*

Αποστολέας Θέμα: Η ΚΥΡΙΑ Χ.  (Αναγνώστηκε 31706 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Η ΚΥΡΙΑ Χ.
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 12, 2008, 08:05:44 pm »
Να προσθέσω κάτι για το εξωτερικό και ειδικά για το εκπειδευτικό σύστημα της Γαλλίας , έχοντας εμπειρία έμμεση από τις ανηψιές μου 100% Γαλλιδούλες.

1.Δεν υπάρχουν φροντιστήρια και δεν σου έρχεται κανένας μαθητής με τουπέ να σου κάνει τον έξυπνο και ειδικά στις γλώσσες που με αφορούν άμεσα.
2.Μέσα στο έτος δεν έχουν απλά 4 βδομάδες διακοπές αλλά και βδομάδες ανάπαυλας κατά την διάρκεια του έτους.
3.Έχουν πρωϊνά και απογευματινά μαθήματα που σκοπό έχουν τα παιδιά να μην αναγκάζονται να διαβάζουν στο σπίτι αλλά να πηγαίνουν έτοιμα από το σχολείο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αυτό αυτόματα σημαίνει πως ο καθηγητής και ο δάσκαλος δεν έχουν διόρθωμα στο σπίτι αλλά μόνο προετοιμασία.
4. Οι εκπαιδευτικοί είναι μόνιμοι όπως και εδώ.
5. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το ΑΣΕΠ αλλά κα ι συνέντευξη όπου μετράει 99% το μέσο και όλοι οι Γάλλοι το ξέρουν.
6. Όταν μίλησα για εφημερίες με ρώτησαν τι είναι αυτό. Στα σχολεία υπάρχει γραφείο επιστάτη ο οποίος έχει φακέλους με όλους τους μαθητές και φωτογραφίες τους και είναι υποχρεωμένος να ξέρει τα ονόματα των μαθητών απέξω. Αυτός επιλέγει την τιμωρία τους και 'οχι ο καθηγητής οπότε ο εκπαιδευτικός δεν έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με τον μαθητή. Πολύ σωστό αν θέλετε την γνώμη μου.
7. Υπάρχουν βοηθοί εκεαιδευτικών οι οποίοι απασχολούνται με τα παιδιά όταν χάνεται κάποια ώρα και τα φορτώνουν στα λεωφορεία κλπ. και τα προσέχουν στο δι'άλειμμα άρα αμέσως αμέσως να ο περισσότερος χρόνος για τους εκπαιδευτικούς .

Και ρωτώ : υπό τέοιες συνθήκες πως ο εκπαιδευτικός να μην είναι ικανοποιημένος με την δουλειά του και να αποδίδει καλύτερα ; Για να μην αναφ'ερω τον μισθό που πρωτοδιόριστος παίρνει τουλάχιστον 1400 καθαρά.
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:33:27 »

Αποσυνδεδεμένος leonigp

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 12, 2008, 08:18:59 pm »
Δε θυμάμαι να έχανα ιδιαίτερα μάθημα στο γυμνάσιο π.χ., παρά μόνο όταν η καθηγήτρια είχε αρρωστήσει σοβαρά (2 μήνες) και δεν εδέησαν να στείλουν αναπληρώτρια παρά μια βδομάδα πριν επιστρέψει. Μια χρονιά πριν τον πρώτο ΑΣΕΠ δεν μπορούσαν να βρουν άνεργους εκπαιδευτικούς από το ΥΠΕΠΘ; Τα γνωστά καβούρια στην τσέπη, με αποτέλεσμα να λείπει η φιλόλογος από δύο τμήματα.
Η παραμονή των μαθητών για περισσότερη ώρα στο σχολείο απαιτεί σχολικά συγκροτήματα με εστιατόριο και καλυμμένους διαδρόμους και αυλές. Όχι μπαλκόνια που ο μαθητής φουντάρει στην αυλή (όπως διάβασα σε αυτή τη σελίδα).
Κατά κανόνα, οι έρευνες δείχνουν ένα ανούσιο φόρτωμα των παιδιών με ύλη, αντικείμενα και διδακτικές ώρες. Φροντιστήρια και ιδιαίτερα για το σχολείο δεν έκανα ούτε κατά διάνοια, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν είχα την άπειρη ώρα για να την περνάω στο σχολείο, εκτός και αν υπήρχεε η δυνατότητα να κάνω σωστά ξένες γλώσσες και ωδείο σε ένα είδος ολοήμερου γυμνασίου. Εδώ δεν είχαμε κυλικείο και καθαρές τουαλέτες, πιάνο θα μας βάζανε;

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 12, 2008, 08:22:41 pm »
Έχεις ποτέ δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα να δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος?
Ποιές είναι οι αρετές του μας τις απαριθμείς

φυσικα και εχω δουλεψει..αναφερομαι στα θετικα για τον πολιτη....
το κυριοτερο ειναι οτι η επιχειρηση δουλευει ρολοι, ο πολιτης μενει ικανοποιημενος,εξυπηρετειται στην ωρα του και δεν νιωθει να του  κανουν χαρη που τον εξυπηρετουν ,ο ανικανος υπαλληλος που βλαπτει την επιχειρηση (αρα και μενα ως πελατη)  απολυεται (για φαντασου ο ανικανος εκπαιδευτικος που βλαπτει το δημοσιο σχολειο τι παθαινει )  ο πελατης μπορει να πει καπου το παραπονο του και να ακουστει ( για φαντασου ο γονιος που μπορει να πει το παραπονο του για τον καθηγητη του παιδιου του και το κυριοτερο ποσο μπορει να εισακουστει και να βρει το δικιο του)...γενικα αυτα προκυπτουν οταν συγκρινεις μια οποιαδηποτε δημοσια υπηρεσια με μια ιδιωτικη..δυστυχως...

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 12, 2008, 08:55:44 pm »
Να προσθέσω κάτι για το εξωτερικό και ειδικά για το εκπειδευτικό σύστημα της Γαλλίας , έχοντας εμπειρία έμμεση από τις ανηψιές μου 100% Γαλλιδούλες.

Για να μην αναφ'ερω τον μισθό που πρωτοδιόριστος παίρνει τουλάχιστον 1400 καθαρά.

να προσθεσω και εγω κατι που αφορα το εκπαιδευτικο συστημα της Γαλλιας αλλα και ολων των ευρωπαικων κρατων;

(απο την Ελευθεροτυπια)

Εν έτει 2006, λοιπόν, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που δεν έχει καθιερώσει ακόμα σύστημα αξιολόγησης. Χωρίς σύστημα αξιολόγησης παρέμενε μέχρι πρόσφατα και η Δανία, η οποία όμως ίδρυσε Ινστιτούτο Αξιολόγησης το 1999, αλλά ακόμη βρίσκεται στην αρχή της υλοποίησης των σχετικών αποφάσεων.Από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μακρά παράδοση στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου έχουν οι Αγγλία, Ιρλανδία, Αυστρία, Γερμανία,

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:33:27 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 12, 2008, 09:00:47 pm »
για φαντασου ο γονιος που μπορει να πει το παραπονο του για τον καθηγητη του παιδιου του και το κυριοτερο ποσο μπορει να εισακουστει και να βρει το δικιο του

Τα παράπονα των γονιών που έχω ακούσει μέχρι στιγμής (οχι προς εμένα μόνο, αλλα γενικά στο σχολείο) , προκύπτουν οταν το παιδι μένει μετεξεταστέο ή κάνει σκανδαλιά και τιμωρείται . Μάλιστα εχουν τύχει γονείς που ηρθαν με πολύ τσαμπουκά στο σχολείο και μάλιστα κάποια ξεστόμισε και την φράση προς συνάδελφο (μαζί με βρισιές και χειρονομίες) ''Σε πληρώνω και σου μιλαω όπως θέλω'' . Και συνάδελφο ευγενέστατη .
Τι θα έπρεπε να γίνει σε αυτή την περίπτωση ?
Τι σχολείο ονειρεύεσαι ?

Γιαυτο και η κυρία Χ του πρώτου σου κειμένου , για να μην έχει παράπονα απο τους γονείς , βάζει μεγάλους βαθμούς , ωστε γονείς και παιδιά να είναι ικανοποιημένοι . Αυτο το αντιλαμβάνεσαι ως αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου ?

(Σε γενικές γραμμές στο σχολείο δεν ακούς παράπονα -αν είσαι απο τους καθηγητές που κάνουν οσο καλύτερα μπορούν την δουλειά τους- απο τους μαθητές -και τους γονείς τους - που θέλουν να μάθουν . Το ακριβώς αντίθετο . Απο αυτούς λαμβάνεις θετική ενίσχυση για την προσπάθεια σου και την βοήθεια που προσφέρεις .)

Ο εκπαιδευτικός επιτελεί ενα λειτούργημα , πρεπει να έχει όραμα , αξίες και να λειτουργεί με ήθος . Ομως αυτή η απαξίωση που υπάρχει απο γονείς και όχι μόνο προς τους εκπαιδευτικούς και αυτή η νοοτροπία που και εσύ μεταφέρεις στο φόρουμ , οτι ολα είναι σκάρτα , απογοητεύουν τον καθε εκπαιδευτικό που εχει διάθεση να προσπαθήσει . Δεν είναι αναβάθμιση της εκπαίδευσης , η υποβάθμιση του εκπαιδευτικού !!!

Και παρόλο που υπάρχουν κυρίες σαν την Χ , υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που φροντίζουν να είναι καλοί στην δουλειά τους . Εγω προσωπικά έχω γνωρίσει τέτοιους (και συνήθως διατηρούν χαμηλό προφίλ) και είναι πολύ σημαντικό που το κίνητρο τους δεν είναι ο μπαμπούλας πάνω απο το κεφάλι τους . Αυτοί είναι καταλληλότεροι να μεταδώσουν στα παιδιά οτι δεν τα κάνουμε όλα για κάποιο απτό όφελος (π.χ. οικονομικό) και δεν είναι ανάγκη να έχεις μπαμπούλα και συνέπειες για να κανεις σωστά την δουλειά σου . Υπάρχει και αυτό που λέγεται συνείδηση , όραμα , ήθος .

Τέλος , εγω θα ήμουν υπερ της αξιολόγησης , αν ήξερα οτι με αυτή τα ατομα που θα ειχαν θετική αξιολόγηση δεν είναι αυτά σαν την κυρία Χ , αλλα των συναδελφων που ακόμη και σήμερα (προ αξιολόγησης περίοδο) κάνουν σωστά τη δουλειά τους . Ομως δυστυχώς (αν εξαιρέσεις τις γραπτές διαδικασίες αξιολόγησης , που είναι σχετικά αντικειμενικές) οπου υπάρχει μεχρι στιγμής αξιολόγηση (προϊστάμενοι, διευθυντές , Σιβιτανίδιος κ.α.) αυτοί που ευνοούνται είναι του κόμματος .

Εσυ εχεις να μου υποδείξεις κάποιο τομέα του δημοσίου , που η αξιολόγηση λειτούργησε με γνώμονα την αξιοκρατία ?

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 12, 2008, 09:11:34 pm »

εκει ειναι λογικο οι υπουργοι παιδειας να δινουν και 1.400 και 2.000 και 3.000 ευρω γιατι ξερουν οτι τα λεφτα των φορολογουμενων πολιτων δεν πανε σε τρυπιο πηγαδι...δεν υπαρχει ασυδοσια και μπατε σκυλοι αλεστε.δεν υπαρχουν προυπηρεσιες και διορισμοι κατω απο το τραπεζι...για να τολμησουν  εκει οι συνδικαλιστες  να πουν  ''καταργηση της αξιολογησης και του ελεγχου''...μαυρο φιδι που τους εφαγε...ας γινει και εδω ωστε να εχουμε και μεις μουτρα να ζηταμε τοσα λεφτα...

Καταρχήν να γίνουν και ολοι οι πολίτες φορολογούμενοι . Διότι ολο για φορολογούμενους πολίτες ακούω και η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα εχει ξεπεράσει κάθε όριο . (Με εξαίρεση τους δημόσιους υπαλλήλους που αυτοί την στιγμή είναι στο στόχαστρό σου.)
Για τις προυπηρεσίες και τους διορισμούς κάτω απο το τραπέζι καθώς και για ολες τις βυσματικές αποσπάσεις , με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη . Αλλα δυστυχώς , αυτή που βολεύεται πρωτίστως με αυτά τα μέτρα , είναι η κάθε κυβέρνηση !!!!!!!!

Οσον αφορά την αξιολόγηση , μακαρι να φτασουμε στο επίπεδο οπου κατι τέτοιο μπορεί να γίνει σωστά . Αλλα αυτή τη στιγμή , αλλα βλέπω .
Και το ψάρι βρωμάει πάντα απο το κεφάλι , που λέει και ο λαός .  ;)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 12, 2008, 10:39:35 pm »
Αφού τόσο εξυμνείτε τις αρετές του ιδιωτικού τομέα δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένετε στο δημόσιο ή δεν επιδιώκεται μια θέση στον ιδιωτικό τομέα.

Ποιος εξύμνησε τις αρετές του ιδιωτικού τομέα?

Αμφιβάλεις ότι΄στον ιδιωτικό τα πράγματα για τον εργαζόμενο είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι στο δημόσιο?

Εμένα προσωπικά δε με νοιάζει αν θα δουλέψω στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα.
Εμένα με νοιάζει να ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 12, 2008, 10:44:06 pm »
Επαναλαμβάνω στον Τηλέμαχο , αν διάβασε καλά όλο το μήνυμά μου, ότι στην αγασλλίσ είνσι κοινό μυστικό πως αν δεν έχεις μέσο στην συνέντευξη δεν περνάς και το ίδιο ισχύει και στην Ισπανία.

Το τι γράφουν και τι λένε επισήμως είναι κουραφέξαλα ... Ρώτα τους πολίτες και θα διαπιστώσεις ότι ασυδοσία δεν υπάρχει μόνο στην Ελλαδίτσα.

Καμία αντίρρηση για έλεγχο στην εκπαίδευση. Αντίρρηση όμως έχω για το ποιός θα είναι αυτός που θα με ελέγξει γιατ'ι αν είναι κάποιος που έχει επιλέξει η εκάστοτε κυβέρνηση και προωθεί τα δικά του παιδιά την έχουμε ομαδικώς βάψει και τότε θα δεις το γλείψιμο να πάει σύννεφο και το μέσο ταυτόχρονα. Γιατί εάν εγώ δεν είμαι βαμμένη είναι οπι γονείς μου ίσως ή το σόι μου και το φακέλωμα εξακολουθεί να υπάρχει κι ας μην το βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουλίου 12, 2008, 10:44:54 pm »
Ναι Αγάπη αλλά θα προτιμούσες ποιό ;;; Με το χέρι στην καρδιά ...

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουλίου 12, 2008, 10:57:52 pm »
τις καλυτερες δυνατες συνθηκες για τον εργαζομενο, τις πιο αξιοπρεπεις, vassilo.
αν μας τις δειξει ενας στον ιδιωτικο, εκει θα προτιμησουμε και εγω και η Αγαπη.
ητοι:
1.ενσημα
2.αμοιβη
και αρα σεβασμο.
εγω που δεν ειχα στρωμενα δικτυα απο γονεις δεν τα συναντησα ποτε.
για να δουλεψω εκρυβα επιμελως τα προσοντα μου!
μεχρι και σημερα πρωην εργοδοτες μου δεν γνωριζουν ποια ειμαι.

:)

Αποσυνδεδεμένος returnaround

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 12, 2008, 10:58:40 pm »
Για την αξιολόγηση δίκιο έχετε, κομματοπανηγύρι θα γίνει... στην Ελλάδα ειδικά, μόνο με σύστημα αξιολόγησης πιστοποιημένο κατά ISO θα δεχόμουν να αξιολογηθω ;D

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 12, 2008, 11:01:20 pm »

Ποιος εξύμνησε τις αρετές του ιδιωτικού τομέα?

ο Τηλέμαχος .  ;)

Επειδή πριν διοριστώ δούλεψα σε σχετικά μεγάλο φροντιστήριο , μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι το γλύψιμο είχε την τιμιτική του . Κατι που εμενα δεν μου πήγαινε και μου πήρε και χρόνο να συνειδητοποιήσω πως σκέφτονται οι άλλοι . Και φυσικά ούτε λόγος για σεβασμο στα εργασιακά μου δικαιώματα , όπως πλήρη ένσημα καιφυσικά οι αποδοχές κάτω απο τις κατώτερες που ορίζει ο νόμος !!
Οσο για το παρεχόμενο έργο των εκεί εκπαιδευτικών , υπήρχε και εκεί κάθε καρυδιάς καρύδι . Υπάρχαν και μαθηματικοί που δεν γνώριζαν καν στοιχειώδη μαθηματικά γυμνασίου και εκαναν τραγικά λάθη σε σημειώσεις .

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουλίου 12, 2008, 11:04:29 pm »
Ναι Αγάπη αλλά θα προτιμούσες ποιό ;;; Με το χέρι στην καρδιά ...

Με το χέρι στην καρδιά,αυτό που θα μου έδινε τα περισσότερα φράγκα.

Παιδιά...........αυτήν την καραμέλα για την αξιολόγηση,μην την πιπιλάμε και πολύ..............
Φαντάζεστε τι έχει να γίνει άμα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου οι μαθητές και οι γονείς τους?
"Εμένα η κυρία Αγάπη μου έβαλε 19.5 και έχασα τη σημαία,τώρα θα δει αυτή."
"Ακούς εκεί........να βάλει αυτή η Αγάπη στο δικό μου το παιδί 17......."
"Θυμάμαι η Αγάπη με τάισε χυλόπιτα στο λύκειο,κάτσε να την κεράσω κι εγώ κάτι."
"Εμένα η κυρία Αγάπη δε μου δίνει το λόγο όποτε σηκώνω το χέρι μου και μου λέει συνέχεια να πετάξω τη τσίχλα.......δεν τη θέλω."

Και όπως λέει και μια κινέζικη παροιμία..............πρόσεχε τι εύχεσαι. ;)

Το βύσμα στα γαλλικά νομίζω ότι λέγεται piston (πιστόν)
Είναι το γνωστό πιστόνι. ;)

k_k ..........εγώ δεν εισέπραξα κάτι τέτοιο από τα γραφόμενα του Τηλέμαχου.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 12, 2008, 11:06:41 pm »
γιατι εχουμε ονειρο να κανουμε το δημοσιο τομεα να λειτουργει με τις αρετες του ιδιωτικου....

ενα δείγμα Αγάπη .

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144