0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: charm_quark στις Ιουνίου 21, 2011, 10:52:37 amΠαίζουν τέτοιοι βαθμοί σε μαθητές που έχουν κάνει μια άλφα προσπάθεια;...Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Δεν πρεπει να απορουμε καθολου! Φταιμε εμεις κυριως που τα αγχωνουμε ολο το χρονο και μαλιστα πολλες φορες χωρις να το καταλαβαινουμε. Μπορει να ειμαστε οι "τελειοι" καθηγητες, δεν φτανει ομως.... πρεπει να ειμαστε και παιδοψυχολογοι-παιδαγωγοι!Η ψυχολογια ειναι παρα πολυ διαφορετικη στο θρανίο των εξετάσεων και τουλαχιστον εμεις (και με τον ΑΣΕΠ) το εχουμε νιωσει πολυ εντονα!
Παίζουν τέτοιοι βαθμοί σε μαθητές που έχουν κάνει μια άλφα προσπάθεια;...Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.
Δηλαδή, τί λέμε τωρα? Πώς ολοι εγραψαν καλά και αδικήθηκαν?Το πολυ που μπορω να δεχτω ειναι να ηταν λιγο τσιμπημενα τα θεματα και το αγχος των παιδιων. και αν το παω λιγο παρακατω, ισως να θελουν να μας πουν πως ,τελικα, το συστημα αυτο δημιουργει αδικιες και αρα χρειαζεται αλλαγή.
Τι λένε λοιπόν τα στατιστικά. Πως από συστάσεως του θεσµού των Πανελληνίων ή άλλως Πανελλαδικών Εξετάσεων φέτος το 20% των γραπτών χρειάστηκε να πάνε για αναβαθµολόγηση. Αυτό σηµαίνει πως υπήρχε αγεφύρωτο και αδικαιολόγητοχάσµα ανάµεσα στους δύο βαθµολογητές. Αντιλαµβάνεστε τι λέω; Ο ένας να βαθµολογεί το γραπτό µε 15 και ο άλλος µε 10, ο ένας µε 11 και ο άλλος µε 6!! Και σε ποιαµαθήµατα παρακαλώ; Στα Μαθηµατικά, τη Φυσική και τα Νέα Ελληνικά κυρίως.
Παιδιά, θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε μπαίνει και τρίτος βαθμολογητής. Συγκεκριμένα, η κόρη μου πήρε στηνέκθεση 61 και ο αναβαθμολογητής της έβαλε 49. Νομίζετε ότι η αυτή η διαφορά προϋποθέτει και άλλη αναβαθμολόγηση;
η μία και μοναδική μαθητρια μου ( εδινε για 2η φορα) εγραψε ΑΡΧΑΙΑ : "ΑΡΙΣΤΑ" !!!Το περιμενα, καναμε καλη δουλεια ολη τη χρονια, χωρις πολλες ωρες αλλα με μεθοδο, συνεπεια και αυστηρη πειθαρχια!!** ξαμολήθηκε λεει στα μαγαζια να μου παρει δωρο, εγω ομως το "δωρο" μου ,της λεω, το πηρα τωρα μόλις και σε ευχαριστω, δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω!**