0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα ίδια κείμενα προτείνονται κατά βάση.Η οπτική γωνία προσέγγισης οργανώνεται στους τρεις θεματικούς άξονες, δίνοντας μία σύγχρονη ματιά στα κείμενα και απλά μπορούμε να επιλέξουμε, θεωρητικά, από τα 3 βιβλία.Ωστόσο, επειδή σε κάθε τάξη διδάσκουν άλλοι συνάδελφοι και ίσως συγκεκριμένες χρονιές, δε νομίζω να είναι εφικτή αυτή η πρόταση, θα χρειαστεί μία συντονισμένη προσπάθεια και καλόπιστη συνεννόηση μεταξύ των συναδέλφων.Έχοντας όμως εμπειρία από το προηγούμενο σχολείο, όπου το αναλυτικό πρόγραμμα ερχόταν δεύτερο σε σχέση με τη γνώμη των αρχαιότερων, πραγματικά θα ήθελα να δω πώς θα λειτουργήσει αυτό το νέο πρόγραμμα.
Παράθεση από: adigoni στις Σεπτεμβρίου 12, 2011, 10:44:49 pmΤα ίδια κείμενα προτείνονται κατά βάση.Η οπτική γωνία προσέγγισης οργανώνεται στους τρεις θεματικούς άξονες, δίνοντας μία σύγχρονη ματιά στα κείμενα και απλά μπορούμε να επιλέξουμε, θεωρητικά, από τα 3 βιβλία.Ωστόσο, επειδή σε κάθε τάξη διδάσκουν άλλοι συνάδελφοι και ίσως συγκεκριμένες χρονιές, δε νομίζω να είναι εφικτή αυτή η πρόταση, θα χρειαστεί μία συντονισμένη προσπάθεια και καλόπιστη συνεννόηση μεταξύ των συναδέλφων.Έχοντας όμως εμπειρία από το προηγούμενο σχολείο, όπου το αναλυτικό πρόγραμμα ερχόταν δεύτερο σε σχέση με τη γνώμη των αρχαιότερων, πραγματικά θα ήθελα να δω πώς θα λειτουργήσει αυτό το νέο πρόγραμμα. Τουλάχιστον στη θεματική ενότητα "Από την παραδοσιακή στη μοντέρνα ποίηση" είναι απαραίτητη η διδασκαλία κειμένων και από τα 3 βιβλία.Πρακτικά, πάντως, κι εγώ δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό...