*

Ψηφοφορία

Έχετε μετανιώσει για τις σπουδές σας ;

Ναι
38 (16.7%)
Οχι
162 (71.4%)
Δεν ξέρω ακόμα , θα δείξει...
27 (11.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 226

Αποστολέας Θέμα: Έχετε μετανιώσει για τις σπουδές σας;  (Αναγνώστηκε 35207 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Απ: Έχετε μετανιώσει για τις σπουδές σας;
« Απάντηση #70 στις: Μαΐου 04, 2019, 10:09:18 pm »
Σπούδασα φυσική μα θα προτιμούσα να 'χα σπουδάσει ηλεκτρολόγος. Αν και το δασκαλίκι τ' αγαπώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2019, 11:34:53 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Έχετε μετανιώσει για τις σπουδές σας ;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:19:39 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μαΐου 04, 2019, 10:19:53 pm »
Κι εγώ φιλολογία τέλειωσα και σε γενικές γραμμές δεν δηλώνω ικανοποιημένη από την επιλογή μου.

Αποσυνδεδεμένος Wolowitz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ.04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μαΐου 04, 2019, 11:06:50 pm »
Σπούδασα φυσική μα θα προτιμούσα να 'χα σπουδάσει ηλεκτρολόγος. Αν και το δασκαλίκι τ' αγαπώ.
Μία από τα ίδια, με τη μόνη διαφορά ότι θα προτιμούσα να είχα σπουδάσει μηχανολόγος. Και το δασκαλικι καλό είναι απλά δε με γεμίζει.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μαΐου 04, 2019, 11:14:46 pm »
Εγώ σπούδασα ηλεκτρολόγος και κατέληξα να είμαι καθηγητής. Το απωθημένο μου ήταν να σπουδάσω μαθηματικός.
Μου άρεσε πάντα να διδάσκω. Δεν μετάνιωσα που σπούδασα ηλεκτρολόγος, γιατί κατάφερα να είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός.
Με άλλο βασικό πτυχίο δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να το πετύχω. Στους ΠΕ03 είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός.

Συμπέρασμα: Κάθε εμπόδιο σε καλό...αφού και πάλι στην εκπαίδευση οδηγήθηκα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:19:39 »

Αποσυνδεδεμένος nipiagogos1988

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • μαζί με την οικονομική κρίση ήρθε και το πτυχίο,
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μαΐου 04, 2019, 11:17:02 pm »
αγαπώ τα πιτσιρίκια κι έτσι έγινα νηπιαγωγος. Διάλεξα αυτό που μου άρεσε. Όλοι μου έλεγαν να πάω στρατο ή αστυνομια, έχω ύψος γύρω στο 1.80. Πλεον ναι έχω μετανιώσει, ο σύζυγός μου, στρατιωτικος έχει λιγότερες μετακινήσεις από μένα που ειμαι αναπληρώτρια. Το επάγγελμα μας έχει απαξιωθεί και το υπουργείο μας αντιμετωπίζει ως "βαλιτσες".
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2019, 11:20:12 pm από nipiagogos1988 »
Η ζωή είναι μικρή για να'ναι θλιβερή μωρό μου!!  8/2011

https://www.youtube.com/watch?v=3J2eeyOaYlY

Αποσυνδεδεμένος th1

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 04, 2019, 11:33:07 pm »
αγαπώ τα πιτσιρίκια κι έτσι έγινα νηπιαγωγος. Διάλεξα αυτό που μου άρεσε. Όλοι μου έλεγαν να πάω στρατο ή αστυνομια, έχω ύψος γύρω στο 1.80. Πλεον ναι έχω μετανιώσει, ο σύζυγός μου, στρατιωτικος έχει λιγότερες μετακινήσεις από μένα που ειμαι αναπληρώτρια. Το επάγγελμα μας έχει απαξιωθεί και το υπουργείο μας αντιμετωπίζει ως "βαλιτσες".

Οι σπουδές που έχουν ως μοναδική ( ή "σχεδόν" -δηλαδή κατά προτεραιότητα) επαγγελματική διέξοδο τον τομέα της εκπαίδευσης, "είναι τελειωμένες" ( για την ελλάδα τουλάχιστον).
Και αυτό, διότι ο εν λόγω τομέας 'εχει "τελειώσει" επαγγελματικά.
Από εκεί και πέρα, το κάθε αντκείμενο αυτό καθ αυτό μπορεί κάλλιστα να ικανοποιεί τον σπουδαστή ανεξαρτήτως της επαγγελματικής του προοπτικής.

Υ.Γ. Τα παραπάνω ισχύουν στον μέγιστο βαθμό για τις ειδικότητες που απευθύνονται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( και δευτερευόντως για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που απευθύνονται στην πρωτοβάθμια), μια και πάντα θα υπάρχει μία κάποια ζήτηση σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ( η δευτεροβάθμια είναι πραγματικά "καμμένο χαρτί").
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2019, 11:36:44 pm από th1 »

Αποσυνδεδεμένος jellyfish

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 05, 2019, 11:12:21 am »
Όχι, δεν έχω μετανιώσει για κανένα από τα δύο πτυχία. Μετανιώνω όμως για το μεταπτυχιακό μου, που διάλεξα την κατεύθυνση των τεχνών αντί γι' αυτήν της ειδικής, επειδή μου άρεσε περισσότερο..
Τώρα θα 'ήμουν σίγουρα στους διοριστέους......  :-[ :(

Αποσυνδεδεμένος bloodymary195

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μαΐου 05, 2019, 12:51:10 pm »
Δεν μετανιώνω, αλλά γεγονός είναι ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση λόγω των συνθηκών που επικρατούν εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση. Μπορεί να έχεις σπουδάσει ένα αντικείμενο που σου αρέσει και να είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά υπάρχουν ένα κάρο προβλήματα που σε γειώνουν. Τα πάντα έχουν συρρικνωθεί, υπάρχει απαξίωση, ανασφάλεια, κάθε χρονιά φτου κι απ'την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μαΐου 05, 2019, 01:09:06 pm »
Εγώ αρχικά ήθελα να γίνω δάσκαλος και να πάρω μια δασκάλα...

Μετά ήθελα να σπουδάσω μαθηματικός, αλλά έγινα εργοστασιακός εργάτης και ο στόχος μου ήταν να μπαρκάρω.
Μετά βρέθηκα στη Γερμανία πιτσαδόρος και κάπως κατάντησα να σπουδάζω φυσικός, αν και ο στόχος μου ήταν περισσότερο να είμαι φοιτητής με τα προνόμια που είχε ένας φοιτητής στη Γερμανία, όπως το ότι η εργασία μου σε εργοστασίο το Σαββατοκύριακο μου έδινε περισσότερα χρήματα από τους κανονικούς εργαζόμενους, αφού ίσχυε για τους φοιτητητές το: Μικτά=Καθαρά.
Τελείωσα όμως και τις σπουδές και δοκίμασα για ένα διάστημα και την έρευνα. Μετά άνοιξα φροντιστήριο, έκανα και κάποιες άλλες επιμορφώσεις και βρέθηκα στο τέλος στην Ελλάδα να εργάζομαι στην πρωτοβάθμια(!!!)  ιδιωτική εκπάιδευση για 9 χρόνια. Είπα να δώσω κατατακτήριες για τις παιδαγωγικές σχολές και να εκπληρωθεί έτσι το παιδικό μου όνειρο, αλλά τελικά έδωσα ΑΣΕΠ, αφού και στην δευτεροβάθμια δάσκαλοι είμαστε, πήγα μετά αναπληρωτής μερικα χρόνια, ξαναπήγα στην Γερμανία και εργάστηκα για άλλα 2 χρόνια στην έρευνα, επέστρεψα στην Ελλάδα, ξαναπήγα αναπληρωτής και μετά έμεινα για ένα χρόνο άνεργος. Έτσι ήρθε και η πρώτη πτώχευση στη ζωή μου... Τώρα εργάζομαι σε ένα από τα καλύτερα ξενόγλωσσα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και μιας και είχα κάνει και προσφυγή για την παραλειψή μου από τους διορισμούς του 2009, δικαιώνομαι και γίνομαι στο εγγύς μέλλον μόνιμος εκπαιδευτικός στην

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 05, 2019, 01:21:42 pm »
Εγώ αρχικά ήθελα να γίνω δάσκαλος και να πάρω μια δασκάλα...

Μετά ήθελα να σπουδάσω μαθηματικός, αλλά έγινα εργοστασιακός εργάτης και ο στόχος μου ήταν να μπαρκάρω.
Μετά βρέθηκα στη Γερμανία πιτσαδόρος και κάπως κατάντησα να σπουδάζω φυσικός, αν και ο στόχος μου ήταν περισσότερο να είμαι φοιτητής με τα προνόμια που είχε ένας φοιτητής στη Γερμανία, όπως το ότι η εργασία μου σε εργοστασίο το Σαββατοκύριακο μου έδινε περισσότερα χρήματα από τους κανονικούς εργαζόμενους, αφού ίσχυε για τους φοιτητητές το: Μικτά=Καθαρά.
Τελείωσα όμως και τις σπουδές και δοκίμασα για ένα διάστημα και την έρευνα. Μετά άνοιξα φροντιστήριο, έκανα και κάποιες άλλες επιμορφώσεις και βρέθηκα στο τέλος στην Ελλάδα να εργάζομαι στην πρωτοβάθμια(!!!)  ιδιωτική εκπάιδευση για 9 χρόνια. Είπα να δώσω κατατακτήριες για τις παιδαγωγικές σχολές και να εκπληρωθεί έτσι το παιδικό μου όνειρο, αλλά τελικά έδωσα ΑΣΕΠ, αφού και στην δευτεροβάθμια δάσκαλοι είμαστε, πήγα μετά αναπληρωτής μερικα χρόνια, ξαναπήγα στην Γερμανία και εργάστηκα για άλλα 2 χρόνια στην έρευνα, επέστρεψα στην Ελλάδα, ξαναπήγα αναπληρωτής και μετά έμεινα για ένα χρόνο άνεργος. Έτσι ήρθε και η πρώτη πτώχευση στη ζωή μου... Τώρα εργάζομαι σε ένα από τα καλύτερα ξενόγλωσσα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και μιας και είχα κάνει και προσφυγή για την παραλειψή μου από τους διορισμούς του 2009, δικαιώνομαι και γίνομαι στο εγγύς μέλλον μόνιμος εκπαιδευτικός στην

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 05, 2019, 01:36:15 pm »
Όχι, δεν έχω μετανιώσει για κανένα από τα δύο πτυχία. Μετανιώνω όμως για το μεταπτυχιακό μου, που διάλεξα την κατεύθυνση των τεχνών αντί γι' αυτήν της ειδικής, επειδή μου άρεσε περισσότερο..
Τώρα θα 'ήμουν σίγουρα στους διοριστέους......  :-[ :(

Ούσα ρομαντική φύση ακόμα.... (κατανοώ το θέμα του διορισμού και της επαγγελματικής αποκατάστασης, τα οποία και βέβαια είναι σημαντικά), αλλά παίρνοντας την απόφαση να κάνεις ένα μεταπτυχιακό ένα βασικό κριτήριο (δε λέω το μοναδικό) δεν είναι να σου αρέσει το αντικείμενο;;;
Η επιλογή του μεταπτυχιακού μου ήταν καθαρά θέμα γιατί μου άρεσε το αντικείμενο (δεν έκανα στην ειδική  ;) ).

Υ.Γ. Το βασικό πτυχίο δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά η δεύτερη.... τότε ήμουν στα μαύρα πανιά... Τώρα δεν το αλλάζω με το τίποτα και δεν το μετανιώνω
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 05, 2019, 01:52:55 pm »
@Leon21,

με μπέρδεψες, αλλά μου άρεσε το ύφος της τοποθέτησής σου.   ::)  Φούσκωσα σαν παγόνι...
Τεσπα, ξαναδιάβασα τι έγραψα και κάπως φαίνονται όλα σπουδαία, αλλά όπως έγραψες και εσύ υπήρχε και αρκετή ντεκαντάνς... Μεγάλο διάστημα που εγώ ελληνιστί  το χαρακτήριζα "φλου"...

Αποσυνδεδεμένος ElisaPDE

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 05, 2019, 06:38:34 pm »
Σαν αντικείμενο μου άρεσαν πάρα πολύ και το πτυχίο και το μεταπτυχιακό.. Πτυχίο ιστορίας και αρχαιολογίας και ειδικής αγωγής το μεταπτυχιακό με έμφαση στα προβλήματα λόγου..

Τί να το κάνω όμως αφού ακόμη δεν έχω εργαστεί ποτέ στο αντικείμενό μου.. :(

Αποσυνδεδεμένος marieta 2014

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 05, 2019, 06:42:02 pm »
Μεγάλε εσύ μας ταξείδεψες σ' εποχές παλιές ανδρών επιφανών που αναζητούσαν τη ζωή τη γνώση τη δράση μες από δρόμους άλλοτε αφοσιωμένους κι ήσυχους κι άλλοτε τολμηρούς και ταραγμένους. Ωσάν τους ποιητές-τυχοδιώκτες της ντεκαντάνς γενιάς επί μπελ επόκ. Ή τους πλάνητες και γραμματικούς ωσάν το Δάντη. Από μένα ένα μεγάλο Εύγε! Υποκλίνομαι και τιμώ την παλιά και λησμονημένη Αρχοντιά! Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα! ;)
Συμφωνώ απολύτως! Μπράβο και από μένα(που έχω μείνει πολύ πίσω), ευλογημένε και τυχερέ εραστή της ζωής!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182594
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)