*

Αποστολέας Θέμα: Λάθη στις βεβαιώσεις απόλυσης και προυπηρεσίας!!!  (Αναγνώστηκε 9986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Λάθη στις βεβαιώσεις απόλυσης και προυπηρεσίας!!!
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 10, 2008, 11:12:26 am »
Τα 10,20 μόρια που βλέπουμε στον πίνακα σημαίνουν προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί είτε από αναπλήρωση, είτε από ωρομισθία. Δεν διαφέρει ο συντελεστής. 10,20 μόρια = 10 μήνες και 6 μέρες.

Στην αναγωγή των ωρών της ωρομισθίας πολλαπλασιάζουμε με το 25 το δεκαδικό για να βρούμε τις μέρες.
Αν το 10,20 είναι μεικτή προϋπηρεσία ,τότε το αναλύουμε στην προϋπηρεσία  της αναπλήρωσης και  της ωρομισθίας  και μετά κάνουμε τις αντίστοιχες πράξεις .
Π.χ αν από τα 10,20   μόρια ,  τα  5 οφείλονται σε προϋπηρεσία αναπληρωτή και τα 5,20 σε προϋπηρεσία ωρομίσθιου  , πάλι προκύπτει 10 μέρες και 5 μέρες .
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 10, 2008, 11:14:35 am από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:09:07 »

Αποσυνδεδεμένος stenies

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 10, 2008, 11:21:44 am »
Τα 10,20 μόρια που βλέπουμε στον πίνακα σημαίνουν προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί είτε από αναπλήρωση, είτε από ωρομισθία. Δεν διαφέρει ο συντελεστής. 10,20 μόρια = 10 μήνες και 6 μέρες.

Στην αναγωγή των ωρών της ωρομισθίας πολλαπλασιάζουμε με το 25 το δεκαδικό για να βρούμε τις μέρες.
Αν το 10,20 είναι μεικτή προϋπηρεσία ,τότε το αναλύουμε στην προϋπηρεσία  της αναπλήρωσης και  της ωρομισθίας  και μετά κάνουμε τις αντίστοιχες πράξεις .
Π.χ αν από τα 10,20   μόρια ,  τα  5 οφείλονται σε προϋπηρεσία αναπληρωτή και τα 5,20 σε προϋπηρεσία ωρομίσθιου  , πάλι προκύπτει 10 μέρες και 5 μέρες .
Εχω 21 μήνες ακριβώς (βάσει των αναγωγών των ημερών σε μήνες) δηλ έχω 21 μόρια?

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 10, 2008, 11:34:12 am »
εγω μπερδευτηκα εντελως!  :P

Αποσυνδεδεμένος mizsolitude

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 10, 2008, 11:52:31 am »

Στα μόρια της προϋπηρεσίας που εμφανίζονται στον πίνακα έχει γίνει η αναγωγή των 25 ημερών που υπολογίζονται στην ωρομισθία σε 30 μέρες που υπολογίζονται στους αναπληρωτές.

Παράδειγμα: 327 ώρες μας δίνουν (διαιρώντας το με το 87,5) 3,737 μόρια, τα οποία σημαίνουν 3 μήνες και 18 ημέρες. Στον πίνακα όμως τα μόρια της συγκεκριμένης χρονιάς είναι 3,729. Ανάγουν δηλαδή σε 30 μέρες εργασίας τις μέρες που απομένουν (3 μήνες και 22 μέρες). Κρατάμε δηλαδή τα καθαρά μόρια του μήνα και ανάγουμε τις μέρες.

Αν θυμάμαι καλά, αυτό δεν ίσχυε τα πρώτα χρόνια που δούλευα, από το 2002 νομίζω εφαρμόστηκε. Πριν, τα μόρια της ωρομισθίας υπολογίζονταν με βάση τις 25 μέρες.

Το μόνο που προκαλεί σύγχυση είναι πως για τον υπολογισμό του Μ.Κ. παίρνουν υπόψη τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας. Εκεί ο υπολογισμός γίνεται ξεχωριστά για ωρομισθία και αναπλήρωση, δηλαδή ισχύει ο τρόπος που είπες.

Παράδειγμα: έχω καθαρή προϋπηρεσία, αν αθροίσω τις επιμέρους, 4 χρόνια, 8 μήνες και 4 μέρες. Η προϋπηρεσία αυτή προέρχεται και από αναπλήρωση και από ωρομισθία. Στον πίνακα όμως τα μόρια είναι 56,47, που σημαίνει 4 χρόνια, 8 μήνες και 14 ημέρες λόγω των αναγωγών.

after a certain age every artist works with injury

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:09:07 »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 10, 2008, 12:52:20 pm »

Στα μόρια της προϋπηρεσίας που εμφανίζονται στον πίνακα έχει γίνει η αναγωγή των 25 ημερών που υπολογίζονται στην ωρομισθία σε 30 μέρες που υπολογίζονται στους αναπληρωτές.

Παράδειγμα: 327 ώρες μας δίνουν (διαιρώντας το με το 87,5) 3,737 μόρια, τα οποία σημαίνουν 3 μήνες και 18 ημέρες. Στον πίνακα όμως τα μόρια της συγκεκριμένης χρονιάς είναι 3,729. Ανάγουν δηλαδή σε 30 μέρες εργασίας τις μέρες που απομένουν (3 μήνες και 22 μέρες). Κρατάμε δηλαδή τα καθαρά μόρια του μήνα και ανάγουμε τις μέρες....
Σωστά.

Το μόνο που προκαλεί σύγχυση είναι πως για τον υπολογισμό του Μ.Κ. παίρνουν υπόψη τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας. Εκεί ο υπολογισμός γίνεται ξεχωριστά για ωρομισθία και αναπλήρωση, δηλαδή ισχύει ο τρόπος που είπες.

Παράδειγμα: έχω καθαρή προϋπηρεσία, αν αθροίσω τις επιμέρους, 4 χρόνια, 8 μήνες και 4 μέρες. Η προϋπηρεσία αυτή προέρχεται και από αναπλήρωση και από ωρομισθία. Στον πίνακα όμως τα μόρια είναι 56,47, που σημαίνει 4 χρόνια, 8 μήνες και 14 ημέρες λόγω των αναγωγών.

Εγώ σ'αυτή την περίπτωση αναφερόμουν .

Αποσυνδεδεμένος GRIA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 10, 2008, 02:17:01 pm »
Γεια σας είμαι καινούργια στο forumκαι φετος ήμουν 1η χρονιά ωρομίσθια και έχω το ίδιο πρόβλημα με την προυπηρεσία. Μου υπολογίζουν 3 μήνες και 7 μέρες ενώ με τη στρογγυλοποίηση βγαίνει 8. Ρωτησα στη δδε της πόλης που μένω και από το σύστημα τη βγαζουν επίσης 8 μερες. Ωστόσο όταν τηλεφωνησα στηδδε της πόλης που δουλευα μου είπαν οτι τα βγαζουν με κομπιουτεράκι και δεν κάνουν στρογγυλοπιήσεις και στα τόσα χρόνια που δουλεύουν μόνο εγω παραπονέθηκα κλπ. Τί κάνω;

Αποσυνδεδεμένος prof

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 10, 2008, 10:52:55 pm »
Eπανερχομαι στο θεμα του πινακα,εγω πρωτη χρονια ειχα 399 ωρες και στο πινακα τα μορια μου ηταν 3,99.την επομενη 338 ωρες και τα μορια 3.38 κοκ.Και σε σας ετσι βγαινουν?να πω οτι ημουν σε ολοημερο δημοτικο

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 11, 2008, 01:50:15 am »
Eπανερχομαι στο θεμα του πινακα,εγω πρωτη χρονια ειχα 399 ωρες και στο πινακα τα μορια μου ηταν 3,99.την επομενη 338 ωρες και τα μορια 3.38 κοκ.Και σε σας ετσι βγαινουν?να πω οτι ημουν σε ολοημερο δημοτικο

Στα δημοτικά η διαίρεση γίνεται με το 100
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος marmo

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 14, 2008, 11:48:52 pm »

Παράδειγμα: 327 ώρες μας δίνουν (διαιρώντας το με το 87,5) 3,737 μόρια, τα οποία σημαίνουν 3 μήνες και 18 ημέρες. Στον πίνακα όμως τα μόρια της συγκεκριμένης χρονιάς είναι 3,729. Ανάγουν δηλαδή σε 30 μέρες εργασίας τις μέρες που απομένουν (3 μήνες και 22 μέρες). Κρατάμε δηλαδή τα καθαρά μόρια του μήνα και ανάγουμε τις μέρες....
Σωστά.

Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω...υπολογίζουν έτσι τα μόρια μας επειδή και ωρομίσθιοι και αναπληρωτές ανήκουμε όλοι σε έναν ενιαίο πίνακα;Και γιατί ενώ ισχύει για τον ενιαίο, δεν ισχύει και για τον υπολογισμό του Μ.Κ.;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2008, 11:51:12 pm από marmo »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182660
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144