*

Αποστολέας Θέμα: καθηγητες φαντασματα στον Αη Στρατη  (Αναγνώστηκε 25008 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dkerami

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ: καθηγητες φαντασματα στον Αη Στρατη
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 16, 2008, 02:05:10 pm »
ΣΤΟΧΟΣ μας δεν θα πρέπει να είναι οι συνάδελφοι αλλά το Υπουργείο που επιτρέπει <κατ'εμέ εκούσια> τέτοια φαινόμενα.
Στο χέρι μας είναι να πιέσουμε μέσω των οργάνων μας να δωθεί λύση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:45:47 »

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 16, 2008, 02:21:19 pm »
Σωστό αυτό που λες dkerami.Μακάρι να καταφέρουμε να οργανωθούμε και να γίνει κάποια αναθεώρηση στον ισχύοντα νόμο,γιατί αυτή είναι εν τέλει και η ουσία του όλου θέματος.Δεν έχω τίποτα με τους συγκεκριμένους(για την ακρίβεια ούτε καν τους γνωρίζω),αλλά βάζω τον εαυτό μου στη θέση των άλλων και εξαγριώνομαι με αυτή την κατάφωρη αδικία.Και για να κλείσω:Ναι,αναμφισβήτητα φταίει το υπουργείο.Αλλά και αυτοί που εκμεταλλεύονται αυτά τα παραθυρα,δεν είναι κατά τη γνώμη μου και εντελώς άμοιροι ευθυνών,αυτό θέλω να πω.

"Εαυτόν μάλιστα αιδείσθαι,ώστε μηδέν ποιείν ανεπιτήδειον".
 Τον εαυτό σου κυρίως να ντρέπεσαι,ώστε να μην κάνεις τίποτα άπρεπο.
                                                                                Δημόκριτος
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 16, 2008, 06:31:13 pm »

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας για αυτούς που αποσπώνται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank8517a.php
Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα κλάμματα. Προτείνω να τσεκάρουμε όσοι έχουμε χρόνο όλους αυτούς που πήραν αξιοκρατικά απόσπαση για την ΚΥ (θέλει καλό βύσμα εκεί) και να δούμε όλοι αυτοί  οι κύριοι και κυρίες  που πήραν μετάθεση φέτος αν πήραν ή που βρίσκονται.

Για παράδειγμα ας μας εξηγήσει ο υπουργός για αυτόν που είναι στη θέση 238 και ειναι ΠΕ19 γιατί φέτος πήρε μετάθεση στις Οινούσες και θα είναι στην κεντρική υπηρεσία? μήπως είμαστε όλοι κορόιδα? Ξεμπρόστιασμα σε τέτοιες περιπτώσεις, μόνο έτσι θα μαζευτούν...
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 16, 2008, 07:43:31 pm »
Ρωτήστε όλους τους Διευθυντές σε δυσπρόσιτα σχολεία, πόσες Πράξεις Ανάληψης Υπηρεσίας έχουν στείλει με φαξ, χωρίς καν να έχουν δει το πρόσωπο που αφορούν αυτές.
Επίσης, διαφωνώ ότι φταίει μόνο η κυβέρνηση.

Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν ψυχολογία παρόμοια με αυτόν που βουτάει τηλεόραση από μαγαζί στα εξάρχεια, το οποίο σπάσανε οι γνωστοί - άγνωστοι σε κάποια φασαρία. "Δε φταίω εγώ που το σπάσανε - όλοι γύρω μου βουτάνε τηλεοράσεις - ποιός θα με καταλάβει;"

Μας διοικούν οι άνθρωποι που μας αξίζουν (μιλάω πάντα για το μέσο όρο).
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:45:47 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 16, 2008, 08:02:27 pm »

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας για αυτούς που αποσπώνται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank8517a.php

Παράθεση
Έκδοση εγκυκλίου για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αποσπάσεις στην κεντρική υπηρεσία

Υλοποιώντας τη δέσμευση του ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέδωσε σήμερα υπουργική απόφαση για την απόσπαση των εκπαιδευτικών για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών στην Κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ. Η εν λόγω υπουργική απόφαση εκδίδεται φέτος τρεις μήνες νωρίτερα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και ο αριθμός των αποσπασμένων είναι κατά 25% μειωμένος. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται θα κληθούν να καλύψουν αποκλειστικά ανάγκες της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΕΠΘ και των φορέων που υπάγονται σε αυτήν, αποφεύγοντας τις περιπτώσεις καταστρατήγησης των διατάξεων για τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.

Με την απόφαση αυτή και τηρώντας αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα, γίνεται πράξη η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ για έγκαιρη και ορθολογικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο οι σχολικές μονάδες να είναι πλήρεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, σήμερα εκδίδεται εγκύκλιος για την πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2008-2009. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους από 19/05/08 μέχρι 30/05/08.

Τι καταλαβαίνετε απο το υπογραμμισμένο ?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 08:04:28 pm από k_k »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 16, 2008, 08:14:45 pm »
887 ατομα στην Κεντρική Υπηρεσία .

http://www.esos.gr/84/59/apospaseis-ky-16-5-2008.htm

rozy4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 16, 2008, 08:35:11 pm »
δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μετατραπούμε σε εισαγγελείς χωρίςνα γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα.ας είμαστε προσεκτικοί ειδικά όταν δημοσιεύουμε ονόματα.μπορεί κάποιος από όλους αυτούς να έχει όντως σοβαρό λόγο απόσπασης.
ο διασυρμός προσώπων είναι σοβαρή υπόθεση

συμφωνω και η προθεση μου δεν ηταν να διασυρω αλλα να χεοροκροτησω αυτους που τελικα το Σεπτεμβριο θα βρισκονται στο νησι, μιας και φανταζομαι οτι η μεταθεση τους εγινε μετα απο αιτηση τους. δεν ηταν διορισμος.
εξαλλου τα ονοματα τους ειναι αναρτημενα στην ιστοσελιδα του υπουργειου και ο οποιοσδηποτε μπορουσε να τα βρει.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 09:02:42 pm από rozy4 »

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 - Η εκπαίδευση είναι μεγάλο σχολείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 16, 2008, 09:11:31 pm »

Δαποφεύγοντας τις περιπτώσεις καταστρατήγησης των διατάξεων για τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.
[/size][/u]

Τι καταλαβαίνετε απο το υπογραμμισμένο ?

Καταλαβαίνω ότι το υπουργείο δηλώνει πως φέτος δεν έγιναν ευνοιοκρατικές αποσπάσεις από μέρη σαν τον Αη Στράτη, ώστε κάποιοι να παίρνουν τα μόρια της ακριτικής περιοχής υπηρετώντας στο Μαρούσι. Δηλαδή το υπουργείο δηλώνει πως φέτος τήρησε το νόμο...

Είναι πραγματικά συγκλονιστική η επιστολή της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής. Η περίπτωση της Συκιάς είναι γνωστή στους βορειοελλαδίτες εκπαιδευτικούς εδώ και χρόνια και βγάζει επίσης μάτι. Και σίγουρα δεν είναι μόνον οι δύο αυτές περιοχές. Ποιος ξέρει πόσα άλλα τέτοια παραθυράκια στο ρουσφέτι υπάρχουν, για να βολεύονται οι ημέτεροι και να την πληρώνουν ολόκληρες κοινότητες με σχολεία που καταλήγουν να υπολειτουργούν.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Siobaras και βρίσκω πολύ πετυχημένο τον παραλληλισμό του. Και θέλω να θέσω ένα ερώτημα, που ξέρω ότι θα φανεί απλοϊκό: Με ποιο κριτήριο και σε ποιο νομικό πλαίσιο υπολογίζονται οι οργανικές θέσεις σε ένα σχολείο;

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 16, 2008, 10:20:22 pm »
Μου μετέφεραν ότι οι Οικονόμου-Λυριτζής είχαν το πρωί τον Λυκουρέντζο για το θέμα του Αη Στράτη και δήλωσε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των μορίων των αποσπάσεων. Για να μη μεταφέρω ράδιο-αρβύλα, έχει κάποιος πιο λεπτομερή πληροφόρηση για το τι ειπώθηκε;

Αποσυνδεδεμένος Ανετος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 16, 2008, 10:27:01 pm »
εν νομίζω ότι θα πρέπει να μετατραπούμε σε εισαγγελείς χωρίςνα γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα.ας είμαστε προσεκτικοί ειδικά όταν δημοσιεύουμε ονόματα.μπορεί κάποιος από όλους αυτούς να έχει όντως σοβαρό λόγο απόσπασης.
ο διασυρμός προσώπων είναι σοβαρή υπόθεση

τι μας λες ρε μεγαλε,αν καποιος εχει σοβαρο λογο αποσπασης να περιμενει να εξαφανιστει ο λογος αυτος και μετα να διοριστει.

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 - Η εκπαίδευση είναι μεγάλο σχολείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 16, 2008, 11:41:28 pm »
Παιδιά, στον Αη Στράτη και στη Συκιά δεν παίρνεις μετάθεση τυχαία. Όταν δηλώνεις περιοχές μετάθεσης και δηλώνεις τη Δ΄ Λέσβου, ξέρεις ότι εκεί υπάρχει μόνο μια επιλογή: ο Άγιος Ευστράτιος. Όταν δηλώνεις Δ΄ Χαλκιδικής, ξέρεις ότι δηλώνεις τη Συκιά. Και οφείλεις να κοιτάξεις στο χάρτη της Ελλάδας πού βρίσκονται τα μέρη αυτά, για το νησί μιλάω περισσότερο, να ενημερωθείς για τις συνθήκες που επικρατούν και να αποφασίσεις αν μπορείς να τα βγάλεις πέρα εκεί, αλλιώς ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ. Αν λοιπόν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορεί να πάει, ας μη δηλώνει αυτές τις  περιοχές. Αν τις δηλώσει και μετατεθεί εκεί και μετά ζητάει αποσπάσεις, σημαίνει ότι κινήθηκε εκ του πονηρού.

Αποσυνδεδεμένος grigoris

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 16, 2008, 11:54:40 pm »
Το θέμα είναι απλό.Από τον στρατό, μέχρι την εύρεση εργασίας η την πιο άπλη γραφειοκρατική δούλεια στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες 2 ταχυτήτων.Γιατί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό και στην εκπαίδευση;Είναι τεράστια αδικία και δεν΄θα κάτσω να σκέφτω τον διασυρμό κάποιων κατ'επάγγελμα βολεμένων ως μείζον θέμα.Το μείζον είναι η αδικία που γίνεται εις βάρος όλων των υπολοίπων

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 17, 2008, 12:16:11 am »

daniel:
Παράθεση
Προσεξτε μονο τις έχουσες άδεια τοκετου-λοχειας-ανατροφης.. Εκείνες εντελώς "νομιμα" λειπουν από τις θέσεις τους και δεν ευθυνονται για το δικαιωμα που τους παρεχει το ηλιθιο συστημα (που επιτρέπει τετοιου ειδους τοποθετησεις όταν η γυναικα ειναι εγκυος η εχει παιδι κατω των τεσσαρων..  :-\ )

daniel, μου επιτρεπεις να διαφωνήσω μαζι σου στο σημείο αυτό (για τη λέξη ηλίθιο εννοώ) γιατί είναι κι αυτό ένα κοινωνικό κριτήριο όπως και να χει. Δεν ξέρω βέβαια απο μοριοδοτήσεις αλλά πιστεύω ότι σωστά οι γυναίκες με παιδιά πρέπει να χουν κάποιο προβάδισμα στην επιλογή της θέσης τους. Προσωπικά όπου με τοποθετούσαν θα πήγαινα , αλλά εάν μπορούσα να επιλέξω φυσικά θα ήθελα να ειμαι όσο πιο κοντά γινεται στην οικογένεια μου.

Bεβαίως και σου επιτρέπω να διαφωνήσεις Έλσα με την έκφραση "ηλίθιο κράτος" αν μου βρεις άλλο χαρακτηρισμό για ένα κράτος το οποίο ενω ξέρει ή μπορεί να μάθει ποιες δημόσιες λειτουργοί (εκπαιδευτικοί εν προκειμένω) μπορούν να μεταβούν σε δυσπρόσιτες περιοχές για την τέλεση του εκπαιδευτικού τους έργου (και εννοώ εκείνες που δε "βαρύνονται" με εγκυμοσύνες, λοχείες και ανατροφές - πως να παει άλλωστε μια εγκυμονουσα ή μητερα με βρεφος σε τετοια μερη;), εντούτοις μεταθέτει, είναι σύμφωνο ως προς τη μετάθεση των εγκυμονούντων κλπ συναδέλφων σε τέτοιες περιοχές..

Με αποτέλεσμα βέβαια εκείνες μετα να προπορεύονται στον πίνακα μοριων χωρίς να υπηρετουν παράλληλα τις θεσεις τους έναντι άλλων συνάδελφών τους... Για να μην πω ότι υπάρχει πολιτική σε πολλές, αφου τις καλυπτει ο υπάρχων νομος: διορισμός, εγκυμοσύνη, αιτηση για μετάθεση σε δυσπροσιτο, άδεια ένα με δυο χρόνια =28 μόρια και απόσπαση στο καπάκι, και από δω παν κι άλλοι..  ???

Ναι μπορω να βρω καλυτερη εκφραση από "ηλίθιο κρατος": Αναξιοκρατικό, άδικο και εν τελει κακοβουλο κράτος, από τη στιγμή που ξέρει ποιο ειναι το προβλημα και δεν κανει τιποτα για να το διορθωσει.. :-\

Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 17, 2008, 02:45:33 am »
Το θέμα είναι απλό.Από τον στρατό, μέχρι την εύρεση εργασίας η την πιο άπλη γραφειοκρατική δούλεια στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες 2 ταχυτήτων.Γιατί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό και στην εκπαίδευση;Είναι τεράστια αδικία και δεν΄θα κάτσω να σκέφτω τον διασυρμό κάποιων κατ'επάγγελμα βολεμένων ως μείζον θέμα.Το μείζον είναι η αδικία που γίνεται εις βάρος όλων των υπολοίπων

Δεν διαφωνώ με αυτάπου γράφετε αλλά το ξαναλέω αν νιώθετε την αδικία τόσο έντονα όπως την αναφέρετε τότε στείλτε καμιά επιστολή στο υπουργείο ή βρείτε έναν τρόπο να κινηθείτε εναντίον αυτών που αποφασίζουν.
τα υπόλοιπα είναι τσάμπα μαγκιές για κατανάλωση στο φόρουμ.
αυτοί οι οποίοι ένιωθαν την αδικία εκεί στο νησί αντέδρασαν και κέρδισαν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144