*

Αποστολέας Θέμα: Η ΚΥΡΙΑ Χ.  (Αναγνώστηκε 31728 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Da_Kancho

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
    • Προφίλ
Απ: Η ΚΥΡΙΑ Χ.
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 11, 2008, 10:00:50 pm »

Τουλάχιστον αν είσαι ένας απλός υπάλληλος του δημοσίου (π.χ. εκπαιδευτικός) και όχι σε καμιά καρέκλα να τα αρπάζεις κάτω από το τραπέζι, τους φόρους σου τους πληρώνεις και με το παραπάνω και ούτε να κλέψεις μπορείς ούτε καν να το σκεφτείς .

ο κύριος πόλος έλξης στο Δημόσιο είναι η μονιμότητα κι όχι το ότι δεν σε ελέγχει κανείς.

Θα συμφωνήσω, ότι οι πλέον τίμιοι άνθρωποι στη χώρα, που δεν μπορούν ούτε καν να το σκεφτούν να κλέψουν, είναι οι "απλοί υπάλληλοι του δημοσίου".

Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και η λούφα συνιστά κλοπή των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών, που πληρώνουν με δυσκολία φόρους, για να παίρνουν τα παιδιά τους κάποια υπηρεσία και όχι για να λουφάρει αυτός που πληρώνεται. Αλλά, ξέχασα, ο μη-έλεγχος δεν είναι κύριος πόλος έλξης για το Δημόσιο. Γι αυτό στο θέμα του ελέγχου δεν υπάρχουν αντιδράσεις, αντίθετα μόνοι τους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι το ζητάνε να υπάρχει έλεγχος, επειδή σέβονται τόσο πολύ τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.
Μην πειράζετε το μυγάκι, έχει διοριστεί Μόνιμο σε Οργανική θέση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:14:09 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 11, 2008, 10:06:55 pm »
Στον ιδιωτικό τομέα επίσης υπάρχουν πολλοί εργοδότες που μόνο φορολογούμενοι πολίτες δεν είναι και κλέβουν και από τα ένσημα των υπαλλήλων τους , για να μην πω πόσους αναγκάζουν να δουλεύουν μαύρα.

Τουλάχιστον αν είσαι ένας απλός υπάλληλος του δημοσίου (π.χ. εκπαιδευτικός) και όχι σε καμιά καρέκλα να τα αρπάζεις κάτω από το τραπέζι, τους φόρους σου τους πληρώνεις και με το παραπάνω και ούτε να κλέψεις μπορείς ούτε καν να το σκεφτείς .

+1
Στην Ελλάδα οι μόνες κατηγορίες φορολογουμένων που πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν είναι οι μισθωτοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (όσοι από τους τελευταίους δε δουλεύουν μαύρα), καθώς και οι συνταξιούχοι (όσοι φυσικά παίρνουν σύνταξη πάνω από το φορολογικό όριο, δηλαδή πολύ λίγοι). Επομένως ένα σημαντικό μέρος από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προέρχεται από τους φόρους που πληρώνουν οι ίδιοι.

Οι υπόλοιποι, όσοι από αυτούς φοροδιαφεύγουν, εισφοροδιαφεύγουν και κλέβουν τους υπαλλήλους τους, νομιμοποιούνται άραγε να κατηγορούν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δε δουλεύουν και να λαϊκίζουν ως "φορολογούμενοι πολίτες";
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 11, 2008, 10:09:49 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 11, 2008, 10:22:54 pm »
Στον ιδιωτικό τομέα επίσης υπάρχουν πολλοί εργοδότες που μόνο φορολογούμενοι πολίτες δεν είναι και κλέβουν και από τα ένσημα των υπαλλήλων τους , για να μην πω πόσους αναγκάζουν να δουλεύουν μαύρα.

+1
Στην Ελλάδα οι μόνες κατηγορίες φορολογουμένων που πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν είναι οι μισθωτοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (όσοι από τους τελευταίους δε δουλεύουν μαύρα), καθώς και οι συνταξιούχοι (όσοι φυσικά παίρνουν σύνταξη πάνω από το φορολογικό όριο, δηλαδή πολύ λίγοι). Επομένως ένα σημαντικό μέρος από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προέρχεται από τους φόρους που πληρώνουν οι ίδιοι.

Οι υπόλοιποι, όσοι από αυτούς φοροδιαφεύγουν, εισφοροδιαφεύγουν και κλέβουν τους υπαλλήλους τους, νομιμοποιούνται άραγε να κατηγορούν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δε δουλεύουν και να λαϊκίζουν ως "φορολογούμενοι πολίτες";
+1+1
Και πως κατά ένα "περίεργο" τρόπο πάντα αυτοί οι θιγόμενοι "φορολογούμενοι πολίτες" ξεχνούν ποιοι πληρώνουν φόρους.
Αλλά όπως λέει κι ο λαός: «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» ;D
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 11, 2008, 10:38:59 pm »
da kancho: Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και η λούφα συνιστά κλοπή των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών
+1 +1 +1
Γιατί τα ανίψια μου χάνουν συνέχεια μάθημα (και δεν εννοώ τις αργίες)
Γιατί όλοι μας πληρώνουμε υψηλό ΦΠΑ (19%) σε οποιοδήποτε είδος κατανάλωσης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 11, 2008, 10:41:13 pm από apostolisd »
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:14:09 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 11, 2008, 11:05:02 pm »
Γιατί τα ανίψια μου χάνουν συνέχεια μάθημα (και δεν εννοώ τις αργίες)
Γιατί όλοι μας πληρώνουμε υψηλό ΦΠΑ (19%) σε οποιοδήποτε είδος κατανάλωσης
Καλά για το πρώτο να δεχθούμε ότι φταίνε οι "κακοί εκπαιδευτικοί" αλλά, και για το δεύτερο πάλι οι εκπαιδευτικοί φταίνε? ::)
"Όλα τα στραβά καρβέλια η νύφη τα κάνει?" :P

Σημ. Και μια απορία, όταν πάτε σε ένα σπίτι επίσκεψη με το καλησπέρα σας, «στολίζεται» τους νοικοκυραίους του με ότι σας βρεθεί έτσι για να μην πουν ότι πήγατε με άδεια χέρια?
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 11, 2008, 11:31:44 pm »
Mε παρεξηγήσατε!
'Οτι κι αν κάνω στη ζωή μου,ότι κι αν αγοράσω,όπου κι αν ταξιδέψω,όπου κι αν διασκεδάσω, όπου κι αν ψυχαγωγηθώ θα πληρώνω αυτό το 19% και μόλις που συγκρατούνται για να μη το αυξήσουν! Ε δε θέλω μετά από αυτά που έχω πληρώσει, να βλέπω τα ανίψια μου να βρίσκονται στο σπίτι τους τα πρωινά γιατί έχασαν και πάλι σήμερα μαθημα!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 11, 2008, 11:34:21 pm από apostolisd »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 12, 2008, 12:32:54 am »
Γιατί τα ανίψια σου δεν έχουν μάθημα ? Κατάληψη έχει το σχολείο ή απεργούν οι καθηγητές ? Πάντως , για την κατάληψη δεν είναι υπεύθυνοι οι καθηγητές και για τις απεργίες δεν πληρώνονται . Αρα τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη είναι στα ταμεία !    ;D
Επίσης στο σχολείο που ήμουν φέτος , ούτε κατάληψη έγινε ούτε (δυστυχώς κατά την γνώμη μου) μεγάλη συμμετοχή σε απεργίες και μάλιστα δεν πήγαμε όλους τους προβλεπόμενους περιπάτους . Στον θάνατο του Χριστόδουλου έκλεισαν τα σχολεία βέβαια .......

Σε γενικές γραμμές , ο κάθε κλάδος έχει τα στραβά του και τα καλά του . Τα στραβά να τα συζητήσουμε και να δούμε τις εναλλακτικές λύσεις , αλλά Da_Kancho σαν πολύ επιθετικό σε βρίσκω και κάπως μονόπλευρο . Ποια είναι η δική σου ιστορία ? Που εργάζεσαι ?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 12:35:21 am από k_k »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 12, 2008, 02:12:15 am »
k k:Γιατί τα ανίψια σου δεν έχουν μάθημα ? Κατάληψη έχει το σχολείο ή απεργούν οι καθηγητές ? Πάντως , για την κατάληψη δεν είναι υπεύθυνοι οι καθηγητές και για τις απεργίες δεν πληρώνονται . Αρα τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη είναι στα ταμεία

Sorry για το προχωρημένο της ώρας που γράφω,αλλά όπως είπες δε μιλάω για αυτές τις χαμένες ώρες.Μιλάω για ώρες που χάνονται χωρίς σοβαρή αιτία!

Αποσυνδεδεμένος leonigp

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 12, 2008, 02:38:09 am »
Φαίνεται ότι είμαι περίπτωση, αλλά δεν έχω συναντήσει διαφορά ανάμεσα στην αντιμετώπιση από δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπαιδευτικοί του ιδιαίτερου και οι φροντιστηριάρχες που χαντακώνουν παιδιά γιατί "δεν τραβάνε" ή οι φροντιστηριάρχες που αναγκάζουν τους γονείς να πληρώνουν πακέτα είναι καλύτεροι; Το επιχείρημα του φορολογούμενου πολίτη με αφήνει παγερά αδιάφορη, γιατί, όπως ο εκπαιδευτικός πληρώνεται από το κράτος, έτσι και ο καταστηματάρχης περιμένει από τον εκπαιδευτικό την είσπραξη. Και το επιχείρημα "πας σε άλλο μαγαζί" δεν ισχύει. Γιατί όλοι πάνω κάτω τα ίδια προϊόντα και τιμές έχουν και την ίδια απρόσωπη εξυπηρέτηση. Ή, μετά από 12 ώρες δουλειά, θα πάρεις σβάρνα τους δρόμους της Αθήνας για να βρεις την καλύτερη τιμή; Αν τη συναντήσεις, θα την εκμεταλλευτείς. Όπως τον καλό καθηγητή που πληρώνει το δημόσιο ή το πιο εξυπηρετικό ΚΕΠ ή τον πιο φιλικό γιατρό στο ταμείο. (έχω κάνει υπέρηχο 31/12 μετά τις έξι το απόγευμα)
Αναρωτιέμαι πόσοι φορολογούμενοι είχαν πρόβλημα με τα πακέτα του φροντιστηρίου ή έβρισαν τον υδραυλικό που τους έκλεψε χωρίς απόδειξη.΄Όχι πως πρέπει να ανέχεσαι την απαράδεκτη συμπεριφορά δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, αλλά μερικές φορές είμαστε λίγο "όπου μας παίρνει". Αφού όλοι μας λένε για το απαράδεκτο δημόσιο, λέμε κι εμείς την εμπειρία μας, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι δεν είναι και κάθε μέρα έτσι. Αν ακούγαμε παντού για την αξεπέραστη ποιότητα υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου (ακραίο παράδειγμα, το ξέρω), θα νομίζαμε ότι είναι ιδέα μας, σαν κάτι "μεμονωμένα" περιστατικά που "αμαυρώνουν" την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Και αυτός που κάθεται ήσυχος στο γραφείο του  (αλά καΧ) συνήθως έχει πλάτες. Και δε φοβάται την αξιολόγηση.΄Τη διευθύντρα, τον προϊστάμενο της διεύθυνσης κλπ
ϊσως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό: στη διάρκεια των διδακτικών ασκήσεων ρωτήσαμε την υπεύθυνη (νομίζω με απόσπαση) για το αν θεωρεί προβληματικό το να μη μαθαίνουμε και τη γνώμη των παιδιών για το μάθημα που μόλις παρακολουθήσαμε. [να σημειώσω ότι η γυναίκα πάντα ανέλυε εξοντωτικότατα μαζί μας όλες τις κατηγορίες για τις οποίες θα υποβάλλαμε και τα φύλλα, τόνιζε τη σημασία του να διαβάζεις και να προετοιμάζεσαι για το μάθημα και παραδεχόταν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις "έπαιζε" μέσο.] Μας κοίταξε σαν ούφο. Παραδέχομαι ότι δε μπορείς να βασίζεσαι απόλυτα στα παιδιά για να εκτιμήσεις την προσπάθεια ενός εκπαιδευτικού, αλλά...

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 12, 2008, 09:28:06 am »
k k:Γιατί τα ανίψια σου δεν έχουν μάθημα ? Κατάληψη έχει το σχολείο ή απεργούν οι καθηγητές ? Πάντως , για την κατάληψη δεν είναι υπεύθυνοι οι καθηγητές και για τις απεργίες δεν πληρώνονται . Αρα τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη είναι στα ταμεία

Sorry για το προχωρημένο της ώρας που γράφω,αλλά όπως είπες δε μιλάω για αυτές τις χαμένες ώρες.Μιλάω για ώρες που χάνονται χωρίς σοβαρή αιτία!

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 12, 2008, 09:37:07 am »

Δυστυχώς όμως δεν είναι λύση η αξιολόγηση για το φαινόμενο ''κυρία Χ'' . Διότι οπως η ίδια αναφέρει , εχει φροντίσει για τις κατάλληλες γνωριμίες , η κάθε ''κυρία Χ'' .

(Έλληνας) Δημόσιος Υπάλληλος: Αυτός που για κάθε λύση, έχει και ένα πρόβλημα.

Αφου πρώτα μου απαντήσεις για το δικό σου επάγγελμα και γιατί νοιώθεις τόση επιθετικότητα ειδικά απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους (και στους εκπαιδευτικούς ) , θα ήθελα να συζητήσουμε γιατί δεν είναι λύση το παραπάνω . Ο τρόπος όμως της συζήτησης πρέπει να είναι επιχειρήματα για το ΑΝ ή ΟΧΙ λύσει το πρόβλημα για το οποιο προορίζεται η πρακτικη αυτή και οχι εντυπωσιακές φράσεις , που στόχο έχουν μόνο να προκαλέσουν εντύπωση , όπως η παραπάνω .

Μήπως η φίλη παραπάνω έχει δίκιο  ???  : ''μερικές φορές είμαστε λίγο "όπου μας παίρνει".'' .

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 12, 2008, 09:42:21 am »

'Οτι κι αν κάνω στη ζωή μου,ότι κι αν αγοράσω,όπου κι αν ταξιδέψω,όπου κι αν διασκεδάσω, όπου κι αν ψυχαγωγηθώ θα πληρώνω αυτό το 19% και μόλις που συγκρατούνται για να μη το αυξήσουν!

Ελπίζω και στην εφορία να δηλώνεις το πλήρες εισόδημα σου (δεν το αναφέρεις) .
Διότι αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος , δεν είναι σίγουρο οτι ανήκεις στους φορολογούμενους πολίτες , σε αυτό το ΚΡΑΤΟΣ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 12, 2008, 10:46:59 am »

Όλοι αυτοί που βρίζουν εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, πόσους φόρους ακριβώς πληρώνουν;

Πράγματι, αυτοί που ενοχλούνται από την κατάσταση και ποιότητα υπηρεσιών στο Ελληνικό Δημόσιο, είναι όσοι δεν πληρώνουν φόρους, ή όσοι πληρώνουν λίγους φόρους.

Αντίθετα όσοι πληρώνουν πολλούς φόρους, είναι πολύ ευχαριστημένοι από την κατάσταση και ποιότητα υπηρεσιών στο Ελληνικό Δημόσιο.

Παρατήρηση; Είναι επιτρεπτό ένας Δημόσιος Υπάληλος να κάνει σχόλια και διακρίσεις μεταξύ πολιτών, ανάλογα με το πόσους φόρους πληρώνουν; Εϊναι επιτρεπτό να υποβιβάζεται η άποψη και κρίση ενός πολίτη επειδή δεν πληρώνει πολλούς ή καθόλου φόρους; Είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των πολιτών που διακατέχει το Δημόσιο, ή δεν είναι γενικό το φαινόμενο;

Δεν υποβιβάζω την άποψη κανενός ούτε υποστηρίζω ότι το δημόσιο εν γένει λειτουργεί άψογα ούτε ότι οι υπάλληλοί του είναι όλοι άγγελοι. Ίσα ίσα, πιστεύω ότι κάποιοι εκεί εκμεταλλεύονται καταστάσεις, για να αράζουν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το σύνολο είναι έτσι.
Αυτό που ήθελα να καταδείξω είναι ότι πολλές φορές έχουμε μια ευκολία να καταλήγουμε σε γενικεύσεις σε βάρος των άλλων, χωρίς να εξετάζουμε και πολύ πολύ το θέμα ή χωρίς να βλέπουμε τη δική μας "καμπούρα".
Και σίγουρα όλοι έχουν γνωρίσει και αγενέστατους και τεμπέληδες υπαλλήλους, αλλά και ευγενικούς και πρόθυμους.  Έχω δει εκπαιδευτικούς να βαριούνται που ζουν και εκπαιδευτικούς όλο μεράκι και κέφι για τη δουλειά τους. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για τους μεν και καμία επιβράβευση για τους δε. Από την άλλη, έχω δει πολίτες συνεννοήσιμους και υπεύθυνους και πολίτες ανεύθυνους, που περιμένουν πχ. την τελευταία μέρα όλων των προθεσμιών, για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και βρίζουν μετά, γιατί περιμένουν στις ουρές. Είναι ζήτημα γενικότερης παιδείας, νοοτροπίας, αξιολόγησης;

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 11:15:59 am από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 12, 2008, 01:09:27 pm »
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η αθέατη πλευρά των σχολείων

Αγαπητέ Κύριε,

Κατά τις ατελείωτες ημέρες της απεργίας των εκπαιδευτικών ένας σουλατσάρων ασκόπως στους δρόμους ερωτήθηκε από έναν μαρκουτσοφόρο κάποιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ποια γνώμη έχει για τα συμβαίνοντα. Και εκείνος με ετοιμότητα και θανατηφόρο χιούμορ απάντησε με την κλασική ρήση: «Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στους καθηγητές μου το ευ ζην».

Ισως δεν ήταν πληροφορημένος ότι για το ευ ζην οφείλει πολλά και στην κυβέρνηση, αφού είχε φροντίσει πραγματικά όχι μόνο να ελαττώσει τον αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη σε 30 αντί 36 αλλά και να μειώσει ακόμη περισσότερο (κατά δύο ώρες) τις ήδη μειωμένες ώρες ­ διεθνές ρεκόρ ­ με τις οποίες βαρύνονται οι έλληνες εκπαιδευτικοί, όπως είχα την ευκαιρία να αποδείξω με επίσημα στοιχεία στη στήλη μου χωρίς φυσικά να διαψευσθώ από το υπουργείο Παιδείας, την ΟΛΜΕ και πάντα άλλον αρμόδιον.

Και ενώ αυτά συνέβαιναν, μια αναγνώστριά μου, η κυρία Αναστασία Ιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη, μου υπενθύμισε ότι στη στήλη αυτή στις 26 Μαΐου 1996 είχα φιλοξενήσει την επιστολή μιας μητέρας από την Κέρκυρα, η οποία με ιδιαίτερη σχολαστικότητα και αρκετό χιούμορ μού περιέγραφε ότι πότε η πολιτεία, πότε οι εκπαιδευτικοί, πότε οι δημόσιες αρχές και πότε οι «δημοκρατικές παραδόσεις» της μεταπολεμικής περιόδου περιόριζαν στο ελάχιστο τις ώρες διδασκαλίας των μαθητών, που καθιστούν το επίσημο ωράριο (το μικρότερο στην Ευρώπη επαναλαμβάνω) να είναι και αυτό «μαϊμού» και ουδέποτε τηρούμενο. Και η νέα επιστολογράφος μου συμβάλλοντας στην πραγματική ενημέρωση και εμού και των αναγνωστών μου (και όχι αυτά που λένε οι σκοπίμως ανακριβολογούσες επίσημες πηγές) μου γράφει:

«Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο γιος μου ήταν μαθητής γυμνασίου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, ακριβώς επειδή έβλεπα ότι συχνά έχαναν μαθήματα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα σημείωνα κάθε μέρα πρόχειρα πότε κάνουν μάθημα και πότε χάνουν και γιατί. Αυτό το σημείωμα το βρήκα προχθές τυχαία και σας το στέλνω, παρ' ότι δεν είναι ευανάγνωστο, για να δείτε ότι η κυρία από την Κέρκυρα καθόλου δεν υπερέβαλλε, αλλά μάλλον δυστυχώς ο δικός σας χαρακτηρισμός ήταν υπερβολικός.

Εσκόπευα θυμάμαι τότε (ήταν περί το έτος 1988) να το θέσω υπόψη κάποιων αρμοδίων, αλλά δεν το έκανα φοβούμενη μήπως είχε επιπτώσεις στο παιδί μου».

Μολονότι είναι κουραστική η ανάγνωση αυτού του πρωτόγονου ημερολογίου της εκπαιδευτικής αναρχίας που επικρατεί στα σχολεία μας, το παραθέτω ως έχει, αφού είναι αψευδής μάρτυρας μιας τραγικής πραγματικότητας, για την οποία όλοι εθελοτυφλούμε και εξαιτίας της οποίας η δωρεάν δημόσια παιδεία τροφοδοτεί πανάκριβα φροντιστήρια της παραπαιδείας:

«Νοέμβριος: 25 Τετάρτη (απεργία καθηγητών) έγινε μάθημα 2 ώρες, χάθηκαν 4 ώρες. 26 Πέμπτη, κανονικά. 27 Παρασκευή, κανονικά. 28 Σάββατο, 29 Κυριακή, αργίες. 30 Δευτέρα, κανονικά.

Δεκέμβριος: 1 Τρίτη, δεν έγινε καθόλου μάθημα (εκλογές συλλόγου καθηγητών). 2 Τετάρτη, 3 Πέμπτη, 4 Παρασκευή, κανονικά, 5 Σάββατο, 6 Κυριακή, αργίες. 7 Δευτέρα κανονικά, 8 Τρίτη δεν έγινε μάθημα μία ώρα λόγω συνέλευσης 5μελούς, 9 Τετάρτη δεν έγινε μία ώρα λόγω απεργίας καθηγητών, 20 Πέμπτη δεν έγινε μάθημα 2 ώρες λόγω απεργίας καθηγητών, 11 Παρασκευή δεν έγινε μάθημα λόγω παραδόσεως των ελέγχων στους γονείς. 12 Σάββατο, 13 Κυριακή, αργίες. 14 Δευτέρα, καθυστέρησε η έναρξη του μαθήματος μισή και πλέον ώρα λόγω σύσκεψης καθηγητών, 15 Τρίτη, δεν έγινε μάθημα 5 ώρες (έγινε 1 ώρα θρησκευτικά) λόγω απεργίας καθηγητών. 16 Τετάρτη, δεν έγινε μάθημα 2 ώρες λόγω απεργίας καθηγητών. 17 Πέμπτη, δεν έγινε μάθημα 2 ώρες. 18 Παρασκευή, δεν σημείωσα, 19 Σάββατο, 20 Κυριακή, αργίες. 21-31 κλειστά λόγω διακοπών Χριστουγέννων.

Ιανουάριος: 1-7 Διακοπές Χριστουγέννων. 8 Παρασκευή κανονικά, 9 Σάββατο, 10 Κυριακή αργίες. 11-15 κανονικά. 16 Σάββατο, 17 Κυριακή αργίες. 18 Δευτέρα, εκδρομή όλες τις ώρες. 19 έως 22, μαθήματα κανονικά 23 Σάββατο - 24 Κυριακή αργίες, 25 και 26 κανονικά. 27 Τετάρτη (συνέλευση, έχασαν 3 ώρες μάθημα). 28 Πέμπτη κανονικά, 29 Παρασκευή εκκλησία 1 ώρα και άλλες 2 ώρες ελεύθερες, 30 Σάββατο, 31 Κυριακή αργίες. Φεβρουάριος: 1 Δευτέρα, 2 Τρίτη κανονικά, 3 Τετάρτη εκδρομή όλες τις ώρες, 4 Πέμπτη και 5 Παρασκευή κανονικά. 6 Σάββατο, 7 Κυριακή αργίες. 8 Δευτέρα έγινε ένα πολύ μεγάλο διάλειμμα λόγω συνελεύσεως καθηγητών, 9 Τρίτη δεν έγινε μία ώρα Αριθμητική, απουσίαζε η καθηγήτρια, 10 Τετάρτη δεν έγινε μάθημα Νέων Ελληνικών ­ Απεργία, και δεν έγινε μάθημα Αριθμητικής ­ άρρωστη η καθηγήτρια. 11 Πέμπτη, δεν έγινε μάθημα Αρχαίων ­ Απεργία και δεν έγινε μάθημα Αριθμητικής ­ άρρωστη η καθηγήτρια. Από τις 12 έως 29 του μηνός (κενά στο ημερολόγιο). Μάρτιος: 14 (Δεν έγινε μάθημα την τελευταία ώρα γιατί παραδόθηκαν οι έλεγχοι). 15 (α. Δεν έγινε η πρώτη ώρα, γιατί δεν έμπαιναν τα παιδιά μέσα. Ζητούσαν εκδρομή. β Δεν έγινε το μάθημα της Αριθμητικής γιατί είχαν συνέλευση οι καθηγητές). 16 (Χάθηκαν 4 ώρες λόγω απεργίας καθηγητών ήτοι: Νέα, Μαθηματικά, Ιστορία, Αγγλικά). 17 (Χάθηκαν 6 ώρες λόγω απεργίας των καθηγητών ήτοι: Μαθηματικά, Αγγλικά, Χημεία, Αρχαία, Γυμναστική,

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)