χ., τι πλεονεκτημα εχει ωρομισθιος που δουλευει 2 ωρες τη βδομαδα σε σχολειο Ζ' εναντι αλλου που δουλευει τις ιδιες σε σχολειο Α'? (αφου σε τοπικ αναπληρωτων διαβασα οτι αν αναπληρωτης δουλεψει κατω απο 15 μερες, χανει εντελως το μηνα! Μηπως ισχυει κατι τετοιο και για τους ωρομισθιους και αυτος που δουλευει στο σχολειο Ζ' δεν εχει ουσιαστικα κανενα πλεονεκτημα?)Έστω ότι κάποιος δουλεύει ωρομίσθιος σε σχολείο με 7 μόρια. Καταρχάς πρέπει να γίνει αναγωγή των ωρών σε μήνες και μέρες:Διαιρούμε το σύνολο των ωρών της χρονιάς με το 87,5. Αν π.χ. κάποιος έχει δουλέψει συνολικά 100 ώρες, είναι 100/87,5=1,14. Ο ακέραιος αριθμός αντιστοιχεί σε μήνες (δηλ. 1 μήνας). Στη συνέχεια πολλαπλασιάζουμε το δεκαδικό μέρος επί 25, για να βγάλουμε τις μέρες, δηλ. 0,14*25=3,5 -> 4 ημέρες. Αριθμός ημερών <15, άρα 1 μήνας.Για να βρούμε τα μόρια που θα έχει όταν διοριστεί:Ο ένας χρόνος (12μηνο) στο συγκεκριμένο σχολείο δίνει 2 μόρια υπηρεσίας και 7 μόρια δυσμενών συνθηκών. Ο 1 μήνας δίνει 2/12+7/12=0,75 μόρια.
Πώς ακριβως μετρανε τα μορια της ωρομισθιας προϋπηρεσιας μετα το διορισμο? Π.χ., τι πλεονεκτημα εχει ωρομισθιος που δουλευει 2 ωρες τη βδομαδα σε σχολειο Ζ' εναντι αλλου που δουλευει τις ιδιες σε σχολειο Α'? (αφου σε τοπικ αναπληρωτων διαβασα οτι αν αναπληρωτης δουλεψει κατω απο 15 μερες, χανει εντελως το μηνα! Μηπως ισχυει κατι τετοιο και για τους ωρομισθιους και αυτος που δουλευει στο σχολειο Ζ' δεν εχει ουσιαστικα κανενα πλεονεκτημα?)
Από όσο ξέρω στην