0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας για αυτούς που αποσπώνται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘhttp://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank8517a.php
Έκδοση εγκυκλίου για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αποσπάσεις στην κεντρική υπηρεσίαΥλοποιώντας τη δέσμευση του ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέδωσε σήμερα υπουργική απόφαση για την απόσπαση των εκπαιδευτικών για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών στην Κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ. Η εν λόγω υπουργική απόφαση εκδίδεται φέτος τρεις μήνες νωρίτερα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και ο αριθμός των αποσπασμένων είναι κατά 25% μειωμένος. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται θα κληθούν να καλύψουν αποκλειστικά ανάγκες της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΕΠΘ και των φορέων που υπάγονται σε αυτήν, αποφεύγοντας τις περιπτώσεις καταστρατήγησης των διατάξεων για τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.Με την απόφαση αυτή και τηρώντας αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα, γίνεται πράξη η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ για έγκαιρη και ορθολογικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο οι σχολικές μονάδες να είναι πλήρεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.Παράλληλα, σήμερα εκδίδεται εγκύκλιος για την πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2008-2009. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους από 19/05/08 μέχρι 30/05/08.
δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μετατραπούμε σε εισαγγελείς χωρίςνα γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα.ας είμαστε προσεκτικοί ειδικά όταν δημοσιεύουμε ονόματα.μπορεί κάποιος από όλους αυτούς να έχει όντως σοβαρό λόγο απόσπασης.ο διασυρμός προσώπων είναι σοβαρή υπόθεση
Παράθεση από: jaffar στις Μαΐου 16, 2008, 06:31:13 pm Δαποφεύγοντας τις περιπτώσεις καταστρατήγησης των διατάξεων για τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.[/size][/u]Τι καταλαβαίνετε απο το υπογραμμισμένο ?Καταλαβαίνω ότι το υπουργείο δηλώνει πως φέτος δεν έγιναν ευνοιοκρατικές αποσπάσεις από μέρη σαν τον Αη Στράτη, ώστε κάποιοι να παίρνουν τα μόρια της ακριτικής περιοχής υπηρετώντας στο Μαρούσι. Δηλαδή το υπουργείο δηλώνει πως φέτος τήρησε το νόμο... Είναι πραγματικά συγκλονιστική η επιστολή της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής. Η περίπτωση της Συκιάς είναι γνωστή στους βορειοελλαδίτες εκπαιδευτικούς εδώ και χρόνια και βγάζει επίσης μάτι. Και σίγουρα δεν είναι μόνον οι δύο αυτές περιοχές. Ποιος ξέρει πόσα άλλα τέτοια παραθυράκια στο ρουσφέτι υπάρχουν, για να βολεύονται οι ημέτεροι και να την πληρώνουν ολόκληρες κοινότητες με σχολεία που καταλήγουν να υπολειτουργούν. Συμφωνώ απόλυτα με τον Siobaras και βρίσκω πολύ πετυχημένο τον παραλληλισμό του. Και θέλω να θέσω ένα ερώτημα, που ξέρω ότι θα φανεί απλοϊκό: Με ποιο κριτήριο και σε ποιο νομικό πλαίσιο υπολογίζονται οι οργανικές θέσεις σε ένα σχολείο;
Δαποφεύγοντας τις περιπτώσεις καταστρατήγησης των διατάξεων για τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.[/size][/u]Τι καταλαβαίνετε απο το υπογραμμισμένο ?
daniel:ΠαράθεσηΠροσεξτε μονο τις έχουσες άδεια τοκετου-λοχειας-ανατροφης.. Εκείνες εντελώς "νομιμα" λειπουν από τις θέσεις τους και δεν ευθυνονται για το δικαιωμα που τους παρεχει το ηλιθιο συστημα (που επιτρέπει τετοιου ειδους τοποθετησεις όταν η γυναικα ειναι εγκυος η εχει παιδι κατω των τεσσαρων.. )daniel, μου επιτρεπεις να διαφωνήσω μαζι σου στο σημείο αυτό (για τη λέξη ηλίθιο εννοώ) γιατί είναι κι αυτό ένα κοινωνικό κριτήριο όπως και να χει. Δεν ξέρω βέβαια απο μοριοδοτήσεις αλλά πιστεύω ότι σωστά οι γυναίκες με παιδιά πρέπει να χουν κάποιο προβάδισμα στην επιλογή της θέσης τους. Προσωπικά όπου με τοποθετούσαν θα πήγαινα , αλλά εάν μπορούσα να επιλέξω φυσικά θα ήθελα να ειμαι όσο πιο κοντά γινεται στην οικογένεια μου.
Προσεξτε μονο τις έχουσες άδεια τοκετου-λοχειας-ανατροφης.. Εκείνες εντελώς "νομιμα" λειπουν από τις θέσεις τους και δεν ευθυνονται για το δικαιωμα που τους παρεχει το ηλιθιο συστημα (που επιτρέπει τετοιου ειδους τοποθετησεις όταν η γυναικα ειναι εγκυος η εχει παιδι κατω των τεσσαρων.. )
Το θέμα είναι απλό.Από τον στρατό, μέχρι την εύρεση εργασίας η την πιο άπλη γραφειοκρατική δούλεια στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες 2 ταχυτήτων.Γιατί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό και στην εκπαίδευση;Είναι τεράστια αδικία και δεν΄θα κάτσω να σκέφτω τον διασυρμό κάποιων κατ'επάγγελμα βολεμένων ως μείζον θέμα.Το μείζον είναι η αδικία που γίνεται εις βάρος όλων των υπολοίπων