0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί διά 5?Ο βαθμός βγαίνει ως εξής :Πρώτα βρίσκεις το Μ.Ο. από τα 2 4μηνα. Εν προκειμένω είναι (10+12)/2=11Και μετά βγάζεις το Μ.Ο. από το αποτελεσμα και το γραπτό.Αν τελικά του βάλεις 5, θα βγει (11+5)/2 = 8.Απ'οσο ξέρω το 9,5 αναφέρεται στο σύνολο των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων.
...δηλαδή αυτό που με "καιει" το παιδί αυτό θα μείνει μεταξεταστέο στην Εκθεση το Σεπτέμβρη??Ευχαριστώ για την απάντηση.
Επειδή τα προηγούμενα δύο χρόνια δούλευα σε λύκεια, ξέρω ότι ο Siobaras έχει δίκιο. Δηλαδή: Πρώτα βγάζεις το μέσο όρο από τους βαθμούς των δύο τετραμήνων. Μετά προσθέτεις στο μέσο όρο το γραπτό βαθμό και διαιρείς δια του 2. Με λίγα λόγια: αν έχεις γραπτούς βαθμούς τετραμήνων 10 και 12, πηγαίνει ως εξής: 10 + 12= 22, 22/2= 11. Κι αν ο συγκεκριμένος σου έγραψε 05, πηγαίνει ως εξής: 11 + 05= 16. 16/2= 08, άρα μένει για την ώρα (παραπέμπεται για το Σεπτέμβριο).
και εγω εχω αγχωθει με αυτο το θεμα...εχω μαθητρια στην ιστορια...στο Ατετραμηνο της εβαλα 11..στο
Σωστά , δε μένει με 9,5 . Όπως δε μένει και με 9,45 .Στο Γυμνάσιο όμως τι γίνεται; Αν ένας μαθητής έχει Α' Τρίμηνο: 10 ,
Δεν είναι λογικό να διαιρείς τους βαθμούς τριών αξιολογήσεων (α τετράμηνο, β τετράμηνο και γραπτό) δια του 5. Θα τους διαιρέσεις δια του 3.