*

Αποστολέας Θέμα: μη λειτουργεία τμηματων νηπιων στους παιδικούς  (Αναγνώστηκε 8697 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
Απ: μη λειτουργεία τμηματων νηπιων στους παιδικούς
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:13:20 pm »
Πολύ καλό άρθρο...ελπίζω να βρει ανταπόκριση από τους γονείς! ::)

Κι επίσημα : http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank862x.php (για να δω τι θα κάνουν τώρα οι ιδιώτες που απέφευγαν, για οικονομικούς φυσικά λόγους, να εντάξουν τα σχολεία τους στο υπουργείο παιδείας... :P 8))
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:40:59 »

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:20:31 pm »
Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη απαγόρευση, κυρίως από τους ιδιοκτήτες των παιδικών σταθμών για οικονομικούς λόγους (ήδη ακούω ότι έχει ξεσπάσει ένας ψιλοπανικός) αλλά και από γονείς λόγω ανεπάρκειας του δημόσιου συστήματος αυτήν τη στιγμή να απορροφήσει όλα τα νήπια. Θα υποχρεωθούν πολλοί να στραφούν σε μεγάλα εκπαιδευτήρια που είναι πιο ακριβά από τους σταθμούς.
Επίσης, δεδομένου ότι ακόμα δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα κτίρια ούτε αύξηση του αριθμού των μόνιμων νηπιαγωγών, το πιο πιθανό είναι να αυξηθεί ο αριθμός των νηπίων μέσα στην τάξη.
Δεν ξέρω επίσης ποια θα είναι η τύχη όσων εργάζονται αυτή τη στιγμή σε σταθμούς. Ή θα παραμείνουν όλες γιατί πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός των προνηπίων που αναγκαστικά θα πάει σε ιδιωτικά ή κάποιες θα φύγουν ως περιττές.  :-\
Δυο πιθανότητες βλέπω: Ή θα πιέσουν οι ιδιοκτήτες το Υπουργείο να παρατείνει τη λειτουργία των νηπιαγωγείων ή θα προσπαθήσουν θέλοντας και μη να ενταχθούν στο Υπουργείο Παιδείας, όπως τα μεγάλα εκπαιδευτήρια.
Ο χρόνος θα δείξει...
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:54:00 pm »
Apri, θεωρώ πως για τους ιδιώτες είναι μονόδρομος (κι αυτό είναι καλό για τις συναδέλφους που δουλεύουν ήδη εκεί!)
Προκειμένου να μη χάσουν τμήτατα νηπιαγωγείων θα αναγκαστούν να ενταχθούν στο ΥΠΕΠΘ και ν' αλλάξει επιτέλους το (άθλιο) εργασιακό κατεστημένο του προσωπικού...
Αν όχι, θα αυξηθούν, λογικά, τα τμήματα των προνηπίων οπότε δε νομίζω να υπάρξει μείωση προσωπικού απλά θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τις ίδιες συνθήκες. :(
Τη λύση φυσικά μόνο το υπουργείο μπορεί να τη δώσει (με ενδυνάμωση-στήριξη του δημόσιου νηπιαγωγείου), αλλά...ποιος ακούει?

ΥΓ. Όσο για τα δίδακτρα, μη θεωρείς δεδομένο ότι τα μεγάλα εκπαιδευτήρια έχουν πια τόσο μεγάλη διαφορά από τα συνοικιακά ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Στην περιοχή μου (και δε μένω όυτε στην Εκάλη, ούτε στη
ΠΕ60

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:28:11 pm »
Apri, θεωρώ πως για τους ιδιώτες είναι μονόδρομος (κι αυτό είναι καλό για τις συναδέλφους που δουλεύουν ήδη εκεί!)
Προκειμένου να μη χάσουν τμήτατα νηπιαγωγείων θα αναγκαστούν να ενταχθούν στο ΥΠΕΠΘ και ν' αλλάξει επιτέλους το (άθλιο) εργασιακό κατεστημένο του προσωπικού...
Αν όχι, θα αυξηθούν, λογικά, τα τμήματα των προνηπίων οπότε δε νομίζω να υπάρξει μείωση προσωπικού απλά θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τις ίδιες συνθήκες. :(
Τη λύση φυσικά μόνο το υπουργείο μπορεί να τη δώσει (με ενδυνάμωση-στήριξη του δημόσιου νηπιαγωγείου), αλλά...ποιος ακούει?

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι μονόδρομος και πόσο εύκολα θα καταφύγουν σ' αυτόν το δρόμο. Πάντως θα ήταν ευχής έργο, αν γινόταν. Θα μπορούσαν άραγε να ενταχθούν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο ΥΠΕΠΘ; Ποιος ξέρει.
Πάντως, πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν εξελίξεις. Κάτι θα κάνουν οι ιδιοκτήτες. Δεν θα κάτσουν να χάσουν τόση πελατεία...
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:40:59 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 03, 2008, 12:32:52 am »
από το γραφείο μας είπαν να ετοιμαζόμαστε για 30αρια τμηματα... εγώ δεν εχω καταλαβει το αλλο.. αν ο γονιος δεν το παει στο νηπιαγωγειο το παιδί ..τί κυρώσεις εχει; και γιατί να έχει αφού δεν του το πηραν στο δημόσιο;

Αποσυνδεδεμένος Effie

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση και τα παιδιά (ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 06, 2008, 10:10:22 pm »
Εγώ πάντως δηλώνω πολύ χαρούμενη με αυτό το μέτρο!!!
Τόσα χρόνια τα πράγματα τα βλέπανε μονόπλευρα και αδικούμαστε εμείς οι νηπιαγωγοί. Ήρθε η ώρα να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους νομίζω.
Γι'αυτή τη χρονιά επιτρέποταν, λέει, να έχουν οι παιδικοί σταθμοί νηπιαγωγείο, αρκεί να υπάρχει νηπιαγωγός με πτυχίο.
Έπρεπε να στείλουν το πτυχίο της και το αναλυτικό πρόγραμμα στο Υπουργείο Παιδείας για να εξασφαλίσουν σωστή εκπαίδευση για τα νήπια. (Λέμε τώρα...)
Και οι νηπιαγωγοί;;; Δε θα πάρουν μόρια (για την τοποθέτηση, ΑΝ διοριστούν. Μη φανταστείτε για τον ΑΣΕΠ. Ό,τι παίρνουν αυτοί που δουλεύουν στα ιδιωτικά του Υπουργείου Παιδείας.);; (για να μη μιλήσω για το μισθό)
Ποιοι νηπιαγωγοί σου λέει;;; Αν δεν ανήκει το σχολείο στο Παιδείας, δεν παίρνεις τίποτα!
Έχει πάει το πτυχίο στο Παιδείας, αλλά εξασφάλιση μηδέν!!!!!
Τα πράγματα τα βλέπουμε από τη μια μεριά μόνο.
ΠΟΛΥ το χάρηκα το μέτρο αυτό!!!

Και έχεις τη διευθύντριά σου να σου λέει..."Αν γίνει αυτό, δε θα συμφέρει κανέναν. Ούτε εμας (αυτό είναι το μόνο σίγουρο), ούτε τους γονείς, ούτε τους παιδαγωγούς"
Τώρα...πώς το έβγαλε αυτό το συμπέρασμα ότι εμας δε μας συμφέρει, δε μπορώ να καταλάβω...
Πάντως αυτή δεν έχει ιδέα για την εγκύκλιο. Οι δικοί της της έχουν πει να παίρνει κανονικά νήπια. Η άδειά της λέει είναι για μέχρι 6 χρονών. Αν γίνει αυτό, θα πρέπει να τους αλλάξουν τις άδειες λέει.

Όσο για το πού θα πάνε τόσα παιδιά....Πιστεύω πως αυτό δεν είναι λόγος για να μην εφαρμοστεί το μέτρο.
Σίγουρα δε θα είναι ευχάριστο για τα παιδιά, αλλά ας εφαρμοστεί και μετά θα βρεθεί λύση. Θα πιεστούν να φτιάξουν κι άλλα κτίρια.
Κάθε αρχή και δύσκολη.
Don't worry! Be happy!!!!!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 06, 2008, 10:19:20 pm »
συμφωμω ότι επιτελους εγινε αλλα μεχρι να φτιαχτούν σχολεία τι θα γίνει; θα εχουμε 30αρια τμηματα;; σιγα το μαθημα που θα γίνεται. μονο φυλαξη και προσευχη μη σκοτωθεί κανενα

Αποσυνδεδεμένος Effie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 06, 2008, 10:39:09 pm »
Δίκιο έχεις, αλλά θα προτιμούσες να μη γίνει καθόλου;;;

Όσο για τη δουλειά στους παιδικούς...
Εγώ έχω να δηλώσω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου ως νηπιαγωγός.
Πιστεύω ότι οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς με έχουν κουράσει απίστευτα και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ πολύ.
Φτάνει το Σ/Κ και ξεχνάω εντελώς ότι τη Δευτέρα δουλεύω.
Παρόλα αυτά βέβαια προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν εννοώ ότι τα βάζω να παίζουν συνέχεια κι εγώ κάθομαι.
Απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνω πολύ περισσότερα, αλλά δε μου βγαίνουν, δε τα σκέφτομαι ίσως εγκαίρως.
Εντάξει εγώ είμαι και σε φάση προσαρμογής βέβαια. Άλλη μια χρονιά έχω δουλέψει, πριν χρόνια.
Όταν γυρνάς σπίτι σου απόγευμα-βράδυ και έχεις να κόψεις και να ράψεις για στολισμούς και διάφορα, τι να κάνεις;;;

Υπάρχουν όμως και πρακτικά προβλήματα.
Δεν υπάρχουν γωνιές. Μια βιβλιοθήκη που υπάρχει, είναι για τη μόστρα μάλλον, αφού τα παιδιά δεν επιτρέπεται να παίρνουν τα βιβλία. Μόνο οι δασκάλες. Θα τα χαλάσουν σου λέει...
Πλαστελίνη δεν παίζουμε. Θα λερώσει η μοκέτα! Για να παίξουμε θα πρέπει να πάμε στην κουζίνα σε 1 τραπέζι που εκτός του ότι χωράει τα μισά παιδιά, χρησιμοποιείται τις ώρες που είναι κατάλληλες για πλαστελίνη.
Και άλλα...τι να λέμε τώρα.. Όταν ο άλλος δεν είναι καταρτισμένος και δε ξέρει...τι να σου κάνει;;;
Επιχείρηση έχει. Επικεντρώνεται σε γιορτές, γράμματα και αριθμούς. Ό,τι φαίνεται και είναι διαφήμιση!Λογικό δεν είναι;

Είναι άλλες οι συνθήκες στους παιδικούς. Καλά κάνει και μεταφέρεται η εκπαίδευση των νηπίων στο Υπουργείο Παιδείας και μόνον!!!

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 06, 2008, 11:11:38 pm »
σε ιδιωτικό ε; αχ να τα ξερανε αυτά οι γονεις που εχω.. τσακωθει και δε με πιστευουν..

Αποσυνδεδεμένος Effie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 07, 2008, 04:35:08 pm »
Ναι...σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 07, 2008, 04:37:32 pm »
τι εικονα εχει ο σταθμος προς τα εξω;

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 07, 2008, 10:18:19 pm »
τι εικονα εχει ο σταθμος προς τα εξω;
Αυτή που έχουν όλοι οι σταθμοί αυτού του είδους...την τέλεια!!!!
Το "πρότυπος παιδικος σταθμός" που χρησιμοποιούν όλοι σου λέει κάτι? ;D :P :P :P
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 07, 2008, 10:29:35 pm »
 ;D παλια αναρρωτιομουν τι διαφορετικό ειχε! τωρα που μεγαλωσα και ..καταλαβα σκεφτομαι ότι αν ανοιγα κ εγω σταθμο θα εψαχνα να βρω και το προτυπος και το πρωτοτυπος και όλα!

Αποσυνδεδεμένος AnnaO

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 25, 2008, 05:43:22 pm »
Δίκιο έχεις, αλλά θα προτιμούσες να μη γίνει καθόλου;;;

Όσο για τη δουλειά στους παιδικούς...
Εγώ έχω να δηλώσω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου ως νηπιαγωγός.
Πιστεύω ότι οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς με έχουν κουράσει απίστευτα και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ πολύ.
Φτάνει το Σ/Κ και ξεχνάω εντελώς ότι τη Δευτέρα δουλεύω.
Παρόλα αυτά βέβαια προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν εννοώ ότι τα βάζω να παίζουν συνέχεια κι εγώ κάθομαι.
Απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνω πολύ περισσότερα, αλλά δε μου βγαίνουν, δε τα σκέφτομαι ίσως εγκαίρως.
Εντάξει εγώ είμαι και σε φάση προσαρμογής βέβαια. Άλλη μια χρονιά έχω δουλέψει, πριν χρόνια.
Όταν γυρνάς σπίτι σου απόγευμα-βράδυ και έχεις να κόψεις και να ράψεις για στολισμούς και διάφορα, τι να κάνεις;;;

Υπάρχουν όμως και πρακτικά προβλήματα.
Δεν υπάρχουν γωνιές. Μια βιβλιοθήκη που υπάρχει, είναι για τη μόστρα μάλλον, αφού τα παιδιά δεν επιτρέπεται να παίρνουν τα βιβλία. Μόνο οι δασκάλες. Θα τα χαλάσουν σου λέει...
Πλαστελίνη δεν παίζουμε. Θα λερώσει η μοκέτα! Για να παίξουμε θα πρέπει να πάμε στην κουζίνα σε 1 τραπέζι που εκτός του ότι χωράει τα μισά παιδιά, χρησιμοποιείται τις ώρες που είναι κατάλληλες για πλαστελίνη.
Και άλλα...τι να λέμε τώρα.. Όταν ο άλλος δεν είναι καταρτισμένος και δε ξέρει...τι να σου κάνει;;;
Επιχείρηση έχει. Επικεντρώνεται σε γιορτές, γράμματα και αριθμούς. Ό,τι φαίνεται και είναι διαφήμιση!Λογικό δεν είναι;

Είναι άλλες οι συνθήκες στους παιδικούς. Καλά κάνει και μεταφέρεται η εκπαίδευση των νηπίων στο Υπουργείο Παιδείας και μόνον!!!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                 
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2008

Υποβολή δικαιολογητικών για χορήγηση άδειας ίδρυσης ιδιωτικών νηπιαγωγείων μέχρι 21-07-08

Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθείται για ψήφιση στη
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144