0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η αρχαιολογία ουσιαστικά αποτελείται από 3 μέρη!1)επισκόπηση παλαιότερων γεγονότων και σκοπός Θουκυδίδη2)Κερκυραικά και Ποτιδαιακά(= αιτίες πολέμου)3)Αύξηση της δύναμης των Αθηναίων(=αιτία πολέμου) και διαπραγματεύσεις Αθηναίων-Λακεδαιμονίων πριν τον πόλεμο!
εφερε τις σημειωσεις απο το πανεπιστημιο. κεφ.2-19-αρχαιολογια-επισκοπηση της παλαιοτερης ελλαδας20-23-μεθοδολογια. τα κερκυραικα ξεκινουν απο την 24
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουάριος 12, 2009, 11:54:03 πμεφερε τις σημειωσεις απο το πανεπιστημιο. κεφ.2-19-αρχαιολογια-επισκοπηση της παλαιοτερης ελλαδας20-23-μεθοδολογια. τα κερκυραικα ξεκινουν απο την 24Δε διαφωνώ..Εξάλλου και εγώ στο Λέσκι το ίδιο είχα δει!Αλλά βάση σχολικού(σελ 118) η αρχαιολογία αποτελείται από τα κεφ 2-23.Απλά να το έχουμε υπόψιν ως δεύτερη άποψη!
Τελικά στην αντίστοιχη ερώτηση που είχε πέσει το 2005 ποια είναι η απάντηση; η αρχαιολογία διηγείται την ιστορία ως τον πελ. πόλεμο ή αναλύει τα αίτιά του;(γιατί μπερδεύτηκα λίγο)
ειχα στο μυαλο μου οτι η αρχαιολογια ειναι απλα ανασκοπηση των προηγουμενων γεγονοτων γιατι ο θουκυδιδης πιστευε στην κυκλικη πορεια αρα ο,τι εγινε θα ξαναγινοταν. αλλα δεν ειχα την εντυπωση οτι εκει αναφερονται αιτια κ αφορμες. αλλα εσεις σιγουρα ξερετε καλυτερα αφου τα εχετε διαβασει προσφατα
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουάριος 12, 2009, 12:07:29 μμ ειχα στο μυαλο μου οτι η αρχαιολογια ειναι απλα ανασκοπηση των προηγουμενων γεγονοτων γιατι ο θουκυδιδης πιστευε στην κυκλικη πορεια αρα ο,τι εγινε θα ξαναγινοταν. αλλα δεν ειχα την εντυπωση οτι εκει αναφερονται αιτια κ αφορμες. αλλα εσεις σιγουρα ξερετε καλυτερα αφου τα εχετε διαβασει προσφατα Αίτια και αφορμές αναλύονται στο 2ο και 3ο μέρος του 1ου βιβλίου...Η αρχαιολογία ανήκει στο 1ο και επομένως είναι εκτός αιτίων και αφορμών!Οπότε σωστά σκεφτεσαι!Απλά πρέπει να διαχωρίσουμε το ότι η αρχαιολογία αντιστοιχεί εξ'ολοκλήρου στο 1ο βιβλίο...Είναι κομμάτι του!
Έχω ένα κατατοπιστικότατο ( βοήθημα που δίνει ως σωστή απάντηση το ότι αναλύει τα αίτια. Γι αυτό πανικοβλήθηκα. Δε βγαίνει νόημα. Μάλλον πρόκειται για λάθος. Τι να πω η άμοιρη που κι αυτά που ξέρω λάθος θα τααπαντήσω!
κεφ.2-19-αρχαιολογια-επισκοπηση της παλαιοτερης ελλαδας20-23-μεθοδολογια. τα κερκυραικα ξεκινουν απο την 24Αίτια και αφορμές αναλύονται στο 2ο και 3ο μέρος του 1ου βιβλίου...Η αρχαιολογία ανήκει στο 1ο και επομένως είναι εκτός αιτίων και αφορμών!Οπότε σωστά σκεφτεσαι!Απλά πρέπει να διαχωρίσουμε το ότι η αρχαιολογία αντιστοιχεί εξ'ολοκλήρου στο 1ο βιβλίο...Είναι κομμάτι του![/quoteΑυτη ειναι η πιο ακριβης απαντηση στο ερωτημα σου.