0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλά όλα αυτά, αλλά έχω την εξής απορία..Πώς γίνεται κάποιοι που δεν έχουν προετοιμαστεί να γράφουν καλά και κάποιοι που έχουν διαβάσει και πάει φροντιστήριο, να μην γράφουν? Θέλω να πώ, ότι όλα αυτά μήπως μας μπερδεύουν περισσότερο?
νομίζω ότι διαφωνώ και πάλι, αλλά δεν ξέρω αν έχει και τόση σημασία.. Κατ΄ εμέ το φύλλο αξιολόγησης με ερωτήσεις σαν αυτές που αναφέρει παραπάνω ο Στράτος, σχετίζεται άμεσα με το μάθημα της ημέρας ή μπορεί να μπει και ως επαναληπτικό τεστ στην ύλη του τριμήνου π.χ. Σε κάθε περίπτωση σχετίζεται με ήδη διδαχθέντα και εξετάζει την εμπέδωσή τους.Στο φύλλο εργασίας (το οποίο προσωπικά το έχω δει στη βιβλιογραφία μόνο στο πλαίσιο της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και σε ατομικό επίπεδο) νομίζω ότι εξετάζουμε και περαιτέρω ικανότητες των μαθητών και τους ζητούμε να ανατρέξουν σε επιπλέον πηγές και κατά περίπτωση να συνεργαστούν μεταξύ τους για να απαντησουν στις ερωτήσεις. Μια επιπλέον διαφορά. Το "φύλλο αξιολόγησης" είναι πιο κοντά στο παραδοσιακό "εξεταστικοκεντρικό" πνεύμα, αποτελεί δηλ μεταφορά του ωριαίου τεστ ή επαναληπτικού διαγωνίσματος που γράφαμε στα μικράτα μας.Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω να μπει ερώτηση του τύπου "ποιες οι διαφορές των συγκεκριμένων φύλλων". Αν κινηθούν σε αυτή την περιοχή θα ζητήσουν γενικά να γράψουμε κριτήρια αξιολόγησης των μαθητών, οπότε και εφαρμόζουμε αυτά που λέει ο Στράτος.
λοιπον σχετικα με το φυλλο εργασιας...μολις μιλησα με ατομο που εβγαλε την ασπαιτε κ μου ειπε τα εξης: "φυλλο εργασιας ή φυλλο αναθεσης εργασιας ειναι οι εργασιες που δινουμε για το σπιτι, οι οποιες αφορουν την ενοτητα που διδαχτηκε. αντι να τις γραφουμε στον πινακα ή να τις υπαγορευουμε τις εχουμε γραψεις σε αυτο το φυλλο, το οποιο μοιραζεται στους μαθητες το τελευταιο διλεπτο του μαθηματος. δινονται κ οδηγιες για το πώς θα κανουν τις εργασιες. ενδεικνυται περισσοτερο για θετικα κ τεχνολογικα μαθηματα, δλδ πρακτικα κ οχι τοσο για θεωρητικα." πχ "χωριστειτε σε ομαδες κ βγαλτε φωτογραφιες τα θεμελια ενος σπιτιου"οταν ρωτησα αν θα με συμβουλευε να το γραψω, μου ειπε καλυτερα οχι γιατι ειναι περισσοτερο για θετικες επιστημες. αυτα μου ειπε, αυτα σας λεω. τωρα τι ειναι σωστο δεν το ξερω.
α δε χρειαζεται να ζητας συγγνωμη. εγω απο την αρχη το ειπα οτι δεν ξερω καν τι ειναι το φυλλο εργασιας. απλα επειδη δημιουργηθηκε συγχυση παρεθεσα αυτα που μου ειπαν. για να το λες κατι θα ξερεις παραπανω!
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 17, 2009, 10:05:34 pmλοιπον σχετικα με το φυλλο εργασιας...μολις μιλησα με ατομο που εβγαλε την ασπαιτε κ μου ειπε τα εξης: "φυλλο εργασιας ή φυλλο αναθεσης εργασιας ειναι οι εργασιες που δινουμε για το σπιτι, οι οποιες αφορουν την ενοτητα που διδαχτηκε. αντι να τις γραφουμε στον πινακα ή να τις υπαγορευουμε τις εχουμε γραψεις σε αυτο το φυλλο, το οποιο μοιραζεται στους μαθητες το τελευταιο διλεπτο του μαθηματος. δινονται κ οδηγιες για το πώς θα κανουν τις εργασιες. ενδεικνυται περισσοτερο για θετικα κ τεχνολογικα μαθηματα, δλδ πρακτικα κ οχι τοσο για θεωρητικα." πχ "χωριστειτε σε ομαδες κ βγαλτε φωτογραφιες τα θεμελια ενος σπιτιου"οταν ρωτησα αν θα με συμβουλευε να το γραψω, μου ειπε καλυτερα οχι γιατι ειναι περισσοτερο για θετικες επιστημες. αυτα μου ειπε, αυτα σας λεω. τωρα τι ειναι σωστο δεν το ξερω.Συγγνώμη που θα διαφωνήσω πάλι Μαίρη. Προφανώς στις θετικές επιστήμες με τον όρο "εργασία" εννοούν την εργασία που δίνουν οι καθηγητές για το σπίτι. Σε μας με τον όρο "εργασία" εννοείται ολόκληρη η δραστηριότητα καθ' όλη τη διδακτική πορεία μέσα στην τάξη. Είμαι σίγουρος ότι στο σύγχρονο σχολείο, το φύλλο εργασίας πλέον είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο. Ο μόνος ενδοιασμός που θα είχα είναι μήπως και πέσει το γραπτό μας σε κάποιο "παραδοσιακό" διορθωτή που αποστρέφεται την πρόοδο. Στράτο ,είναι πάνω κάτω έτσι όπως τα γράφεις.Γίνεται μέσα στην τάξη ,όχι στο σπίτι,έχει άμεση σχέση με τη διδακτική διαδικασία.Είναι σημαντικό μέρος της .Μία κοπέλα που διδάσκει το μάθημα της Ε.Δ σε φροντ μου είπε να το βάζω πάντα στο σχέδιο άσχετα με τον αν το ζητούν ή όχι.
Ερώτηση:Λέμε ότι μοιράζουμε τα εν λόγω φύλλα και στο φύλλο αξιολόγησης γράφουμε κάποιες ασκήσεις κλειστού ή ανοικτού τύπου, σχετικές με τους στόχους, οκ. Τα φύλλα εργασίας ή τα φύλλα πληροφοριών λέμε ότι τα μοιράζουμε και τα γράφουμε κιόλας, για να δει ο διορθωτής τι περιέχουν;