0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: zena0301 στις Ιανουαρίου 12, 2009, 10:32:22 pmΠαράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 12, 2009, 07:52:55 pmευχαριστω τετα. πολυ κουφη μου φαινεται η απαντηση. ελπιζω να μη βαλουν τετοιες ερωτησεις στο φετινο διαγωνισμο. εγω απαντησα το βκαλησπερα συναδελφοι.τις εν λογω ερωτησεις σε ποια διευθυνση τις βρηκατε? http://www.tanea.gr/default.asp?pid=46&ct=37&artid=4496221&enthDate=12012009ειναι οι ερωτησεις που εβαλε η εφημεριδα "τα νεα" σημερα. αυτες ειναι οι πρωτες 50. για να δεις τις υπολοιπες 100 (ειναι ανα 50νταδες) θα πατησεις πανω δεξια που λεει απαντησεις σε ενδεικτικα θεματα ή κατι τετοιο τελος παντων
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 12, 2009, 07:52:55 pmευχαριστω τετα. πολυ κουφη μου φαινεται η απαντηση. ελπιζω να μη βαλουν τετοιες ερωτησεις στο φετινο διαγωνισμο. εγω απαντησα το βκαλησπερα συναδελφοι.τις εν λογω ερωτησεις σε ποια διευθυνση τις βρηκατε?
ευχαριστω τετα. πολυ κουφη μου φαινεται η απαντηση. ελπιζω να μη βαλουν τετοιες ερωτησεις στο φετινο διαγωνισμο. εγω απαντησα το β
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 12, 2009, 07:14:06 pmσε μια αλλη ερωτηση λεει: " η πνευματικη ανεπαρκεια του ατομου οφειλεται κυριως σε "α-κληρονομικοτηταβ-περιβαλλονγ-εκπαιδευσηδ-ασταθμητους παραγοντεςδινει ως σωστη την α, δλδ την κληρονομικοτητα. σας φαινεται σωστο? εμενα οχι κ πολυ. κ επειδη δεν εχω χρονο να ασχοληθω παραπανω με τα παιδαγωγικα κανω τεστς. αν ειναι μην τα μαθαινω λαθοςΠροσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ερωτήσεων στα παιδαγωγικά είναι η περίφημη μέθοδος του...Σερλοκ Χολμς : " αν απορρίψεις όλες τις άλλες πιθανές εκδοχές και μείνει μόνο μία, τότε ,όσο παράλογη κι αν φαντάζει αυτή, είναι η σωστή"!! Στην προκειμένη περίπτωση με την "πνευματική ανεπάρκεια" εννοεί την νοητική υστέρηση.Δε μιλάει δηλ. για μαθησιακές δυσκολίες ή προβληματική συμπεριφορά, μιλά απλά για χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, πράγμα που με όσους "πολιτικά ορθούς" όρους και να εκφράσει κανείς παραμένει, δυστυχώς, γενετικό πρόβλημα και συνεπώς σχετίζεται με την κληρονομικότητα...Καταλαβαίνω ότι ξενίζει λιγάκι - ακριβώς γιατί με μια πρώτη ματιά φαίνεται να αντιτίθεται σ΄αυτό που ονομάζουμε πολιτικά όρθο - αλλά αν το δεις ψυχρά και λογικά οι άλλες επιλογές δεν είναι και τόσο εύστοχες: το περιβάλλον και η εκπαίδευση σίγουρα μπορούν να επιδράσουν θετικά ή αρνητικά στην περίπτωση ενός ατόμου με νοητική υστέρηση, αλλά δεν είναι οι πρωταρχικοί παράγοντες ή, αν θέλεις, η αιτία εμφάνισης του προβλήματος. Όσο για την τελευταία επιλογή είναι πολύ γενική κι αόριστη και - επίσης έχω καταλήξει ότι - όταν στον ΑΣΕΠ μια ερώτηση είναι τόσο γενική και αόριστη ποτέ δεν είναι η σωστή Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι...
σε μια αλλη ερωτηση λεει: " η πνευματικη ανεπαρκεια του ατομου οφειλεται κυριως σε "α-κληρονομικοτηταβ-περιβαλλονγ-εκπαιδευσηδ-ασταθμητους παραγοντεςδινει ως σωστη την α, δλδ την κληρονομικοτητα. σας φαινεται σωστο? εμενα οχι κ πολυ. κ επειδη δεν εχω χρονο να ασχοληθω παραπανω με τα παιδαγωγικα κανω τεστς. αν ειναι μην τα μαθαινω λαθος
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 12, 2009, 10:56:01 pmΠαράθεση από: zena0301 στις Ιανουαρίου 12, 2009, 10:32:22 pmΠαράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 12, 2009, 07:52:55 pmευχαριστω τετα. πολυ κουφη μου φαινεται η απαντηση. ελπιζω να μη βαλουν τετοιες ερωτησεις στο φετινο διαγωνισμο. εγω απαντησα το βκαλησπερα συναδελφοι.τις εν λογω ερωτησεις σε ποια διευθυνση τις βρηκατε? http://www.tanea.gr/default.asp?pid=46&ct=37&artid=4496221&enthDate=12012009ειναι οι ερωτησεις που εβαλε η εφημεριδα "τα νεα" σημερα. αυτες ειναι οι πρωτες 50. για να δεις τις υπολοιπες 100 (ειναι ανα 50νταδες) θα πατησεις πανω δεξια που λεει απαντησεις σε ενδεικτικα θεματα ή κατι τετοιο τελος παντωνH διαλέγεις απλά την έντυπη έκδοση, κατεβάζεις όλο το ένθετο και τυπώνεις τις σελίδες 6-11
Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι ναι μεν τα παιδαγωγικά του 2007 ήταν τα πιο εύκολα, αλλά παράλληλα ήταν και αυτά που ανταποκρίνονται περισσότερο στην πραγματικότητα, όπως επίσης και αυτά που θα πλησίαζαν περισσότερο σε μια αξιολόγηση του παιδαγωγικού και ψυχολογικού προφίλ ενός εκπαιδευτικού. Στόχος των παιδαγωγικών θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά και μόνο αυτό. Καλές οι θεωρίες μάθησης και οι θεωρίες εν γένει, αλλά ποιο το νόημα να τις ξέρεις απέξω και ανακατωτά (που κι αυτό θα συμβεί για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα) όταν πρακτικά σε μια τάξη δεν μπορείς να σταθείς. Ας ελπίσουμε ότι οι ιθύνοντες με τα θέματα του 2007 είχαν στο μυαλό τους την πρακτική εφαρμογή του όλου θέματος, μια πιο ευρωπαϊκή προσέγγιση της εκπαίδευσης, και ότι αυτή θα είναι η γραμμή από τώρα και στο εξής (αν και το βλέπω λίγο χλωμό).
Έχω δύο ερωτήσεις να κάνω, για όρους που τους βρήκα σε ένα τεστ.1ον: τι σημαίνει αρχή αντίστροφης διάκρισης, που συντελεί στην άρση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων;2ον: ποια η διαφορά μεταξύ της θεωρίας μελέτης του παιδιού, της θεωρίας κοινωνικής αποτελεσματικότητας και της θεωρίας κοινωνική αναδόμησης. Κάπου πάει το μυαλό μου και κάπου το έχω διαβάσει, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρη
To μόνο που βρήκα για τη θεωρία μελέτης του παιδιού είναι πως "Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία προτεραιότητα έχει το ίδιο το παιδί και η φυσική του εξέλιξη (Θεωρία της Μελέτης του παιδιού, Φλουρής 1992)".Για τα άλλα δύο τίποτα.