0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
να καταθέσω την προσωπική μου άποψη. τελειωσα στα Γιαννενα, φιλολογικό. είχα φίλες που τελείωσαν αρχαιολογικο και φ.π.ψ. Από το φιλολογικό έπαιρναν μαθήματα μόνο τα δικά μας επιλογής, που ήταν ότι πιο γελοίο κυκλοφορούσε (στο να τα περάσεις). η σχολή τους θεωρώ πως δεν τους έδωσε καμία κατάρτιση στα αρχαία΄, νέα και λατινικα, όπως και η δική μας στην ιστορία και τα παιδαγωγικά. Επίσης θέλω να αναφερθώ στο μέσο όρο των βαθμων πτυχίου αυτών των σχολών (που μοριοδοτείται στον ασεπ), ο οποίος ξεπερνά αρκετά τον αντίστοιχο της φιλολογίας (τουλαχιστον στα Γιαννενα). Για να μην τρελαθούμε τελείως! Τέλος ένώ περνούσα Φ.Π.Ψ. την πρώτη χρονιά, επέλεξα να ξαναδώσω γιατί όλες οι καθηγήτριές μου είπαν πως αν ήθελα να ασχοληθώ με τη διδασκαλία θα είχα πρόβλημα. Αυτά!Παράθεση από: Vania στις Αυγούστου 20, 2008, 06:07:27 pmεγω στο τμημα φιλιλογιας του ΑΠΘ απο τα 5 μαθηματα επιλογης διαλεξα 2 παιδαγωγικα.θα μπορουσα να μην επιλεξω κανενα και να επελεγα μονο ιστορια ή αρχαιολογια ή φιλισοφια....ειμαι ικανοποιημενη με την σχολη μου γιατι μου δωσε πολλα ιδιως εμενα που ποτε μου δεν εκανα σκονακι και μεσα απο την δυσκολια εγινα καλυτερη..πιστευω ομως πως δεν ειναι ολες οι σχολες ιδιες γιατι δεν διδασκομαστε τα ιδια μαθηματα απλουστατα...ο φιλολογος που τρωει στη μουρη αρχαια,λατινικα,λογοτεχνια λεγεται φιλολογος...ο ιστορικος που τρωει τις ιστοριες λεγεται ιστορικος και του φ.π λεγεται φιλοσοφος(το παιδαγωγος συγνωμη αλλα δεν το θεωρω αντικειμενο γνωστικο.βασικα θεωρω λιγο ανοητο το να διδασκεσαι πως θα διδαξεις ενω δεν ξερεις τι θα διδαξεις,ποτε και αν μπορεις.πιστευω πως λιγα παιδαγωγικα αρκουν και εφοσον περασεις στον ασεπ το κρατος να επιμορφωσει τους νεοδιοριστους τον τροπο διδασκαλιας.οπως και να χει δεν καταλαβαινω γιατι τα τοσα παιδαγωγικα στο φπ και λιγα γνωστικα. )...τωρα θα στεναχωρησω αρκετους αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου...το λαθος βεβαια στην ολη συγχυση δεν ειναι δικο μας...υπαιτιο ειναι τον υπεπθ που μας καλει να διαγωνιζομαστε ολοι στ ιδια αντικειμενα...καλο ειναι να εχεις γενικες γνωσεις αλλα υπ αυτην την εννοια και ενας μαθηματικος δεν ειναι ασχημο να μην ξερει τον Σωκρατη??ή θα πρεπει να γινουν ολες οι σχολες ενα ή ο καθενας στο ειδος του...βεβαιως αν καταφερει ενας του φπ ή του ιστορικο ή της φιλολογιας να περασει στον ¨κοινο¨ θα πω εγω διαγωνισμο γιατι τον ορο ¨διαγωνισμος φιλολογων¨ειπαμε τον θεωρω λαθος,τοτε ναι να λεγεται εκπαιδειτικος θεωρητικων μαθηματων....αυτα με βαση οσα ισχυουν..
εγω στο τμημα φιλιλογιας του ΑΠΘ απο τα 5 μαθηματα επιλογης διαλεξα 2 παιδαγωγικα.θα μπορουσα να μην επιλεξω κανενα και να επελεγα μονο ιστορια ή αρχαιολογια ή φιλισοφια....ειμαι ικανοποιημενη με την σχολη μου γιατι μου δωσε πολλα ιδιως εμενα που ποτε μου δεν εκανα σκονακι και μεσα απο την δυσκολια εγινα καλυτερη..πιστευω ομως πως δεν ειναι ολες οι σχολες ιδιες γιατι δεν διδασκομαστε τα ιδια μαθηματα απλουστατα...ο φιλολογος που τρωει στη μουρη αρχαια,λατινικα,λογοτεχνια λεγεται φιλολογος...ο ιστορικος που τρωει τις ιστοριες λεγεται ιστορικος και του φ.π λεγεται φιλοσοφος(το παιδαγωγος συγνωμη αλλα δεν το θεωρω αντικειμενο γνωστικο.βασικα θεωρω λιγο ανοητο το να διδασκεσαι πως θα διδαξεις ενω δεν ξερεις τι θα διδαξεις,ποτε και αν μπορεις.πιστευω πως λιγα παιδαγωγικα αρκουν και εφοσον περασεις στον ασεπ το κρατος να επιμορφωσει τους νεοδιοριστους τον τροπο διδασκαλιας.οπως και να χει δεν καταλαβαινω γιατι τα τοσα παιδαγωγικα στο φπ και λιγα γνωστικα. )...τωρα θα στεναχωρησω αρκετους αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου...το λαθος βεβαια στην ολη συγχυση δεν ειναι δικο μας...υπαιτιο ειναι τον υπεπθ που μας καλει να διαγωνιζομαστε ολοι στ ιδια αντικειμενα...καλο ειναι να εχεις γενικες γνωσεις αλλα υπ αυτην την εννοια και ενας μαθηματικος δεν ειναι ασχημο να μην ξερει τον Σωκρατη??ή θα πρεπει να γινουν ολες οι σχολες ενα ή ο καθενας στο ειδος του...βεβαιως αν καταφερει ενας του φπ ή του ιστορικο ή της φιλολογιας να περασει στον ¨κοινο¨ θα πω εγω διαγωνισμο γιατι τον ορο ¨διαγωνισμος φιλολογων¨ειπαμε τον θεωρω λαθος,τοτε ναι να λεγεται εκπαιδειτικος θεωρητικων μαθηματων....αυτα με βαση οσα ισχυουν..
αν μου επιτρεπεις eles, μαλλον οι καθηγητριες σου δεν ηξεραν τι τους γινεται.τελος παντων, αν οσοι πιστευουν οτι αυτοι που τελειωσαν το φιλολογικο ειναι και ΟΙ φιλολογοι, ειναι βαθια νυχτωμενοι για να μη πω κομπλεξικοι (και φυσικα δεν αναφερομαι στην/στον eles- αρκετοι μιλησαν διθυραμβικα για το τμημα τους,οπως και γω για το δικο μου)και εν πασει περιπτωσει οσοι διαλεξαν τα "γελοια" μαθηματα σε αυτο δε φταιει το τμημα τους αλλα οι ιδιοι και που σιγουρα θα εχουν προβλημα με τη διδασκαλια.εγω περνουσα φιλολογικο αλλα εβαλα φπψ (και περασα και 1ος) στην αθηνα επειδη το βρηκα πολυ πιο κοντα στην εκπαιδευση. επελεξα και εκανα 5 αρχαια, 2 λατινικα, 4 νεοελληνικη φιλολογια, βυζαντινα κλπ κλπ. και ολες τις ιστοριες. στα οποια εξεταζομαστε μαζι στα ιδια θεματα με τους του αντιστοιχου τμηματος (δεν ξερω τι γινονταν στα Γιαννενα).επισης επελεγα μαθηματα οπως "η διδασκαλια της Εκθεσης","θεωρια της λογοτεχνιας και διδακτικη πραξη","η διδασκαλια της γλωσσας" κλπ κλπεπομενως ειναι θεμα προσωπικων επιλογων και πως το βλεπει ο καθενας."ο καθεις και τα όπλα του" ιδου η Ροδος ιδου και ο....ασεπ!!! να το αποδειξουν.