Σύνολο ψηφοφόρων: 216
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΟΚ! Ας καταργήσουμε και την ελληνική γλώσσα, ας ξεχάσουμε και τους παραδοσιακούς χορούς μας και ας ξεφτυλιστούμε εντελως! Οσοι θέλουν μπορούν να ανατρέξουν στην ιστορία (όχι αυτη της έκτης δημοτικού!!) για να μάθουν γιατί οταν μιλάμε για ΕΛΛΑΔΑ η ορθόδοξη πίστη ειναι το αλφαβητο της! Ξεφτυλίστε τα ολα πια! Διαλύστε τα! Υποταχτείτε σε οτι η Δύση σας επιβάλλει! ΑΥΤΑ!
Παράθεση από: BABMATH στις Απριλίου 13, 2008, 06:12:04 pmΟΚ! Ας καταργήσουμε και την ελληνική γλώσσα, ας ξεχάσουμε και τους παραδοσιακούς χορούς μας και ας ξεφτυλιστούμε εντελως! Οσοι θέλουν μπορούν να ανατρέξουν στην ιστορία (όχι αυτη της έκτης δημοτικού!!) για να μάθουν γιατί οταν μιλάμε για ΕΛΛΑΔΑ η ορθόδοξη πίστη ειναι το αλφαβητο της! Ξεφτυλίστε τα ολα πια! Διαλύστε τα! Υποταχτείτε σε οτι η Δύση σας επιβάλλει! ΑΥΤΑ!Εγώ δηλαδή που δεν είμαι χριστιανή τι είμαι; Αλλοδαπή ή αναλφάβητη;
Πάντως, έχω την αίσθηση ότι όσοι αντιτίθενται στη διδασκαλία των θρησκευτικών, στον θεολόγο ως δάσκαλο, στο ρόλο των θρησκειών κλπ., έχουν δημιουργήσει έναν φανταστικό εχθρό που έχει προκύψει από το ανακάτεμα διαφόρων στοιχείων: στερεότυπα για τους παπάδες, ο θεολόγος ως ψώνιο (σαν τον Μάκη Δεμίρη στο Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα), οι θρησκείες που φανατίζουν τους λαούς, οι σκοταδικιστικοί ηθικισμοί που δήθεν διδάσκονται από τους θεολόγους, κάποιες "αλήθειες" γύρω από τις αρχές του χριστιανισμού που κάποιος μας της κρύβει, και μόλις διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας κάνει εντύπωση θεωρούμε ότι "φωτιστήκαμε".Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά θεωρώ λάθος το να διαβάζει κανείς ένα και μόνο βιβλίο και να πιστεύει ότι διευρύνθηκαν οι ορίζοντές του. Νομίζω πως αυτό είναι στενομυαλία του ίδιου είδους με αυτήν που χαρακτηρίζει διάφορους εκπροσώπους της άλλης πλευράς.
οι μαθητές της γλυκειου με παρακαλουσαν να αναλύσουμε θέματα βιοηθικής , σχεσεων και κοινωνικών διαχωρισμών ωστε να χρησιμοποιησουν ιδεες στο εξεταζομενο μάθημα της έκθεσης.
Παράθεση από: raskolnikov στις Απριλίου 12, 2008, 04:35:13 pm Πάντως, έχω την αίσθηση ότι όσοι αντιτίθενται στη διδασκαλία των θρησκευτικών, στον θεολόγο ως δάσκαλο, στο ρόλο των θρησκειών κλπ., έχουν δημιουργήσει έναν φανταστικό εχθρό που έχει προκύψει από το ανακάτεμα διαφόρων στοιχείων: στερεότυπα για τους παπάδες, ο θεολόγος ως ψώνιο (σαν τον Μάκη Δεμίρη στο Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα), οι θρησκείες που φανατίζουν τους λαούς, οι σκοταδικιστικοί ηθικισμοί που δήθεν διδάσκονται από τους θεολόγους, κάποιες "αλήθειες" γύρω από τις αρχές του χριστιανισμού που κάποιος μας της κρύβει, και μόλις διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας κάνει εντύπωση θεωρούμε ότι "φωτιστήκαμε".Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά θεωρώ λάθος το να διαβάζει κανείς ένα και μόνο βιβλίο και να πιστεύει ότι διευρύνθηκαν οι ορίζοντές του. Νομίζω πως αυτό είναι στενομυαλία του ίδιου είδους με αυτήν που χαρακτηρίζει διάφορους εκπροσώπους της άλλης πλευράς. Αρχικά, θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό, άσχετα από τις δηλωθείσες προθέσεις, ότι αντιμετωπίζετε τους εαυτούς σας σαν παντογνώστες οι οποίοι έχουν γνώση των πάντων, ακόμα και των αντίθετων απόψεων, και όσους έχουν άποψη αντίθετη ως αδαείς που διάβασαν ἐνα βιβλίο και βρήκαν τρόπο να διαφοροποιηθούν από τους άλλους...