PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Εγγραφή
Αρχική
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Εγγραφή
Αρχεία
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ34 Ιταλικής φιλολογίας
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
81
82
83
84
85
...
98
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34 (Αναγνώστηκε 291806 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
zanzara
Νέο μέλος
Μηνύματα: 61
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1148 στις:
Νοεμβρίου 15, 2009, 07:57:51 pm »
Tweet
Έχεις δίκιο lenagreca. Δεν ξέρω πόσο αξίζουν τα τόσα χλμ που δυανύεις, εγω δεν θα το έκανα για να είμαι ειλικρινείς, αλλά σκέψου το και αλλιώς: αξίζουν τα 8 ευρώ που παίρνουμε για να διδάσκουμε με ικανοποιητικό τρόπο τα παιδιά; Αξίζει να είμαστε προετοιμασμένοι, να ακολουθούμε τις τελευταίες διδακτικές μεθόδους για τις οποίες επιμορφωθήκαμε μόνοι μας ,(όσοι το έχουν κάνει), να προσπαθούμε να είμαστε σωστοί δάσκαλοι (αυτά που γράφουμε στα forum), αξίζουν όλα αυτά, και πόσο για τον καθένα μας;Αν ναι ,συνεχίζουμε, διαφορετικά, πάμε αλλού. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι καθηγητές πρέπει να είναι superman-woman, να είναι υπεράνω κάποιων κυρίων που έχουν μεγάλη γλώσσα, και χωρίς εμπάθεια, απλά για να δείξουν έργο, σπασμοδικά λένε ότι τους κατέβει. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις τους αλλά έχω την αίσθηση ότι σε παλιές αδικίες θα προστεθούν άλλες, ίσως και από αγνοιά τους, ίσως από βιασύνη, ίσως ...Διατί δεν πάνε στα σχολειά, ρε γαμώτο, ας πηγαίνουν για μήνες όσπου να μαζέψουν πληροφορίες, γνώσεις και μετά να κάτσουν να μιλάνε!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Μηνύματα: 4006
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 09:04:25 »
kyrdim
Προχωρημένο μέλος
Μηνύματα: 134
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1149 στις:
Νοεμβρίου 15, 2009, 08:26:18 pm »
Το παρακάτω είναι στην σελίδα 7 της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.
http://www.opengov.gr/ypes/?p=119&cp=7#comments
Θα πρότεινα να ληφθούν υπ’ όψη κάποια όρια ηλικίας πέραν των οποίων θα έπρεπε να υπάρξει μία ειδική μοριοδότηση πιθανόν με γεωμετρική κλίμακα.
Παράδειγμα προσφάτως πριν 2 χρόνια μπήκε η Ιταλική γλώσσα στο εκπαιδευτικό σύστημα αυτή όμως η σχολή λειτουργεί από το 1961, οι πρώτοι απόφοιτοι είναι τώρα συνταξιούχοι με ευθύνη του κράτους και ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να διδάξουν σε σχολείο.
Θα έπρεπε να μπορούν να διοριστούν κατά προτεραιότητα με ειδική μοριοδότηση τα παλαιότερα πτυχία για να μειωθεί η ανεργία πτυχιούχων 30-35 ετών και πάνω.
Η παραμονή τόσων ανέργων πτυχιούχων άνω των 30-35 ετών, εκτός της αγοράς εργασίας επηρεάζει και την συνταξιοδότηση αυτών των συμπολιτών μας καθώς και την μηνιαία σύνταξη που θα λαμβάνουν, είναι νομίζω άδικο.
http://www.opengov.gr/ypes/?p=119&cp=111#comments
στην σελίδα 111
Πως τον 9/2010, θα τοποθετήσετε καθηγητές νέων ειδικοτήτων (που δεν έχει γίνει ποτέ ΑΣΕΠ για τις ειδικότητες τους) στα σχολεία;
Σε ποιά στοιχεία θα στηριχθεί το ΑΣΕΠ αν δεν έχει ιδέα το Υπουργείο πόσους καθηγητές θα ζητήσει;
Για τον κλάδο Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας δεν έγινε ποτέ μέχρι τώρα ΑΣΕΠ.
Τον 9/2010 θα γίνει γνωστό πόσοι καθηγητές θα απαιτηθούν από τις δηλώσεις προτίμησης ξένης γλώσσας των μαθητών 1ης γυμνασίου, πότε θα γίνει ΑΣΕΠ τον 9/2010;
Πότε θα βγάλει αποτέλεσμα το ΑΣΕΠ και πότε θα πάνε οι καθηγητές στα σχολεία;
Ήδη με το απλούστατο σύστημα που ακολουθεί το Υπουργείο αυτή την στιγμή και ακόμα μιλάμε για κενά, τι θα γίνει του χρόνου;
Nα πω στην Υπουργό ότι δεν υπάρχει κανένας υπεράριθμος καθηγητής Ισπανικών στο Υπουργείο για να μετατεθεί.
Συγνώμη αλλά βρίσκω ανεδαφικές τις δηλώσεις της Υπουργού για μερικούς κλάδους ειδικά για τους νέους κλάδους που είτε στις λίστες ΑΣΕΠ δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές για να καλύψουν τις ανάγκες είτε δεν έχει γίνει ποτέ ΑΣΕΠ.
Η λύση είναι έκτακτος ΑΣΕΠ και γρήγορα.
Αν δεν κάνω λάθος είναι προεκλογική δέσμευση η κατάργηση της Ωρομισθίας (δουλείας λέω εγώ) στην εκπαίδευση εκτός αν δεν θυμάστε τις δεσμεύσεις σας οπότε μπορείτε να μας ξεκαθαρίσετε τι θα κάνετε;
Συμφωνώ επίσης με όλα τα ανωτέρω για την αποδοχή και μοριοδότηση όλων των μεταπτυχιακών και διδακτορικών, είναι τίτλοι εξειδίκευσης που με κόπο και θυσίες έγιναν από τους κατόχους τους, άσχετα ότι εγώ δεν κατέχω.
Συμφωνώ επίσης με την επιπλέον μοριοδότηση δεύτερου συναφούς πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ διότι είναι αυτό που θέλει να λέει το Υπουργείο «Δια βίου Μάθηση» και απο την στιγμή που μοριοδοτεί το ΑΣΕΠ περισσότερο τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, το δεύτερο πτυχίο θα πρέπει να μοριοδοτηθεί αναλογικά, στην χειρότερη περίπτωση ως μεταπτυχιακό μιας και απαιτούνται 4-5 χρόνια για την απόκτηση του.
Ευχαριστώ
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 15, 2009, 08:31:13 pm από kyrdim
»
Καταγράφηκε
nena8
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 203
Φύλο:
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1150 στις:
Νοεμβρίου 15, 2009, 10:52:22 pm »
Πιστευω οτι καλυπτει αυτη η δηλωση ολα σχεδον τα βασικα ερωτηματα που απασχολουν τους ξενογλωσσους κλαδους και ειδικα της ιταλικης και ισπανικης.Εχω παντος την υποψια οτι οσα ειπωθηκαν απο την υπουργο εγιναν εχοντας πληρη αγνοια των ιδιαιτεροτητων του καθε κλαδου.
Καταγράφηκε
''Es tan corto el amor, y es tan largo el olvido.Porque en noches como ésta la tuve entre mis brazos,mi alma no se contenta con haberla perdido.Aunque éste sea el último dolor que ella me causa,y éstos sean los últimos versos que yo le escribo.''
P.Neruda
lenagreca
Προχωρημένο μέλος
Μηνύματα: 154
Φύλο:
Nil desperandum!
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1151 στις:
Νοεμβρίου 16, 2009, 06:10:00 am »
Aπό το e-sos..
Η υπ. Παιδείας φοβάται μαζικές παραιτήσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων
«Πανικός» επικρατεί στο γραφείο της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου , καθώς οι «εξωθεσμικοί» εισηγητές των εξαγγελιών της να καταργηθεί η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών δεν την είπαν ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει σε παραιτήσεις εκατοντάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων που διδάσκουν σήμερα στα σχολεία.
Πρόκειται για τους καθηγητές και δασκάλους οι οποίοι δέχθηκαν να είναι ωρομίσθιοι οι αναπληρωτές όχι για τις αμοιβές των 300 έως 60 ευρώ μηνιαίως , αλλά για τη συγκέντρωση μορίων.
Η ενδεχόμενη κατάργηση θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων , καθώς θα ακολουθήσεις μαζικές παραιτήσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων.
Η υπ. Παιδείας «σβήνει και γράφει» στο τετράδιο που περιέχει το σχέδιο νόμου που πρόκειται να δημοσιοποιήσει και να θέσει σε δημόσια διαβούλευση.
Πρόκειται για το σχέδιο νόμου που ετοίμασαν παράγοντες που δεν έχουν τουλάχιστον μέχρι σήμερα θεσμικό ρόλο στο υπ. Παιδείας.
Kάτι τέτοιο πραγματικά θα ταρακουνούσε τα νερά..
Καταγράφηκε
Il mio lavoro è la mia passione...
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Μηνύματα: 4006
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 09:04:25 »
kyrdim
Προχωρημένο μέλος
Μηνύματα: 134
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1152 στις:
Νοεμβρίου 16, 2009, 07:34:10 am »
κανένας και πολύ σωστά δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, πριν την ψήφιση του νόμου, μετά την ψήφιση...συμφωνώ θα είναι πίεση, βλέποντας και κάνοντας.
Καταγράφηκε
Navona
Νέο μέλος
Μηνύματα: 66
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1153 στις:
Νοεμβρίου 16, 2009, 12:18:48 pm »
αυτά που σκέφτηκα χτες ακούγοντας τη Διαμαντοπουλου στη ΝΕΤ¨ειναι
1)Προσληψεις μεσω ΑΣΕΠ.....δηλαδη μπορει αυτο να σημαινει οτι καθε φορα θα προσλαμβανει απο αυτους που εχουν περασει την συκεκριμενη εξεταση ΑΣΕΠ? Μηπως δηλαδη καταργειται η μια τουλαχιστον επιτυχια στον ΑΣΕΠ που ισχυει μεχρι τωρα?
2)Σταματουν να τροφοδοτουνται οι πινακες....τί ακριβως σημαινει αυτο? σταματαμε μηπως να παίρνουμε οι ωρομισθιοι τα μορια της προυπηρεσιας? Οι πινακες θα συνεχισουν να υπαρχουν?Δεν θα μπουν καινουργιοι συναδελφοι? τι ακριβως?
3)Οι διορισμοι θα γινονται με σαφη προσδιορισμο τοπου και χρονου....δηλαδη?
Και κατι ασχετο..... οι γαλλοι και οι γερμανοι ισχυριζονται οτι υπαρχει πληθωρα μονιμων στα σχολεια οποτε ετσι το κρατος χρησιμοποιοντας μονο αυτους δεν θα σπαταλαει λεφτα.Μηπως με αυτη τη δικαιολογια σταματησει να παιρνει απο μας για καποιο διαστημα? Δεν θα το αφσουμε να συμβει αυτο....εννοειται!! προσπαθουν με καθε τροπο να κερδισουν ο,τι μπορουν ακομη και αν αυτο ειναι αντισυναδελφικο τουλαχιστον!!
Καταγράφηκε
kyrdim
Προχωρημένο μέλος
Μηνύματα: 134
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1154 στις:
Νοεμβρίου 16, 2009, 12:33:50 pm »
Πιστεύω ότι απο την στιγμή που υπάρχει πληθώρα Γάλλων και Γερμανών πρέπει άμεσα να σταματίσουν οι διορισμοί και οι τοποθετήσεις τους, να πάνε οι αποσπασμένοι στα σχολεία, να δώσουν την χρηματοδότηση αυτή που θα περισσέψει λόγω του παγώματος των διορισμών τους, στους κλάδους που υπάρχουν κενά καθηγητών. Απλά πράγματα σωστή διαχείριση.
Καταγράφηκε
nena8
Πλήρες μέλος
Μηνύματα: 203
Φύλο:
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1155 στις:
Νοεμβρίου 16, 2009, 12:39:59 pm »
Σιγα μην σταματησουν τα ιταλικα και ισπανικα...αφου οσες πιο πολλες γλωσσες επιλογης εχουν πληρωνονται απο την ΕΕ.το θεμα ειναι τι αριθμο διδασκοντων θα δωσουν γι'αυτες τις γλωσσες...Αν θελουν μπορουν να βρουν λυσεις που δεν βλαπτουν κανενα αλλα το μονο που εχω καταλαβει μεχρι τωρα ειναι οτι βρισκονται εκτος πραγματικοτητας.
Καταγράφηκε
''Es tan corto el amor, y es tan largo el olvido.Porque en noches como ésta la tuve entre mis brazos,mi alma no se contenta con haberla perdido.Aunque éste sea el último dolor que ella me causa,y éstos sean los últimos versos que yo le escribo.''
P.Neruda
pat
Νέο μέλος
Μηνύματα: 77
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1156 στις:
Νοεμβρίου 16, 2009, 01:46:58 pm »
Και γιατι να σταματησουν ιταλικα ισπανικα? Αφου υπαρχει η συμφερουσα λυση των ωρομισθιων!! Και υποστηριζουμε την πολυγλωσσια και δεν ξοδευουμε και πολλα!! Αυτο θα πει καλη διαχειριση! Ντροπη....
Καταγράφηκε
kyrdim
Προχωρημένο μέλος
Μηνύματα: 134
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1157 στις:
Νοεμβρίου 16, 2009, 03:57:41 pm »
Έχει δίκιο η pat ένας δικός μας των 300 ευρώ ισούτε με το 0,25-0,30 του μισθού αναπληρωτή των Γαλλικών ή των Γερμανικών...συμφέρουμε...σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ.
Αν το πολυψάξουν θα πρέπει να δημιουργήσουν απο μόνοι τους τμήματα Ιταλικών και Ισπανικών λόγω φτήνιας, το αφεντικό τρελάθηκε για περάστε για περάστε....
Καταγράφηκε
kyrdim
Προχωρημένο μέλος
Μηνύματα: 134
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1158 στις:
Νοεμβρίου 17, 2009, 09:07:03 am »
Απο ότι φαίνετε δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η κατάργηση της ωρομισθίας, οπότε μιας και το Υπουργείο άλλαξε προσφάτα όνομα και πλέον είναι ΔΙΑ
Καταγράφηκε
Navona
Νέο μέλος
Μηνύματα: 66
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1159 στις:
Νοεμβρίου 17, 2009, 11:43:27 am »
η κ.Διαμαντοπούλου Προανήγγειλε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, λέγοντας πως οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, όπου θα προσμετράται και η εμπειρία.
Οι πίνακες ΑΣΕΠ διευκρίνισε, η κ.Διαμαντοπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά για το 2010 -2011, ενώ επισήμανε ότι και οι αναπληρωτές θα επιλέγονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ.
Καταγράφηκε
Navona
Νέο μέλος
Μηνύματα: 66
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1160 στις:
Νοεμβρίου 17, 2009, 11:47:05 am »
αυτο που εγραψα ηταν απο το alfavita. αρα...θα τα παρουμε τα μορια της προυπηρεσιας...αλλιως τι τρεχουμε ολοι οι ωρομισθιοι και αναπληρωτες?
Καταγράφηκε
lenagreca
Προχωρημένο μέλος
Μηνύματα: 154
Φύλο:
Nil desperandum!
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
«
Απάντηση #1161 στις:
Νοεμβρίου 17, 2009, 01:14:50 pm »
Και με τη λογική να το πάρουμε, εάν τελικά δεν μετρήσει η προϋπηρεσία , θα ξεσηκωθούμε όλοι και θα παραλύσει το σύστημα.. Ποια κυβέρνηση θα το ήθελε αυτό λίγους μήνες μετά την εκλογή της?
Καταγράφηκε
Il mio lavoro è la mia passione...
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
81
82
83
84
85
...
98
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ34 Ιταλικής φιλολογίας
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34