0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω τελειώσει ιστορικό-αρχαιολογικό θεσσαλονίκης. Το ένα υποχρεωτικό παιδαγωγικό που έπρεπε να παρακολουθήσω δε μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αντίθετα μου έδωσε πολλές ιδέες ένα μάθημα διδακτικής το οποίο δεν ανήκε στον τομέα παιδαγωγικής της φιλοσοφικής, αλλά στον τομέα αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για ένα μάθημα σεμιναριακό ("φροντστήριο"), στο οποίο καλούμασταν να υποβάλλουμε πρόταση μαθήματος για μια οποιαδήποτε ενότητα από τα φιλολογικά και ιστορικά μαθήματα που διδάσκονται στη μέση εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας υλικό από την ιστορία της τέχνης (φωτογραφίες, πίνακες, ταινίες κτλ). Δε ξέρω αν ποτε θα βρεθώ σε τάξη για να μπορέσω να τα εφαρμόσω, είναι σίγουρο όμως ότι κατάλαβα πως το μάθημα στο σχολείο μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον με 2-3 πινελιές και πάνω από όλα με όρεξη από τον διδάσκοντα.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά θα προτιμύσα χίλιες φορές να συμπληρώσω μια ακόμη διετία στο πανεπιστήμιο παίρνοντας κατάρτιση εκπαιδευτικού, παρά να βγάζω ουσιαστικά ένα ακόμη "πτυχίο" διαβάζοντας για ΑΣΕΠ.
Παράθεση από: despoina25 στις Μαΐου 21, 2008, 10:35:57 am Έχω τελειώσει ιστορικό-αρχαιολογικό θεσσαλονίκης. Το ένα υποχρεωτικό παιδαγωγικό που έπρεπε να παρακολουθήσω δε μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αντίθετα μου έδωσε πολλές ιδέες ένα μάθημα διδακτικής το οποίο δεν ανήκε στον τομέα παιδαγωγικής της φιλοσοφικής, αλλά στον τομέα αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για ένα μάθημα σεμιναριακό ("φροντστήριο"), στο οποίο καλούμασταν να υποβάλλουμε πρόταση μαθήματος για μια οποιαδήποτε ενότητα από τα φιλολογικά και ιστορικά μαθήματα που διδάσκονται στη μέση εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας υλικό από την ιστορία της τέχνης (φωτογραφίες, πίνακες, ταινίες κτλ). Δε ξέρω αν ποτε θα βρεθώ σε τάξη για να μπορέσω να τα εφαρμόσω, είναι σίγουρο όμως ότι κατάλαβα πως το μάθημα στο σχολείο μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον με 2-3 πινελιές και πάνω από όλα με όρεξη από τον διδάσκοντα. Καλημέρα και καλό μήνα! Και εγώ αρχαιολογικό Α.Π.Θ. τελείωσα (2001). Πες μου σε παρακαλώ, γιατί θα σκάσω, ποιος χριστιανός έκανε φροντιστήριο διδακτικής στο αρχαιολογικό. Πώς αλλάζουν οι καιροί. Εμείς δεν είχαμε ξαναματακούσει τη λέξη διδακτική! Όσο για παιδαγωγική κατάρτιση, μια φιλοσοφία της αγωγής κι ένα δεύτερο παιδαγωγικό από Φ.Π., του οποίου δε θυμάμαι καν τον τίτλο.
Παράθεση από: om στις Ιουνίου 01, 2008, 12:37:23 pm Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά θα προτιμύσα χίλιες φορές να συμπληρώσω μια ακόμη διετία στο πανεπιστήμιο παίρνοντας κατάρτιση εκπαιδευτικού, παρά να βγάζω ουσιαστικά ένα ακόμη "πτυχίο" διαβάζοντας για ΑΣΕΠ. μεγαλη κουβεντα ειπες... πιο πολυ κ απο δευτερο πτυχιο...