*

Αποστολέας Θέμα: Υλη για ΠΕ04???  (Αναγνώστηκε 46236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Υλη για ΠΕ04???
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:42:25 pm »
Με το σπάσιμο του κλάδου ΠΕ04 στην αρχή της χρονιάς διορίστηκαν μόνιμοι
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:37:42 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:43:44 pm »
Χρυσούλα..............αφού η ΠΕΑΕ στηρίζεται μόνο σε όσους πάνε στις συνελεύσεις της............
Να μου κάνετε ναύλα να έρχομαι από τη Θεσ στην Αθήνα.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:46:55 pm »
Έγινε συνέλευση και στη Θεσσαλονίκη πάντως.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:50:13 pm »
Α ναι................?
Όταν είναι να βγάλεις καμιά ανακοίνωση για την οποία καίγεσαι.............
Πας και την ποστάρεις σε κάθε θέμα που βλέπεις στο Pde...........
Για τη συνέλευση της ΠΕΑΕ δε σε είδα να το λες πουθενά............

Και μη μου πεις ότι μου ξέφυγε...........όλη μέρα μέσα είμαι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:37:42 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:53:20 pm »
Κάνεις τεράστιο λάθος. Για όλα βγαίνει ανακοίνωση και δεν καταλαβαίνω γιατί να με καίει και να μην με καίει ένα θέμα. Αυτό με το Post έγιν μία φορά και όλες τις υπόλοιπες βγήκε ανακοίνωση κεντρική. Επίσης, δεν ξέρω αν είσαι μέλος, αλλά αν είσαι σίγουρα θα έχεις πάρει ενημερώσεις μέσω mail. Επιπλέον, για το αν μετρά οι συνελεύσεις, πέρα από αυτές και τις διαδικασίες της συντονιστικής επιτροπης, με ποιον άλλο τρόπο μπορεί να αποφασίζει ένας σύλλογος;

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:54:26 pm »
Και στο παρελθόν είχα αναφερθεί στο θέμα και είχα διατυπώσει την άποψη ότι η διάσπαση του κλάδου θα δημιουργήσει προβλήματα με τις τοποθετήσεις και τη συμπλήρωση του ωραρίου μας. Και όντως έτσι γίνεται.
Ωραία είναι όταν οι διορισμοί και ο διαγωνισμός γίνονται ανά ειδικότητα (που και πάλι γίνονται αδικίες όπως είπε ο vag_fys), αλλά μετά τί γίνεται; Στις μεταθέσεις και στις τοποθετήσεις φέτος υπήρξαν πολλά προβλήματα και διαμαρτυρίες και όχι άδικα. Συνάδελφοι με πολλά μόρια δεν μετατέθηκαν λόγω ειδικότητας και πολλοί με τις ισχύουσες τοποθετήσεις θα αναγκαστούν να τρέξουν από του χρόνου σε 2-3 σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου. Αλήθεια, τι θα γίνει σε δυσπρόσιτες περιοχές;
Η ανακοίνωση της ΠΕΑΕ έχει βάση λοιπόν και για το τρέξιμο και για τη μείωση των οργανικών θέσεων. Αν κάποιοι διαφωνούν πρέπει να προτείνουν και κάτι εναλλακτικό, εκτός κι αν τους αρέσει να τρέχουν. Κι αν αυτοί προσωπικά δεν έχουν πρόβλημα επειδή εργάζονται σε μία πόλη με πολλά σχολεία, ας ρωτήσουν και τους άλλους που θα τρέχουν και θα κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα ημερησίως για συμπλήρωση ωραρίου αν είναι ευχαριστημένοι.

Αποσυνδεδεμένος marousana

• Νέο μέλος
  • *
  • ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:56:29 pm »
Συμφωνώ πως για όλους τους ΠΕ 04 είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά σκεφτείτε ότι η διάσπαση έγινε είτε μας αρέσει είτε όχι και σύμφωνα μ΄αυτά τα δεδομένα προσπαθούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζουμε αποφάσεις και διεκδικήσεις και πάλι φτου κι απ΄την αρχή. Προσωπικά, πέρασα στη σχολή Γεωλογίας επειδή το ήθελα και αφού η νομοθεσία μου επιτρέπει να διδάσκω σε σχολεία, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να απολογηθώ για το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα σαν γεωλόγος να διδάξω. Όπως και να'χει, αν χρειαστεί να πάω σε 2 και 3 σχολεία για να συμπληρώσω ωράριο, ευχαρίστως θα το κάνω, αρκεί να μου δοθεί η ευκαιρία να διδάξω. Δυστυχώς δεν μένω στην Αθήνα για να μπορώ να συμμετέχω στις συνελεύσεις που γίνονται, μακάρι τουλάχιστον να είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός των συμμετεχόντων που λαμβάνουν αποφάσεις κάθε φορά.
Να βλέπω μπροστά θέλω, να μη γυρίζω να κοιτάζω συνέχεια τη σκόνη που αφήνω πίσω μου ........

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:06:37 pm »
Αυτό που για μια ακόμη φορά βλέπω..................με μεγάλη μου λύπη,ειλικρινά.................

Είναι ότι τελικά ο καθένας παλεύει ολομόναχος.
Μα με διάβασμα...........
Μα με μέσο.............

Ο καθένας κουβαλάει το δικό του με όποιον τρόπο μπορεί.

Αποσυνδεδεμένος marousana

• Νέο μέλος
  • *
  • ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:09:32 pm »
Σ' αυτό έχεις δίκιο και τελικά τείνω και γω να καταλήξω πως ο παράγοντας τύχη παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο, παρόλο που μπορεί να με πείτε μοιρολατρική. Και ιδιαίτερα στη χώρα που ζούμε, που τίποτα δεν είναι σταθερό και δεδομένο και μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή.....
Να βλέπω μπροστά θέλω, να μη γυρίζω να κοιτάζω συνέχεια τη σκόνη που αφήνω πίσω μου ........

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:12:35 pm »
Συνάδελφοι, το κείμενο λέει να παραμείνει ως έχει η κατάσταση για το πώς διαγωνίζεστε και να μην αλλάζει κάθε χρονιά. Marousana,  πες μου τι θα έκανες, αν σε έπαιρνα στην Αμοργό π.χ. ή σε ένα χωριό της Ηπείρου;
Αν μπαίνει ζήτημα δημοκρατικότητας στις συνελεύσεις σας ενημερώνω ότι στην τελευταία συνέλευση που δεν υπήρχε κόσμος κάναμε συζήτηση και δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Οι μειοψηφικές αποφάσεις δε συμφέρουν κανέναν.
Αν επίσης είχα μέσο, αγάπη, δεν πρόκειται να δούλευα 8 ώρες σε ένα γραφείο, να κάνω όλη τη βδομάδα ιδιαίτερα, για να μπορέσω να ζήσω και ταυτόχρονα, να ασχολούμαι και με το τι θα κάνει ο κλάδος. Το ίδιο νομίζω ότι ισχύει για όλους που ενδιαφέρονται έστω κι αν μοιράζονται μόνο τους προβληματισμούς τους. Το ότι έχουμε διαφορετική άποψη δε νομίζω ότι επιτρέπει τέτοιους χαρακτηρισμούς. Αν επίσης έίχα μέσο δε θα ήμουν στη δυσάρεστη θέση να είμαι αποτυχούσα του ΑΣΕΠ επειδή το σκάνερ δε μου αναγνώρισε τρειις σωστές απαντήσεις και δε διορθώθηκε τίποτα.
Όσο για το μόνος, αν εσύ αισθάνεσαι έτσι έχεις κάθε δικαίωμα. Εγώ ανήκω σε ένα σύλλογο και χαίρομαι που δεν είμαι μόνη, που συζητάω και συναποφασίζω με άλλους.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:19:18 pm »
Συνάδελφοι, το κείμενο λέει να παραμείνει ως έχει η κατάσταση για το πώς διαγωνίζεστε και να μην αλλάζει κάθε χρονιά. Marousana,  πες μου τι θα έκανες, αν σε έπαιρνα στην Αμοργό π.χ. ή σε ένα χωριό της Ηπείρου;
Αν μπαίνει ζήτημα δημοκρατικότητας στις συνελεύσεις σας ενημερώνω ότι στην τελευταία συνέλευση που δεν υπήρχε κόσμος κάναμε συζήτηση και δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Οι μειοψηφικές αποφάσεις δε συμφέρουν κανέναν.
Αν επίσης είχα μέσο, αγάπη, δεν πρόκειται να δούλευα 8 ώρες σε ένα γραφείο, να κάνω όλη τη βδομάδα ιδιαίτερα, για να μπορέσω να ζήσω και ταυτόχρονα, να ασχολούμαι και με το τι θα κάνει ο κλάδος. Το ίδιο νομίζω ότι ισχύει για όλους που ενδιαφέρονται έστω κι αν μοιράζονται μόνο τους προβληματισμούς τους. Το ότι έχουμε διαφορετική άποψη δε νομίζω ότι επιτρέπει τέτοιους χαρακτηρισμούς. Αν επίσης έίχα μέσο δε θα ήμουν στη δυσάρεστη θέση να είμαι αποτυχούσα του ΑΣΕΠ επειδή το σκάνερ δε μου αναγνώρισε τρειις σωστές απαντήσεις και δε διορθώθηκε τίποτα.Όσο για το μόνος, αν εσύ αισθάνεσαι έτσι έχεις κάθε δικαίωμα. Εγώ ανήκω σε ένα σύλλογο και χαίρομαι που δεν είμαι μόνη, που συζητάω και συναποφασίζω με άλλους.

Σε ποιο σημείο του συγκεκριμένου μου μηνύματος αναφέρθηκα σε εσένα ή έστω άφησα να εννοηθεί ότι αναφέρομαι σε εσένα?
Και ναι................νιώθω μόνη μου.
Όταν οι φυσικοί πρωοθούν βιολόγους,γεωλόγους,γεωγράφους και δε ξέρω κι εγώ ποιον άλλον ακόμη............να πάρει τη θέση του φυσικού............
Ναι................νιώθω μόνη μου.

Αποσυνδεδεμένος ZIZE

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:25:07 pm »
 μπραβο ρε παιδια τα καταφεραμε να τρωγομαστε μεταξυ μας !!!!!!!!!!! ο κλαδος πρεπει να παραμεινει διασπασμενος οχι για το δικο μας καλο, αλλα γιατο καλο των μαθητων τους οποιους εχουμε ξεχασει τελειως . ειναι δυνατον να διδαξει σωστα ο γεολογος φυσικη ..... η ο φυσικος βιολογια??????

Αποσυνδεδεμένος beria

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:27:51 pm »
Συναδελφε gogo98, η αποψη σου για τους συνδικαλιστες, πιστευω πως δεν πρεπει να σε "τυφλωνει". Δεν πιστευω οτι η πεαε και οι θεσεις τις βολευουν καποιον ή καποιους. Οι θεσεις και οι αποψεις του συλλογου αναφερονται στο συνολο των αδιοριστων εκπαιδευτικων και διεκδικουν το συλλογικο συμφερον και των συναδελφων και του δημοσιου σχολειου. Αν ο συλλογος λειτουργουσε με ιδιοτελη κριτηρια δεν θα ειχε αναγκη τις συνελευσεις. Ουτε θα επαιρνε θεσεις που θα τον εφερναν σε αντιπαραθεση, οπως η θεση για την ΠΕ04. Για την καταγραφη ειμαι φυσικος.
Στην ενοτητα η δυναμη, στον αγωνα η νικη

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:29:33 pm »
Όχι φυσικά. Άλλωστε ξέρεις ότι αυτό δε γίνεται στην τύχη ή όποιος προλάβει, υπάρχει ποσόστωση. Αυτό που λέω είναι κάτι που δεν ισχύει μόνο για τον γεωλόγο, αλλά και για τον φυσικό και για τον βιολόγο ως συμπλήρωση ωραρίου.
Η ιστορία φυσικά δεν ξεκινά από εμένα ή την ΠΕΑΕ. Η ιστορία ξεκινά από το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν 500 σχολές αντίστοιχων αντικειμένων, υπάρχουν αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα του σχολείου και δεν υπάρχει προγραμματισμός για το πώς θα δουλέψουν οι εκπαιδευτικοί. Στην κατάσταση που περιέγραψα πριν για την ΠΕ04 δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος για τη μονιμοποιήση όλων των συναδέλφων που ανήκουν σε αυτή. Με κάθε καλή διάθεση και το τονίζω, σας ρωτάω τι προτείνετε που θα μπορούσε να εξασφαλίζει ότι δε θα είστε αορίστου χρόνου, ωρομίσθιοι,  αλλά μόνομοι;
Αγάπη, επειδή το μην. σου ακολούθησε το δικό μου παρεξήγηση. Απλά αυτό που νομίζω ότισκέφτεσαι είναι το πώς θα περάσεις στον ΑΣΕΠ πιο εύκολα, το οποίο το κάνω και εγώ και είναι λογικό. Αυτό που σου ζητώ είναι να σκεφτείς πώς οι θέσεις διορισμού δε θα μειώνονται διαρκώς και δε θα αντικαθίστανατι από ωρομίσθιους  και πώς ως διοιρισμένη (όσο πιο γρήγορα γίνεται ελπίζω για όλους μας) δε θα κινδυνεύεις να απολυθείς.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)