0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σας...Ξεκινάω από βδομάδα προετοιμασία μαθητών Γ' Λυκείου...Περπλανώμενη σε διάφορα forum διαπίστωσα ότι σε πολλά φροντιστήρια η ύλη που βγαίνει το καλοκαίρι είναι διαφορετική (κυρίως στα Κείμενα και στην Ιστορία Κατεύθυνσης)...Πριν ένα χρόνο είχα διδάξει τέτοια περίοδο
εννοειται οτι θα τυχει κατι τετοιο ειτε εκ παραδρομης,ειτε λογω απροσεξιας ειτε επειδη μπορει οντως να μην το ξερεις..δεν ειμαστε φωτεινοι παντογνωστες..καποιες φορες που μου χει τυχει και κυριως τα πρωτα χρονια που διδασκα,αναγνωριζα το λαθος μου παντα και παρατηρησα οτι στην περιπτωση αυτη ο μαθητης εκτιμουσε την ειλικρινεια και το αναγνωριζε..επισης,ειμαι της αποψης οτι πρεπει να τσαλακωνουμε και λιγο την προσωπικοτητα μας για να ειμαστε κοντα στο παιδι(εξαρταται την εκαστοτε περιπτωση βεβαια)..με το να κανουμε οτι δεν εγινε τπτ δεν κερδιζουμε ουτε εμεις ουτε εκεινοι..οπως επισης αν κατι δεν το ξερουμε καθολου,απο το να πουμε ψεμματα ή να προσποιηθουμε οτι το ξερουμε,καλο θα ηταν να πουμε οτι δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο θα το κοιταξω και θα σε παρω να σου πω.εγω μεχρι τωρα ετσι πραττω και δεν ειχα καποιο προβλημα!!
Σίγουρα όπως λέτε κάποια λάθη.....αναπόφευκτα γίνονται..!!! Τι γίνεται όμως όταν οι μαθητές αμφισφητούν την απάντηση μιας άσκησης,που ειναι κ τεκμηριωμένη απο τις λύσεις του βιβλίου...?δεν σας φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση...?
Παράθεση από: νανα στις Ιουλίου 19, 2012, 09:47:09 pmεννοειται οτι θα τυχει κατι τετοιο ειτε εκ παραδρομης,ειτε λογω απροσεξιας ειτε επειδη μπορει οντως να μην το ξερεις..δεν ειμαστε φωτεινοι παντογνωστες..καποιες φορες που μου χει τυχει και κυριως τα πρωτα χρονια που διδασκα,αναγνωριζα το λαθος μου παντα και παρατηρησα οτι στην περιπτωση αυτη ο μαθητης εκτιμουσε την ειλικρινεια και το αναγνωριζε..επισης,ειμαι της αποψης οτι πρεπει να τσαλακωνουμε και λιγο την προσωπικοτητα μας για να ειμαστε κοντα στο παιδι(εξαρταται την εκαστοτε περιπτωση βεβαια)..με το να κανουμε οτι δεν εγινε τπτ δεν κερδιζουμε ουτε εμεις ουτε εκεινοι..οπως επισης αν κατι δεν το ξερουμε καθολου,απο το να πουμε ψεμματα ή να προσποιηθουμε οτι το ξερουμε,καλο θα ηταν να πουμε οτι δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο θα το κοιταξω και θα σε παρω να σου πω.εγω μεχρι τωρα ετσι πραττω και δεν ειχα καποιο προβλημα!!Κι εγώ το ίδιο κάνω. Είναι ανθρώπινο να κάνουμε λάθη και δεν είναι ντροπή να το παραδεχόμαστε