0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
BUONGIORNO A TUTTI,Οπως υποσχέθηκα χθες, σας στέλνω τις εντυπώσεις μου απο μία πρώτη επαφη με το βιβλίο των εκδόσεων Πελεκάνος.Εχω στα προαναφερόμενα να συμπληρώσω τα εξειςΤο "Κλαδος Ιταλικής" ξεχάστε το!! Είναι ένα έργο συλλογικό που απευθύνεται σε όλους τους κλάδους, ξενόγλωσσους και μή.Περιέχει θέματα ψυχοπαιδαγωγικα και αναλυτικότερα: για την προσωπικότητα (έννοια-δομή παράγοντες διαμόρφωσης) για την μάθηση (τα είδη -προυποθέσεις και παράγοντες-ψυχοπαιδαγωγικές αρχές-μαθησιακές θεωρίες-ενθάυυνση-κίνητρα) για τον εκαπιδευτικό (χαρακτηρσιτκά-αυθεντία-μορφές συμπεριφοράς-προσδοκιες-Rogers-ομοιγένεια) για την σχολική συμπεριφορά (αταξία επιθετικότητα -παραβατικότητα)θέματα γενικής διδακτικής: για τις μορφες τις διδασκαλίας (μονολογική-διαλογική-μέθοδοι-μαιευτική-διευρευνητική κλπ ) Οπτικοακουστικα μέσα-Αντιμετώπιση του λάθους-Αξιολόγηση του μαθητηΠεριέχει, επίσης, multiple, με τις απαντ΄ησεις και προηγούμενα θέματαΕγραψα αναλυτικά τα περιεχόμενα γιατι εαν καποιος συνάδελφος έχει ήδη προμηθευτεί κάποια βιβλια να μπρεσει να συγκρίνει την υλη και να αποφασίσει εαν θέλει να προμηθευτεί και το παρόνΑυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι μία κριτική ανάλυση που κάνει στα προηγούμενα θέματα και ο σχολιασμός τους που μου φάνηκε πιο εντυπωσιακός απο την απλή θεωρία (Πάντα δηλώνω ευθαρσώς ότι προκειται για προσωπική μου αποψη, που σαφώς και θα διαφέρει με πολλών άλλων-και ότι στην διδακτική δεν είμουν καλή!! ) Θέματα για την ξενόγλωσση με μία πρώτη ματια είδα στους σχολιασμούς σελ 457-459ως "μεθοδολογικες προσεγγίσεις στην ξ/γλωσση τάξη"Ανάπτυξη διαθεματικου σχεδίου μαθήματοςη ζωή στις πολύχρυσες Μυκήνες σςλ 423-427διάκριση μετάλλων σελ 432-436που ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει μία "σχετική" πυξίδα για σχέδιο, δεν είδα να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τους Ιταλούς εαν υπήρχαν 2-3 θεματα με σχεδια ανάπτυξης ίσως να ήμουν ενθουσιασμένη.Σε γενικές γραμμές καλογραμμένο χωρίς να έχω δει και πολλά άλλα, σίγουρα, όμως, δεν εξειδικευμένο στο κλάδο.Επαναλαμβάνω προκειται για προσωπική αποψη la vita e' bellaΣ'ευχαριστουμε συναδελφισσα για τις πληροφορίες που μας έδωσες. Εγω να σου πω λεω να διαβασω Ματσαγγουρα, γιατι όλο αυτόν ακουω. Για γνωστικό δεν ξερω τι θα κάνω, αλλά ελπιζω να τη βρουμε την ακρη...Σε ευχαριστω και παλι που ασχολήθηκες
BuongiornoΔεν χρειάζεται να λες ευχαριστώ, είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα έκαναν όλοι!
Οι πολύτεκνοι κάνουν αίτηση για μόνιμο διορισμό με ειδική εγκύκλιο, δηλώνουν μόνο μια περιοχή και σε αυτήν διορίζονται.