*

Ψηφοφορία

Κατάργηση των Θρησκευτικών;

Ναι ή μετατροπή τους σε Θρησκειολογία
134 (60.6%)
Όχι βέβαια, να μείνει ως έχει
87 (39.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 216

Αποστολέας Θέμα: Κατάργηση των Θρησκευτικών;  (Αναγνώστηκε 54102 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 13, 2008, 10:03:36 pm »
Συμφωνώ με persef33 και raskolnikov  ;)
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:43 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 14, 2008, 02:12:35 pm »
ΟΚ! Ας καταργήσουμε και την ελληνική γλώσσα, ας ξεχάσουμε και τους παραδοσιακούς χορούς μας και ας ξεφτυλιστούμε εντελως! Οσοι θέλουν μπορούν να ανατρέξουν στην ιστορία (όχι αυτη της έκτης δημοτικού!!) για να μάθουν γιατί οταν μιλάμε για ΕΛΛΑΔΑ η ορθόδοξη πίστη ειναι το αλφαβητο της! Ξεφτυλίστε τα ολα πια! Διαλύστε τα! Υποταχτείτε σε οτι η Δύση σας επιβάλλει! ΑΥΤΑ!

Εγώ δηλαδή που δεν είμαι χριστιανή τι είμαι; Αλλοδαπή ή αναλφάβητη;

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 14, 2008, 10:23:14 pm »
ΟΚ! Ας καταργήσουμε και την ελληνική γλώσσα, ας ξεχάσουμε και τους παραδοσιακούς χορούς μας και ας ξεφτυλιστούμε εντελως! Οσοι θέλουν μπορούν να ανατρέξουν στην ιστορία (όχι αυτη της έκτης δημοτικού!!) για να μάθουν γιατί οταν μιλάμε για ΕΛΛΑΔΑ η ορθόδοξη πίστη ειναι το αλφαβητο της! Ξεφτυλίστε τα ολα πια! Διαλύστε τα! Υποταχτείτε σε οτι η Δύση σας επιβάλλει! ΑΥΤΑ!

Εγώ δηλαδή που δεν είμαι χριστιανή τι είμαι; Αλλοδαπή ή αναλφάβητη;

Πες τα happiness...Οι Έλληνες δεν φαίνονται από το σταυρό που κάνουν, ούτε το χορό που χορεύουν. Αλλοίμονο δηλαδή (αν όλα κρίνονται από τη θρησκεία και τις ρίζες) στους Έλληνες καθολικούς, στα Ελληνάκια με ένα γονιό αλλοδαπό, στα Ελληνάκια με γονιό αλλόθρησκο που έχει "βαπτίσει" το παιδί του στη θρησκεία του (όπως ανάλογα οι ορθόδοξοι βαπτίζουν τα παιδιά τους από βρέφη στη δική τους θρησκεία). Ας μην είμαστε ακραίοι. Οι Έλληνες δεν είναι μια "άρια" φυλή με χαρακτηριστικά αναλλοίωτα στο χρόνο και στις καταστάσεις. Δεν θα ξεχάσουμε τη γλώσσα μας και τις παραδόσεις μας, δεν θα ξεχάσουμε τη θρησκεία μας, αλλά δεν μπορούμε και να επιβάλλουμε αυτά τα πράγματα στους Έλληνες του σήμερα που έρχονται από όποια άλλη πατρίδα, από όποια άλλη κουλτούρα ή θρησκεία.

(Δεν ξέρω αν η ορθοδοξία είναι το αλφάβητο της Ελλάδας, αλλά από την ιστορία που ξέρω και έχω διδαχτεί σε σχολεία, πανεπιστήμια και από βιβλία, έχω δει ακραίες απόψεις, στάσεις και θέσεις χριστιανών, καθολικών, μουσουλμάνων και όσων άλλων αλλόθρησκων, να καίνε καινοτόμες ιδέες και φωτεινά πνεύματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...)

Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 14, 2008, 11:27:26 pm »

Πάντως, έχω την αίσθηση ότι όσοι αντιτίθενται στη διδασκαλία των θρησκευτικών, στον θεολόγο ως δάσκαλο, στο ρόλο των θρησκειών κλπ., έχουν δημιουργήσει έναν φανταστικό εχθρό που έχει προκύψει από το ανακάτεμα διαφόρων στοιχείων: στερεότυπα για τους παπάδες, ο θεολόγος ως ψώνιο (σαν τον Μάκη Δεμίρη στο Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα), οι θρησκείες που φανατίζουν τους λαούς, οι σκοταδικιστικοί ηθικισμοί που δήθεν διδάσκονται από τους θεολόγους, κάποιες "αλήθειες" γύρω από τις αρχές του χριστιανισμού που κάποιος μας της κρύβει, και μόλις διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας κάνει εντύπωση θεωρούμε ότι "φωτιστήκαμε".
Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά θεωρώ λάθος το να διαβάζει κανείς ένα και μόνο βιβλίο και να πιστεύει ότι διευρύνθηκαν οι ορίζοντές του. Νομίζω πως αυτό είναι στενομυαλία του ίδιου είδους με αυτήν που χαρακτηρίζει διάφορους εκπροσώπους της άλλης πλευράς.

Αρχικά, θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό, άσχετα από τις δηλωθείσες προθέσεις, ότι αντιμετωπίζετε τους εαυτούς σας σαν παντογνώστες οι οποίοι έχουν γνώση των πάντων, ακόμα και των αντίθετων απόψεων, και όσους έχουν άποψη αντίθετη ως αδαείς που διάβασαν ἐνα βιβλίο και βρήκαν τρόπο να διαφοροποιηθούν από τους άλλους...
Προσωπικά έχω διαβάσει πολλά βιβλία, και θεολογικού περιεχομένου, και απλά μετά από σκέψη και κρίση απέρριψα τις διδαχές τους. Αν μπορείτε να το πείτε για τον ευατό σας, έχω μια λίστα από πολλά βιβλία που μπορώ να προτείνω. Κατά δεύτερον, όπως ξαναείπα, ό,τι διδάχτηκα το διδάχτηκα στο πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο μαθήματος φιλολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Αλλά και αυτό μπορείτε να το απορρίψετε με την ίδια ευκολία και αλαζονεία που απορρίπτετε τις απόψεις όλων όσοι διαφωνούν μαζί σας.
Έχω την πεποίθηση ότι ο καθένας μπορεί να πιστέψει ό,τι επιθυμεί και προσωπικά απαιτώ η άποψη μου να γίνεται σεβαστή από όσους ζητάνε το ίδιο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:43 »

Αποσυνδεδεμένος altair

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 15, 2008, 10:58:36 pm »
Υπηρετούμε στο Υπουργείο παιδείας και Θρησκευμάτων.

Και την πραγματικότητα αυτή, όσο και να την ξεχνάμε μερικές φορές, όλο και κάποιο γεγονός θα μας κάνει να τη ξαναθυμόμαστε.

Την πρώτη χρονιά που διορίστηκα μου έγινε σύσταση να μην επιμείνω στην ισχύ της θεωρίας της εξέλιξης που δίδασκα στη βιολογία της Γ γυμνασίου για να μην έρθω σε αντίθεση με τη συνάδελφο θεολόγο. Και ει δυνατόν, να μην τη διδάξω καθόλου αφού έτσι κι αλλιώς ήταν το τελευταίο κεφάλαιο και το βιβλίο το αντιμετώπιζε διεκπεραιωτικά...

Τις επόμενες χρονιές δεν είχα και ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πριν λίγες ώρες συνάδελφος πληροφορικός μου είπε οτι ενώ έγραφε ένα URL στην τάξη, τα παιδιά τον πληροφόρησαν οτι η θεολόγος τους έχει πεί πως www σημαίνει 666 και οι υπολογιστές είναι όργανα του Σατανά.

Καλά -θα μου πείτε- είναι περίπτωση...

Το θέμα είναι οτι τέτοιες περιπτώσεις έχουν συνήθως την αμέριστη συμπαράσταση των απανταχού προϊσταμένων, το γεγονός εξάλλου οτι πολλοί εξ αυτών συμπληρώνουν το πρώτο πτυχίο τους με αυτό της θεολογικής σχολής μάλλον λέει πολλά.

Για να μην αναφερθώ στον ομφάλιο λώρο με τις εκάστοτε μητροπόλεις...

Παρόλα αυτά δεν θα ήμουν σύμφωνος με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Θα προτιμούσα μία αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών και πιθανή μείωση των 2 ωρών σε μία.
Η παιδεία δεν αποτελεί πλήρωσιν κάδου, αλλά αφήν λαμπτήρος...

Αποσυνδεδεμένος Εξαίφνης

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 17, 2008, 11:42:46 pm »
Αντιλαμβάνομαι την αντίδραση κάποιων για το θρησκευτικό μάθημα, λόγω προφανών αρνητικών προσωπικών εμπειριών, οφείλει όμως κανείς ως άνθρωπος του πνεύματος να έχει υπόψη του τα εξής : τυχόν αστοχίες ή ακρότητες στη διδασκαλία του μαθήματος δεν μπορούν να ακυρώσουν το ίδιο το μάθημα ούτε να το μετατρέψουν σε καθαρή θρησκειολογία, όπως δεν μπορεί να καταργηθεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών επειδή κάποιοι φιλόλογοι εμφανίζονται μέτριοι ή κακοί δάσκαλοι - και τέτοιοι υπάρχουν πάντα!
Καταρχάς το μάθημα δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως κατήχηση. Η θεολογία πρέπει να λειτουργεί απομυθοποιητικά και όχι δογματικά. Όπως ακριβώς πράττει η Φιλοσοφία. Δεν αποφαίνεται για το αληθές των πλατωνικών ή αριστοτελικών δογμάτων παρά τα παρουσιάζει απλά. Κάτι επιπρόσθετο, πλην σημαντικό : το μοντέλο της νεοτερικότητας που θέλει οτιδήποτε το μυθικό να εκτοπίζεται για χάρη του ελλόγου έχει έντονα αμφισβητηθεί στα πλαίσια της σύγχρονης φιλοσοφικής ερμηνευτικής. Η ιστορία - είτε το θέλουμε είτε όχι - δεν παράγει μόνο λόγο αλλά και μύθο! Στα πλαίσια του μύθου άλλωστε εντάσσεται τόσο το αρχαιοελληνικό όσο και το χριστιανικό κοσμοείδωλο (διδασκαλία περί δύο κόσμων) και μια σοβαρή σπουδή της ιστορίας επιτάσσει τη σπουδή των μύθων του παρελθόντος. Και σπουδή της ιστορίας σημαίνει όχι μόνο σπουδή χρονολογιών και γεγονότων αλλά σπουδή της ποίησης, της γλώσσας, της θρησκείας, κοντολογίς της σκέψης γενικά.
Όσο και αν κατηγορούμε τον άνθρωπο του παρελθόντος, ότι ήταν πρωτόγονος και απολίτιστος, αγνοούμε ότι είχε μια πολύ υψηλή ποιητική αίσθηση αντίληψης της πραγματικότητας που δεν ξέρω αν οί σύγχρονοι διανοούμενοι της εκπαίδευσης είναι σε θέση να αντιληφθούν. Η ιστορία μας διδάσκει ότι τα μεγαλύτερα ερωτήματα και οι μεγαλύτερες αγωνίες της ζωής έχουν επενδυθεί με έντονο μύθο και φαίνεται να είναι η προσφορότερη γλώσσα για να εκφραστούν δύσκολα νοήματα και σκοπός ενός εκπαιδευόμενου είναι να μάθει να κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο οι πρόγονοί του δημιούργησαν αυτά τα θρησκευτικά κοσμοείδωλα για να νοηματοδοτήσουν το ιστορικό παρόν τους. Και μύθος δεν σημαίνει παραμύθι - άπαγε της ανοησίας ! - Σημαίνει ένα υφάδι με το οποίο εκφράζονται κάποιες "αλήθειες" που ο άνθρωπος τις θεωρεί σημαντικές για τη ζωή του.

Πρεπει το μάθημα να γίνει Θρησκειολογία;

Αυτοί που έθεσαν το ερώτημα φαίνεται να μην έχουν καν υπόψη τους τι είναι η θρησκειολογία. Είναι ένας αχανής κλάδος και δεν χρειάζεται να ευνουχίσουμε να παιδιά με λεπτομέρειες όλωνν των θρησκειών, όπως δεν χρειάζεται να μυήσουμε τα παιδιά στην κινεζική ή ινδική γλώσσα και πολιτισμό. Αυτό θα λειτουργούσε σε βάρος των αρχαίων ελληνικών (εννοώ από πλευράς διδακτικών ωρών). Το εγχειρίδιο της

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 18, 2008, 10:07:37 am »
το φεγγάρι έχει πολλές όψεις…

Ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις, όμως αν θέλουμε η συζήτηση να έχει κάποιο σκοπό (φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο, μπορούμε απλά ο καθένας να εκθέσει την άποψή του σε έναν ατέρμων διάλογο) θα πρέπει να ξέρουμε ΣΕ ΠΟΙΑ

Αποσυνδεδεμένος chloi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 18, 2008, 07:26:53 pm »
παιδαγωγικά αν το δουμε
εχω κάνει και σε γυμνασιο και σε λύκειο και σε τάξεις που κατα το ημισυ οι μαθητές αλλοδαποι
πάντα το μάθημα ήταν ωραιο , απόλαυση, αν δυσκολεύονταν στη  γλώσσα υπήρχε η εικόνα , το νοημα, και η κατανόηση.
αν το δουμε γνωστικά
τα θρησκευτικά απλά ειναι ενα μάθημα ευκολο για τους μαθητές που αν γινει κατ επιλογην οπως πχ η αστρονομια στο λύκειο νομιζω οτι θα προτιμάται περισσοτερο.
οι  μαθητές της γλυκειου με παρακαλουσαν να αναλύσουμε θέματα βιοηθικής , σχεσεων και κοινωνικών διαχωρισμών ωστε να χρησιμοποιησουν ιδεες στο εξεταζομενο μάθημα της έκθεσης.
ενα μάθημα με ανοικτο πεδιο , ανοικτο σε όλα και στην αμφισβήτησή σας.!!!!!!
και από την ανάποδη φοριεται η φαντασία

Αποσυνδεδεμένος nina1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 18, 2008, 07:58:32 pm »
οι  μαθητές της γλυκειου με παρακαλουσαν να αναλύσουμε θέματα βιοηθικής , σχεσεων και κοινωνικών διαχωρισμών ωστε να χρησιμοποιησουν ιδεες στο εξεταζομενο μάθημα της έκθεσης.

Και στα θέματα βιοηθικής τους παρουσίαζες και την Ορθόδοξη θέση?

Και να σημειωσω κατι στα λεγόμενα του Ωριγένη. Η Ορθόδοξη θεολογία δεν έχει καμία σχέση με φιλοσοφία. Θα ήταν τρομερό λάθος να παρουσιάσουμε την Ορθόδοξη θεολογία ως φιλοσοφία...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 18, 2008, 08:37:27 pm από nina1 »

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Break on through to the other side...
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 18, 2008, 08:45:16 pm »

Πάντως, έχω την αίσθηση ότι όσοι αντιτίθενται στη διδασκαλία των θρησκευτικών, στον θεολόγο ως δάσκαλο, στο ρόλο των θρησκειών κλπ., έχουν δημιουργήσει έναν φανταστικό εχθρό που έχει προκύψει από το ανακάτεμα διαφόρων στοιχείων: στερεότυπα για τους παπάδες, ο θεολόγος ως ψώνιο (σαν τον Μάκη Δεμίρη στο Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα), οι θρησκείες που φανατίζουν τους λαούς, οι σκοταδικιστικοί ηθικισμοί που δήθεν διδάσκονται από τους θεολόγους, κάποιες "αλήθειες" γύρω από τις αρχές του χριστιανισμού που κάποιος μας της κρύβει, και μόλις διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας κάνει εντύπωση θεωρούμε ότι "φωτιστήκαμε".
Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά θεωρώ λάθος το να διαβάζει κανείς ένα και μόνο βιβλίο και να πιστεύει ότι διευρύνθηκαν οι ορίζοντές του. Νομίζω πως αυτό είναι στενομυαλία του ίδιου είδους με αυτήν που χαρακτηρίζει διάφορους εκπροσώπους της άλλης πλευράς.

Αρχικά, θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό, άσχετα από τις δηλωθείσες προθέσεις, ότι αντιμετωπίζετε τους εαυτούς σας σαν παντογνώστες οι οποίοι έχουν γνώση των πάντων, ακόμα και των αντίθετων απόψεων, και όσους έχουν άποψη αντίθετη ως αδαείς που διάβασαν ἐνα βιβλίο και βρήκαν τρόπο να διαφοροποιηθούν από τους άλλους...

Μα ο δογματισμός υπήρξε ανέκαθεν χαρακτηριστικό του ιερατείου...

Επί του θέματος τώρα: τα Θρησκευτικά μπορούν κάλλιστα να είναι μάθημα επιλογής και όσοι συνειδητοποιημένοι προσέλθετε... Οι υπόλοιποι δεν έχουν ανάγκη από -αναγκαστική- κατήχηση στο σχολείο, πιστεύω.

Ίσως να είμαστε μάλιστα και η μοναδική χώρα στην ΕΕ με υπουργείο Εθνικής Παιδείας και... Θρησκευμάτων (!!!).
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Αποσυνδεδεμένος chloi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 18, 2008, 11:07:45 pm »
φιλοσοφικά αντικειμενα επι το πλήστον διδασκονται στη Θεολογική σχολή. Πολύ περισσοτερο απ΄ότι στο Ιστορικό και στο Νεοελληνικο τμήμα .
Το θεολογικό μάθημα οπως ειναι πλέον δομημενο δεν ειναι κατήχηση.
Ξέρεις τι σημαινει βιοηθική;
υπάρχει ολοκληρη θεωρια και νομοθεσια . Φυσικά και η εκκλησια ακολουθει τους νομους του κρατους ωστοσο το θέμα ειναι λεπτο και δεν μπορεις να αναγκάσεις το γιατρο να αποσυνδέσει τον εγκεφαλικά νεκρό  που δε δινει οργανο του σωματος από το μηχανημα που τον στηριζει.(για παράδειγμα)

ή επισης ότι δεχομαστε τη θεραπεια σωματικου τυπου στα κύτταρα και οχι γεννετικου τυπου.

..............
και από την ανάποδη φοριεται η φαντασία

Αποσυνδεδεμένος Εξαίφνης

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 18, 2008, 11:10:01 pm »
nina1,

εγώ δεν ταύτισα τη θεολογία με τη φιλοσοφία, μάλλον δεν με διάβασες καλά.

Αποσυνδεδεμένος Εξαίφνης

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 19, 2008, 07:02:11 pm »
Η Ορθόδοξη θεολογία δεν έχει καμία σχέση με φιλοσοφία; Αυτά σας παπαγαλίζουν στο πανεπιστήμιο;

Νινα, αποφαίνεσα πολύ αποφαντικά (κατηγορηματικά) και δεν ξέρω σε ποιο βαθμό κατέχεις Φιλοσοφία και ορθόδοξη Θεολογία. Για τον Heidegger σίγουρα δεν υπάρχει καμιά σχέση αφού "μια χριστιανική φιλοσοφία είναι ένας ξύλινος σίδηρος" (eine christliche Philosophie ist ein hoelzernes Eisen) όπως και για το Σχολαστικό Μεσαίωνα, αφού πίστη λαι λογική είναι δύο εξ ορισμού αντιτιθέμενα πράγματα. Στην αρχιότητα όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Αν έχεις υπόψη σου τις μελέτες του H. Doerrie, ειδικού στην πλατωνική πάράδοση θα δεις ότι ο πλατωνισμός κατά τους πρώτους αιώνες εκλαμβάνεται ως μια εναλλακτική πρόταση θεολογίας και φιλοσοφίας έναντι της χριστιανικής αφού φαίνεται ότι η χριστιανική παράδοση μονοπολούσε το ενδιαφέρον. Ο Αριστοτέλης στο Λ των Μεταφυσικών του θεωρεί τη θεολογία πρώτη φιλοσοφία, αφού ασχοείται με το τιμιώτατον γένος, που για όλους τους αρχαίους είναι το θείον.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 21, 2008, 09:58:05 am »
Mη συγχεουμε ομως τα κομπλεξ και τη βλακεια καθενος που επειδη οταν ηταν ηταν μικρος του έλεγαν οτι ο αυ..σμος κουφαινει και θα τον τιμωρησει ο θεος, με τη φιλοσοφια και την ιδεολογια του Χριστιανισμου. (Οποιοι εχουν διαβασει κειμενα ανθρωπων φωτισμενων του Χριστιανισμου θα καταλαβουν οτι ο Χριστιανισμος ειναι απο τις πιο επαναστατικες ιδεολογιες που υπάρχουν). Επειδη καποιοι ανεκπαιδευτοι παππουδες εχουν κολλησει και αναπαραγουν δικες τους βλακειες και τρομοκρατουν τον κοσμο, τον μπερδευουν και τον αποπροσανατολιζουν κανοντας απιστευτο κακο στις ψυχες των παιδιων κυριως δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.  Η βλακεια του καθε ρασοφορου δεν ειναι χριστιανισμος.
Αν καποια στιγμη εχετε χρονο δειτε αυτο:

http://www.ert.gr/akra/guests.asp?id=4613&catid=3726

Δε συμφωνω σε ολα αλλα βρισκω σε καποια λεγομενα σημαντικη αξια για τη σημερινη ζωη.
Το πρωτο λεπτο του βιντεο τα λεει ολα
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 21, 2008, 10:01:08 am από kellykou »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617