0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: marion στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:55:46 pmΠαράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:44:33 pmΠαράθεση από: marion στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:39:46 pmΠαράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:23:53 pmΠείτε ότι εφαρμόζουμε κατευθυνόμενο διάλογο. Πρέπει να αναφέρουμε ακριβώς τις ερωτήσεις και τις αναμενόμενες απαντήσεις ή απλώς τα σημεία που θα φωτίσουμε;Σε κάθε στάδιο κατά την πορεία μαθήματος, καλόν είναι να αναφέρεις στο τέλος εκάστου σταδίου τη μέθοδο που κάθε φορά χρησιμοποιείς, όπως και τη μορφή, π.χ. μέθοδος: κατευθ. διάλογος, μορφή διαλογική. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τίθενται κάθε φορά συγκεκριμένα ερωτήματα και να δίδονται ενδεικτικές απαντήσεις, στα πλαίσια της μεθόδου που ακολουθείται. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει για τη διδακτική της ιστορίας.Για τη διδακτική ιστορίας ρωτάω και εγώ. Θέλουν, δηλαδή, να δουν και πώς θέτεις τις ερωτήσεις, ώστε να εξάγεις τα συμπεράσματα που θες. Στο τέλος καλό είναι να βάλουμε και ένα μαθητή να κάνει σύνοψη;Ναι, επέλεξα διδακτική της ιστορίας και στον προηγούμενο διαγωνισμό και η βαθμολογία μου ήταν πολύ καλή (81).
Παράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:44:33 pmΠαράθεση από: marion στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:39:46 pmΠαράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:23:53 pmΠείτε ότι εφαρμόζουμε κατευθυνόμενο διάλογο. Πρέπει να αναφέρουμε ακριβώς τις ερωτήσεις και τις αναμενόμενες απαντήσεις ή απλώς τα σημεία που θα φωτίσουμε;Σε κάθε στάδιο κατά την πορεία μαθήματος, καλόν είναι να αναφέρεις στο τέλος εκάστου σταδίου τη μέθοδο που κάθε φορά χρησιμοποιείς, όπως και τη μορφή, π.χ. μέθοδος: κατευθ. διάλογος, μορφή διαλογική. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τίθενται κάθε φορά συγκεκριμένα ερωτήματα και να δίδονται ενδεικτικές απαντήσεις, στα πλαίσια της μεθόδου που ακολουθείται. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει για τη διδακτική της ιστορίας.Για τη διδακτική ιστορίας ρωτάω και εγώ. Θέλουν, δηλαδή, να δουν και πώς θέτεις τις ερωτήσεις, ώστε να εξάγεις τα συμπεράσματα που θες. Στο τέλος καλό είναι να βάλουμε και ένα μαθητή να κάνει σύνοψη;Ναι, επέλεξα διδακτική της ιστορίας και στον προηγούμενο διαγωνισμό και η βαθμολογία μου ήταν πολύ καλή (81).
Παράθεση από: marion στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:39:46 pmΠαράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:23:53 pmΠείτε ότι εφαρμόζουμε κατευθυνόμενο διάλογο. Πρέπει να αναφέρουμε ακριβώς τις ερωτήσεις και τις αναμενόμενες απαντήσεις ή απλώς τα σημεία που θα φωτίσουμε;Σε κάθε στάδιο κατά την πορεία μαθήματος, καλόν είναι να αναφέρεις στο τέλος εκάστου σταδίου τη μέθοδο που κάθε φορά χρησιμοποιείς, όπως και τη μορφή, π.χ. μέθοδος: κατευθ. διάλογος, μορφή διαλογική. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τίθενται κάθε φορά συγκεκριμένα ερωτήματα και να δίδονται ενδεικτικές απαντήσεις, στα πλαίσια της μεθόδου που ακολουθείται. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει για τη διδακτική της ιστορίας.Για τη διδακτική ιστορίας ρωτάω και εγώ. Θέλουν, δηλαδή, να δουν και πώς θέτεις τις ερωτήσεις, ώστε να εξάγεις τα συμπεράσματα που θες. Στο τέλος καλό είναι να βάλουμε και ένα μαθητή να κάνει σύνοψη;
Παράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:23:53 pmΠείτε ότι εφαρμόζουμε κατευθυνόμενο διάλογο. Πρέπει να αναφέρουμε ακριβώς τις ερωτήσεις και τις αναμενόμενες απαντήσεις ή απλώς τα σημεία που θα φωτίσουμε;Σε κάθε στάδιο κατά την πορεία μαθήματος, καλόν είναι να αναφέρεις στο τέλος εκάστου σταδίου τη μέθοδο που κάθε φορά χρησιμοποιείς, όπως και τη μορφή, π.χ. μέθοδος: κατευθ. διάλογος, μορφή διαλογική. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τίθενται κάθε φορά συγκεκριμένα ερωτήματα και να δίδονται ενδεικτικές απαντήσεις, στα πλαίσια της μεθόδου που ακολουθείται. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει για τη διδακτική της ιστορίας.
Πείτε ότι εφαρμόζουμε κατευθυνόμενο διάλογο. Πρέπει να αναφέρουμε ακριβώς τις ερωτήσεις και τις αναμενόμενες απαντήσεις ή απλώς τα σημεία που θα φωτίσουμε;
Στην ειδική διδακτική, στη φάση της εμπέδωσης, πρέπει να δίνουμε ένα φύλλο εργασίας με ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου ή ό,τι θέλουμε. Εγώ προτιμώ να κάνω δύο ερωτήσεις προφορικές, ανοιχτού τύπου που να είναι περισσότερο αξιολόγηση. Η σύνοψη των βασικών σημείων της ενότητας είναι στη φάση της εμπέδωσης πριν τις ερωτήσεις που θα τους κάνουμε για το κλείσιμο της ενότητας;
Α, μέσα από το φύλλο εργασίας κάνεις σύνοψη. Αφού τα πήγες τόσο καλά στην ειδική διδακτική πες μου, είναι αλήθεια ότι προτιμούν ως μέθοδο τον κατευθυνόμενο διάλογο; Έγραψες εσύ για ομαδοσυνεγατικές μεθόδους και τέτοια; Ποια η γνώμη σου;
Παράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 22, 2009, 11:03:26 pmΑ, μέσα από το φύλλο εργασίας κάνεις σύνοψη. Αφού τα πήγες τόσο καλά στην ειδική διδακτική πες μου, είναι αλήθεια ότι προτιμούν ως μέθοδο τον κατευθυνόμενο διάλογο; Έγραψες εσύ για ομαδοσυνεγατικές μεθόδους και τέτοια; Ποια η γνώμη σου;Ως επί το πλείστον χρησιμοποιούσα ως μέθοδο '''εργασία με τις πηγές''' διερευνητικής μορφής είτε σε μορφή ατομικής μελέτης είτε μέσα από χωρισμό σε ομάδες. Δηλ. ανάλογα με το πως εξελισσόταν η διδασκαλία σε κάθε στάδιο όριζα και την αντίστοιχη μέθοδο. Και φυσικά και διάλογος όχι μόνο κατευθυνόμενος αλλά και ελεύθερος, διαλογικής μορφής.
καλησπερα σε ολους...κ καλη επιτυχια ευχομαι... σε ολους μας......ερωτηση....οσον αφορα διδακτικη νεων η αρχαιων.....πως θα κανετε παρουσιαση της νεας ενοτητας? (π.χ με αναγνωση απο καποιον μαθητη?)εχω κολλησει βασικα, κ δεν ειμαι σιγουρη ποιος ειναι ο σωστος τροπος........βοηθεια...... επισης....ως αφορμηση...οκ για λογοτεχνια, μπορω να σκεφτω...αλλα στα αρχαια????δεν βγαζω ακρη απο τα βιβλια που διαβαζω,.....(επισης εχει παρει το ματι σας κανενα σχεδιο διδασκαλιας για αρχαια στα βιβλια του καθηγητη? εχω βρει μονο στην ιλιαδα νομιζω....εχετε βρει καποιο αλλο που δεν προσεξα?)
Για τα βιβλία του καθηγητή στην ιστορία ποια είναι η γνωμη σας, βρε παιδιά. Πρέπει να αισθάνομαι τύψεις που δεν τους έδωσα και μεγάλη σημασία. Δεν τα μπορώ. Πνίγεσαι στις άσχετες λεπτομέρειες. Εσείς τα διαβάσατε καλά;