*

Αποστολέας Θέμα: ένσημα ωρομισθιων  (Αναγνώστηκε 25631 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος michalis

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: ένσημα ωρομισθιων
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:27:25 am »

δουλεύω ΠΔΣ σε ΕΠΑΛ με 4 ωρεσ εβδομαδιαίως  (2ημέρες απο 1 δίωρο) και ζήτησα να μου δώσουνε βεβαίωση προυπηρεσίας. εκει Νοεμβριο κ Δεκεμβριο ειχα 24 ώρεσ οι οποιες εχουν αντιστοιχηθεί στο έγγραφο ως 7 ημέρες ενώ εγώ περίμενα 12.οπότε ημέρα κ ένσημο δεν νομίζω να ισχύει

Η μετατροπή των ωρών σε ημέρες προϋπηρεσίας δεν έχει καμία σχέση με τα ένσημα του ΙΚΑ.

ισχύει το 1ημερα εργασίας(με ενα 2ωρο ΠΔΣ) = 1 ένσημο? και πώς το ΙΚΑ γνωρίζει το πως κατανέμονται οι ώρες εργασίας? δλδ θα μπορούσε να μου πει οτι οι 12 ωρεσ του Νοεμβρίου είναι 1,5 ημέρα (8ωρο=1μερα εργασίας) αρα δικαιούμε ένα ένσημο. το λέω αυτό διότι με ενδιαφέρει να βγάλει βιβλιάριο ασθενείας απο το Ικα κ μου είπανε οτι χρειάζομε 50 ένσημα μέσα στο 2008.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:06:09 »

Αποσυνδεδεμένος constans

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:39:42 am »
Καλημέρα! Είσαι σιίγουρος για τα 50 ένσημα γιατί εμένα για ανανέωση μου ζήτησαν 60 ένσημα και μου είπαν ότι αυτό θα ισχύσει γενικότερα και ότι σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 12:12:12 pm »
ισχύει το 1ημερα εργασίας(με ενα 2ωρο ΠΔΣ) = 1 ένσημο?
Ισχύει.

και πώς το ΙΚΑ γνωρίζει το πως κατανέμονται οι ώρες εργασίας? δλδ θα μπορούσε να μου πει οτι οι 12 ωρεσ του Νοεμβρίου είναι 1,5 ημέρα (8ωρο=1μερα εργασίας) αρα δικαιούμε ένα ένσημο.
Στην ΑΠΔ(Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) που στέλνει ο εργοδότης στο ΙΚΑ, γράφει πόσες ημέρες δούλεψες. Εκείνο που δεν μπορεί να ελέγξει το ΙΚΑ είναι ποιες ημέρες δούλεψες. Αυτό ενδιαφέρει ιδιαιτέρως εκείνους που έχουν πολλούς εργοδότες διότι αν την ίδια μέρα δουλεύεις  3 ώρες στον ένα εργοδότη και 2 ώρες στον άλλον, τότε κανονικά θα επαίρνες ένα ένσημο. Επειδή όμως το ΙΚΑ δεν μπορεί να εξακριβώσει ποιες μέρες δούλεψες στους εργοδότες σου και αν συμπίπτουν αυτές οι μέρες, σου υπολογίζει κανονικά τα ένσημα που δηλώνουν οι εργοδότες σου ακόμα και αν πρόκειται για ώρες εργασίας της ίδιας μέρας. Το ΙΚΑ φυσικά  μετράει μέχρι 25 ένσημα το μήνα.

το λέω αυτό διότι με ενδιαφέρει να βγάλει βιβλιάριο ασθενείας απο το Ικα κ μου είπανε οτι χρειάζομε 50 ένσημα μέσα στο 2008.
Μέχρι τις 1/3/09 ισχύει το όριο αυτό. Μετά όμως το όριο πλέον θα είναι 60 ένσημα και κάθε χρόνο θα αυξάνεται κατά 10 ένσημα, μέχρι να φτάσει το 2013 τα 100.

Παράθεση
Για την έκδοση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας απαιτείται από 01/03/09 η πραγματοποίηση 60 τουλάχιστον ημερών ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέσα στον προηγούμενο χρόνο ή στο τελευταίο 15μηνο. Οι προϋποθέσεις αυτές θα αυξάνονται ανά δέκα (10) κατ' έτος και μέχρι 100 ημέρες εργασίας το 2013. Όταν ο υπολογισμός γίνεται με το 15μηνο δεν λογαριάζονται οι τρεις τελευταίοι μήνες. Οι ίδιες προυποθέσεις απαιτούνται και για την παράταση της ισχύος του ατομικού βιβλιαρίου υγείας.
Από  ΙΚΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 25, 2009, 06:24:45 pm από nobody »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 03:42:39 pm »

Συνάδελφε, αυτά που παραθέτεις στο μήνυμά σου ότι γράφτηκαν από εμένα, δεν τα έγραψα εγώ.
Σε παρακαλώ να διορθώσεις το μήνυμά σου.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:06:09 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 03:53:33 pm »

δουλεύω ΠΔΣ σε ΕΠΑΛ με 4 ωρεσ εβδομαδιαίως  (2ημέρες απο 1 δίωρο) και ζήτησα να μου δώσουνε βεβαίωση προυπηρεσίας. εκει Νοεμβριο κ Δεκεμβριο ειχα 24 ώρεσ οι οποιες εχουν αντιστοιχηθεί στο έγγραφο ως 7 ημέρες ενώ εγώ περίμενα 12.οπότε ημέρα κ ένσημο δεν νομίζω να ισχύει

Η μετατροπή των ωρών σε ημέρες προϋπηρεσίας δεν έχει καμία σχέση με τα ένσημα του ΙΚΑ.

ισχύει το 1ημερα εργασίας(με ενα 2ωρο ΠΔΣ) = 1 ένσημο? και πώς το ΙΚΑ γνωρίζει το πως κατανέμονται οι ώρες εργασίας? δλδ θα μπορούσε να μου πει οτι οι 12 ωρεσ του Νοεμβρίου είναι 1,5 ημέρα (8ωρο=1μερα εργασίας) αρα δικαιούμε ένα ένσημο. το λέω αυτό διότι με ενδιαφέρει να βγάλει βιβλιάριο ασθενείας απο το Ικα κ μου είπανε οτι χρειάζομε 50 ένσημα μέσα στο 2008.

Αυτό που ενδιαφέρει το ΙΚΑ είναι οι ημέρες εργασίας. Αυτό φαίνεται από τη δήλωση που κάνει ο εργοδότης, δηλαδή για το πόσες μέρες δούλεψες μέσα στο μήνα.
Η προϋπηρεσία για το υπουργείο υπολογίζεται ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος michalis

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 05:04:16 pm »
άρα πρέπει να πάω στη δευτεροβάθμια κ να τους ζητήσω να μου γράψουν 12 μέρες εργασίας.

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Anastasiadesigns, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 05:07:46 pm »
Αν πάνε τα ΑΠΔ μέχρι τέλος Γενάρη όπως είπαν τότε θα τα πάρεις και από το ΙΚΑ πάντως. Δεν νομίζω να κόβουν μέρες. Σε περίπτωση που δεν σου τις βάλουν όλες φαντάζομαι ότι επιστρατεύεις και το λυκειάρχη να σε βοηθήσει

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 05:30:52 pm »
άρα πρέπει να πάω στη δευτεροβάθμια κ να τους ζητήσω να μου γράψουν 12 μέρες εργασίας.

Επαναλαμβάνω την απάντηση.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 06:27:10 pm »
Συνάδελφε, αυτά που παραθέτεις στο μήνυμά σου ότι γράφτηκαν από εμένα, δεν τα έγραψα εγώ.
Σε παρακαλώ να διορθώσεις το μήνυμά σου.
Συγνώμη συνάδερφε, εκ παραδρομής το λάθος. Διορθώθηκε πάντως.

Αποσυνδεδεμένος michalis

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 06:47:14 pm »
το άρα, από πού το εξάγεις; διαβασες το pm που σου έστειλα;
ροζυ διαβασα το μήνυμα σου. δλδ εγω στο ικα τι πρέπει να πάω?δεν έπρεπε να ζητήσω βεβαίωση προΥπηρεσίας αλλα τι? πώς το ικα θα μου πει το πόσα ένσημα έω και πόσα ακόμη θέλω για να βγάλω βιβλιάριο. ευχαριστώ για την ενασχόληση σου

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 06:53:39 pm »
Αν θέλεις τα ένσημά σου,δεν έχεις παρά να πας στο ικα να της ζητήσεις.
Δεν είμαι όμως σίγουρη,αν θα πρέπει να πας στο ικα του εργοδτηή το δικό σου.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 07:06:27 pm »
Καλησπέρα. Αν μπορώ να βοηθήσω... το ΙΚΑ θα βεβαιώσει πόσα ένσημα έχεις. Αν δεν εχουν περαστεί ακόμα, γιατι μου φαίνεται νωρίς, η δευτεροβάθμια σου δίνει βεβαίωση εργοδότη για τις ημέρες εργασίας (όχι προυπηρεσίας)

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 07:09:39 pm »
ροζυ διαβασα το μήνυμα σου. δλδ εγω στο ικα τι πρέπει να πάω?δεν έπρεπε να ζητήσω βεβαίωση προΥπηρεσίας αλλα τι? πώς το ικα θα μου πει το πόσα ένσημα έω και πόσα ακόμη θέλω για να βγάλω βιβλιάριο. ευχαριστώ για την ενασχόληση σου
Μιχάλη, αυτό που θέλεις να πάρεις(βεβαίωση προϋπηρεσίας, ένσημα ή ότι άλλο εννοείς) που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις; Για να μπορέσουμε να σου εξηγήσουμε με ακρίβεια που να πας και τι ακριβώς να ζητήσεις. Γιατί άλλο τα ένσημα που χρειάζεσαι από το ΙΚΑ(και τα οποία ίσως δεν έχουν οριστικοποιηθεί), άλλο η βεβαίωση προϋπηρεσίας της

Αποσυνδεδεμένος constans

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 07:14:39 pm »
Από όσο ξέρω,επειδή τα ένσημα της ΠΔΣ δεν περάστηκαν ακόμη στο ΙΚΑ μπορείς να ζητήσεις από το διευθυντή του σχολείου να σου δώσει ΑΠΔ.Είναι ένα χαρτί που γράφει αναλυτικά τα ένσημα των μηνών που θέλεις,τη μισθοδοσία κ.τ.λ. Με αυτό το χορτί θα πας στο ΙΚΑ και θα μπορείς να βγάλεις το βιβλιάριο.Αν κάποιος ξέρει ας μας πει αν πρέπει την ΑΠΔ να τη σφραγίσουμε στο ΙΚΑ της περιοχής του σχολείου ή όχι

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182624
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 624
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)