0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι δικοί μου με ρώταγαν μετά απ' την επίσκεψη στους καθηγητές άμα δε θέλω τελικά να σπουδάσω και να γίνω εργάτης. Εγώ απάνταγα μην ακούτε τι σας λένε. Καθηγητές είναι. Άρα ανίδεοι εξ ορισμού. Στις εισαγωγικές του '98 (προτελευταία χρονιά των δεσμών) έπιασα φυσική και χημεία 19 μαθηματικά 18 και έκθεση 13. 5532 μόρια για να θυμηθούν κι οι παλιοί εκείνης της εποχής τη μοριοδότηση. Έκθεση επίσης δεν άνοιγα βιβλίο. Πέρναγα στους Ηλεκτρολόγους του Μετσοβίου. Την πρώτη σχολή ζήτησης. Είχα δηλώσει φυσικό πρώτη επιλογή την άνοιξη με το μηχανογραφικό. Καθηγητής δε μου 'δωσε κανείς συγχαρητήρια. Πήξανε στο κλάμα οι μίζεροι. Μα ήσαν απασχολημένοι η αλήθεια είναι. Να παρηγορούν τους άριστους μαθητές σημαιοφόρους παραστάτες κτλ που είχαν όλοι περάσει σε ΤΕΙ. ... .....................Σήμερα στις σχολικές τάξεις αναπαράγουν τ' όμοιο.
Πάντα με το καλό το λόγο. Και αγωνίστηκες να υπηρετήσεις αυτό το στρεβλο σύστημα!! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.... πραγματικά!
Η ιδέα να συνδεθεί η πολυσυζητημένη αξιολόγηση με την τράπεζα θεμάτων, ίσως είναι μια καλή ιδέα.Υπήρχε η πληροφορία ότι σκέφτονται να αξιολογούν την απόκλιση του προφορικού από τον γραπτό στο τέλος βαθμό.Και όχι φυσικά την απόδοση των μαθητών στο γραπτό.Αυτή η μέθοδος ακούγεται ως πιο αντικειμενικά μετρήσιμη και απομακρύνει την επέμβαση των στελεχών που μαζεύουν χαρτάκια για την ατομική τους διάκριση.Θεωρώ πως το να μην αξιολογεις σωστά τους μαθητές σου, είναι κάτι που δείχνει την ανάγκη πραγματικής επιμόρφωσης.Ταυτόχρονα διορθώνεται και η πιο σημαντική ίσως στρέβλωση του εκπαιδευτικού συστήματος,που διαφθείρει όλη την κοινωνία: Η απουσία αξιολόγησης,η επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας,η δημιουργία ψευδαισθήσεων,ο λαϊκισμός κ.α.Δεν είναι δυνατόν να πάει μπροστά μια κοινωνία που το 25% βαθμολογείται με άριστα πλασματικά, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων.