0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έκαναν στη σχολή τους φιλολογικά (ή οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας) μαθήματα και διδακτική Ε.Α. γι' αυτά τα μαθήματα; Δε νομίζω.
Λουσιντα προφανώς δε θα ζητούσες 10-12 ευρώ και ειδικά αν ήταν μακριά από το σπίτι σου αφού έχεις τόσες σπουδές και εμπειρίες. Η μητέρα δεν έχει χρήματα να διαθέσει και αφού δουλεύει δε μπορεί ούτε η ίδια να βοηθήσει στο διάβασμα το παιδί. Άρα με τα λεγόμενά σου, καλύτερα να μην πάρει ούτε ένα φιλόλογο που μπορεί να πήγαινε με αυτά τα χρήματα επειδή δεν είναι εξειδικευμένος και το παιδί να μείνει έτσι. Είναι μια ωραία παιδαγωγική σκέψη με την οποία όμως εγώ δε συμφωνώ. Η μητέρα του δεν είναι χαζή. Της έχω εξηγήσει ότι το παιδί χρειάζεται ειδικό. Αν δε μπορεί όμως να ανταπεξέλθει οικονομικά κατά τη δική σου γνώμη είναι ανεύθυνο και αντι-επαγγελματικό να πάω. Λοιπόν για μένα δεν είναι έτσι. Και δεν κολλάω στις λέξεις, αλλά στην ουσία των όσων γράφεις. Ακόμα δε ζητάω συμβουλές ως προς το πώς να κάνω τη διδασκαλία γιατί έχω ήδη 3 δυσλεκτικούς μαθητές διαφόρων ηλικιών των οποίων οι γονείς δεν δέχονται καν να πάνε σε λογοθεραπευτή γιατί δεν δέχονται ότι το παιδί τους έχει πρόβλημα ενώ τους το έχω πει 100 φορές. Ακόμα έχω άλλον έναν που η μαμά του δεν έχει λεφτά να τον πάει όχι για λογοθεραπεία, αλλά για διάγνωση! Στο σπίτι τους κόβουν συχνά το ρεύμα και τον παίρνω σπίτι για να του κάνω μάθημα. Τί έπρεπε να κάνω και εκεί? Κατά σενα να τους αφήσω και αυτούς για να φερθώ "επαγγελματικά". Εν πάσει περιπτώσει, δε θα σου γράψω κάτι παραπάνω. Αυτό που ρωτάω είναι πώς να τον βοηθήσω αφού θέλει να εξεταστεί γραπτά, κάτι που δε συνηθίζεται να συμβαίνει σε παιδιά με τέτοιο πρόβλημα και τίποτα παραπάνω.