0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Apri, θεωρώ πως για τους ιδιώτες είναι μονόδρομος (κι αυτό είναι καλό για τις συναδέλφους που δουλεύουν ήδη εκεί!)Προκειμένου να μη χάσουν τμήτατα νηπιαγωγείων θα αναγκαστούν να ενταχθούν στο ΥΠΕΠΘ και ν' αλλάξει επιτέλους το (άθλιο) εργασιακό κατεστημένο του προσωπικού...Αν όχι, θα αυξηθούν, λογικά, τα τμήματα των προνηπίων οπότε δε νομίζω να υπάρξει μείωση προσωπικού απλά θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τις ίδιες συνθήκες. Τη λύση φυσικά μόνο το υπουργείο μπορεί να τη δώσει (με ενδυνάμωση-στήριξη του δημόσιου νηπιαγωγείου), αλλά...ποιος ακούει?
τι εικονα εχει ο σταθμος προς τα εξω;
Δίκιο έχεις, αλλά θα προτιμούσες να μη γίνει καθόλου;;;Όσο για τη δουλειά στους παιδικούς...Εγώ έχω να δηλώσω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου ως νηπιαγωγός.Πιστεύω ότι οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς με έχουν κουράσει απίστευτα και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ πολύ.Φτάνει το Σ/Κ και ξεχνάω εντελώς ότι τη Δευτέρα δουλεύω.Παρόλα αυτά βέβαια προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν εννοώ ότι τα βάζω να παίζουν συνέχεια κι εγώ κάθομαι.Απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνω πολύ περισσότερα, αλλά δε μου βγαίνουν, δε τα σκέφτομαι ίσως εγκαίρως.Εντάξει εγώ είμαι και σε φάση προσαρμογής βέβαια. Άλλη μια χρονιά έχω δουλέψει, πριν χρόνια.Όταν γυρνάς σπίτι σου απόγευμα-βράδυ και έχεις να κόψεις και να ράψεις για στολισμούς και διάφορα, τι να κάνεις;;;Υπάρχουν όμως και πρακτικά προβλήματα.Δεν υπάρχουν γωνιές. Μια βιβλιοθήκη που υπάρχει, είναι για τη μόστρα μάλλον, αφού τα παιδιά δεν επιτρέπεται να παίρνουν τα βιβλία. Μόνο οι δασκάλες. Θα τα χαλάσουν σου λέει...Πλαστελίνη δεν παίζουμε. Θα λερώσει η μοκέτα! Για να παίξουμε θα πρέπει να πάμε στην κουζίνα σε 1 τραπέζι που εκτός του ότι χωράει τα μισά παιδιά, χρησιμοποιείται τις ώρες που είναι κατάλληλες για πλαστελίνη.Και άλλα...τι να λέμε τώρα.. Όταν ο άλλος δεν είναι καταρτισμένος και δε ξέρει...τι να σου κάνει;;;Επιχείρηση έχει. Επικεντρώνεται σε γιορτές, γράμματα και αριθμούς. Ό,τι φαίνεται και είναι διαφήμιση!Λογικό δεν είναι;Είναι άλλες οι συνθήκες στους παιδικούς. Καλά κάνει και μεταφέρεται η εκπαίδευση των νηπίων στο Υπουργείο Παιδείας και μόνον!!!