*

Αποστολέας Θέμα: Η ΚΥΡΙΑ Χ.  (Αναγνώστηκε 31535 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Απ: Η ΚΥΡΙΑ Χ.
« Απάντηση #182 στις: Ιουλίου 15, 2008, 12:41:38 pm »
Πέρσι ένα Σ-Κ έκλεψαν όλον τον εξοπλισμό από το γραφείο 2 καθηγητριών του φυσικού. (η μία είναι η μόνη γυναίκα που ξέρω να έχει πάει στο ΜΙΤ)
Μιλάμε για πολλά λεφτά........υπολογιστές,ρποβολικά μέχρι και το pointer της πήρανε.
Και δεν είναι μόνο τα λεφτά..............είναι το υλικό που ήταν αποθηκευμένο στους ΗΥ.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:14:07 »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιουλίου 15, 2008, 12:43:17 pm »
Ας καταργήσουμε τελείως το άσυλο, για να μπει ελεύθερα η αστυνομία και να μας προστατεύσει, όπως και εκτός ασύλου, μόνο από τις επικίνδυνες ιδέες και τους "αλήτες".
Ας καταργήσουμε και την απεργία, για να γκρινιάζουμε μόνο για την πείνα μας, αντί να κάνουμει ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση.
Έτσι οι μαθητές μας θα έχουν μάθει δύο πράγματα: μπορούν να εγκληματούν, αλλά όχι να διαφωνούν, και μπορούν να γκρινιάζουν, αλλά όχι να αλλάζουν.
+++++  :-*

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιουλίου 15, 2008, 03:02:27 pm »
και μπορούν να γκρινιάζουν, αλλά όχι να αλλάζουν.

Πράγματι απο γκρίνια καλά πάει το τόπικ !!
Και μετά λένε οτι οι γυναίκες γκρινιάζουν !   ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιουλίου 15, 2008, 03:07:00 pm »
Δε μένω εκεί,αλλά πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα.
Μέχρι τις 8-8:30 αυτοί που κάνουν camping από την πλευρά του δρόμου,τις μαζεύουν τις σκηνές.
Μάλλον πάνε εκεί γιατί έχουν κάποιον συγγενή στο Νοσοκομείο Γενηματά,ακριβώς απέναντι.
Αν πας παρά μέσα στο προαύλιο των σχολών,προς ΑΧΕΠΑ,θα δεις ότι όχι μόνο δεν τις μαζεύουν,αλλά απλώνουν και τις μπουγάδες τους σε σκοινιά που έχουν βάλει στα δέντρα.
Αυτά που γράφω,δεν τα βγάζω από το μυαλό μου ξέρεις.

Αυτα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με φύλαξη . Στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου , εχει φύλακες στις εισόδους και ποτέ δεν παρατήρησα ανάλογα φαινόμενα . Εννοείται οτι οι πύλες κλείνουν κάποια στιγμή και το σκ μπαίνεις μόνο με πάσο .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:14:07 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιουλίου 15, 2008, 03:18:47 pm »
Πάντως βρε παιδιά , αν κάποιος δεν έχει στέγη και κοιμάται σε παγκάκι η σε σκηνή χειμωνιάτικα ............ δεν τον λυπόσαστε λιγάκι ? Το μόνο πρόβλημα είναι να μην είναι σε θέση που τον βλέπετε ?
Η Ελλάδα κοντεύει να γίνει η πιο ακριβή ευρωπαική πόλη , αν λάβουμε υπόψη οτι οι μισθοί είναι χαμηλοί σε σχέση με το κόστος ζωής . Στο μέλλον πιστεύω έρχονται χειρότερες μέρες . Σήμερα κατι μας έχουν αφήσει οι γονείς μας και πορευόμαστε . Αν καταργήσουμε και τις απεργίες , θα πάμε απο το κακό στο χειρότερο .

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιουλίου 15, 2008, 04:15:29 pm »
Ακριβώς αυτό είναι το "πρόβλημα" κάποιων:
Πάντως βρε παιδιά , αν κάποιος δεν έχει στέγη και κοιμάται σε παγκάκι η σε σκηνή χειμωνιάτικα ............ δεν τον λυπόσαστε λιγάκι ? Το μόνο πρόβλημα είναι να μην είναι σε θέση που τον βλέπετε ?
Η εικόνα είναι το πρόβλημα του νεοέλληνα. Kι όταν η εικόνα τον ζορίζει τον νεοέλληνα διαμαρτύρεται και φωνάζει και ενίοτε βρίσκει τρόπους να την «αλλάζει», όπως έκανε με τα αδέσποτα πριν τους Ολυμπιακούς. Το πρόβλημα της εικόνας των αδέσποτων "λύθηκε ως δια μαγείας" (εννοώ ότι ο μπόγιας τα εξαφάνισε τότε... :-[)
Έτσι λοιπόν κάθε φορά που ένας «γόρδιος δεσμός» μας χαλά την εικόνα φωνάζουμε κάποιος, όχι να τον λύσει αλλά, να τον κόψει ……..
Οι "γιούφτοι" με τους καταυλισμούς τους, την απλωμένη μπουγάδα τους ανάμεσα στα δένδρα, οι άστεγοι, οι μετανάστες στις πλατείες  κ.ά. μας χαλούν την εικόνα και τη δήθεν εικονική κοινωνική ευταξίας μας....
Και τώρα ως αναλαμπή θυμήθηκα μια φράση που μας έλεγε ο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 15, 2008, 04:19:56 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιουλίου 15, 2008, 08:47:30 pm »
Να πάω κι εγώ τότε να στήσω το τροχόσπιτο.
Δέντρα έχει...........δροσούλα έχει.............φοιτητές έχει ;)..............τι άλλο θέλω?

Δε μιλάμε για άστεγους βρε παιδιά.
Μιλάμε για τσιγγάνους που παρκάρουν όπου θέλουν, όποτε θέλουν.
Δε μιλάω για ανθρώπους που έμειναν στο δρόμο..........
Αυτοί καλύτερα να φάνε τζάμπα στη λέσχη παρά να κλέψουν.

Μιλάμε για ένα τσούρμο ντεμέκ επαναστάτες που νομίζουν ότι το πανεπιστήμιο είναι τσιφλίκι του μπαμπά τους και πάνε και αράζουν εκεί..........
Κουβαλάνε στρώματα,σεντόνια,μαξιλάρια,τρώνε και τζάμπα στη λέσχη..............είναι οι γνωστοί-άγνωστοι.......που πραδόξως πάντα τη γλιτώνουν....
Δε ξέρω πως.........

Πόσοι φοιτητές πληρώνουν σε άλλα πανεπιστήμια του φαγητό τους?
Πάρα πολλοί,ανάμεσά τους κι εγώ,που το πλήρωνα όταν ήμουν στο Ηράκλειο.
Γιατί δηλαδή να πληρώνει το κράτος το φαγητό όλων αυτών των τεμπέληδων?

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιουλίου 15, 2008, 09:51:12 pm »
Αγάπη στη Σουηδία (το ξέρω σίγουρα απο δικό μου άτομο) , υπάρχει τέτοια κοινωνική μέριμνα, που αν το κράτος δεν μπορεί να σου βρει δουλειά , και δεν εχεις ακίνητη περιουσία , σου πληρώνει το ενοίκιο σπιτιού που να χωράει άνετα τα άτομα της οικογένειας σου καθώς και δίνει χρήματα ώστε ολη η οικογένεια να μπορεί να ζήσει .
Πολλοί τεμπέληδες (όπως τους ονομάζεις) το εκμεταλλεύονται αυτό . Ομως αν θέλουμε να λεγόμαστε κοινωνικό κράτος , πρέπει να εξασφαλίζουμε με κάποιο τρόπο στον κάθε άνεργο στέγη και τροφή .

Η Ελλάδα παρέχει λιγότερα στους άνεργους . Εδω δεν εχουμε τις ευρωπαικές χώρες ως πρότυπο ? (που επαναλαμβάνω και εκεί κάποιοι εκμεταλλεύονται το σύστημα και μάλιστα ξένοι που κατάφεραν να πάρουν υπηκοότητα)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Ιουλίου 15, 2008, 09:57:03 pm »
Καλά καλέ...............εμείς οι 2 δε θα συνεννοηθούμε ποτέ?
Τι ζώδιο είσαι?

Προφανώς και δεν είχα στο νου μου τους πραγματικούς άστεγους................
Πιστεύω ήμουν αρκετά σαφής.......
Στους ιδεολόγους αιώνιους φοιτητές αναφέρομαι που κάνουν ντεμέκ μποέμικη ζωή μέχρι τα 30 τρώγωντας τα λεφτά του μπαμπά.
Είναι γνωστές αυτές οι φάτσες. ;)

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιουλίου 15, 2008, 10:10:51 pm »
Απλά ήθελα να πω οτι παρόλο που η κοινωνική μέριμνα γίνεται για τους πραγματικούς άστεγους , παντού κάποιοι εκμεταλλεύονται το σύστημα . Ξερω π.χ. οτι στην Σουηδία γράφουν το αυτοκίνητο στο όνομα κάποιου άλλου (γνωστού) προκειμένου να μην εχουν τίποτα στο όνομα τους και να παίρνουν χρήματα απο την πρόνοια . Οποτε να μην θεωρούμε οτι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλευονται το σύστημα .

Τώρα αν νομίζεις οτι δεν σε καταλαβαίνω , δεν ξέρω τι να πω ....... προσπαθώ πάντως .   ;)

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιουλίου 15, 2008, 10:26:40 pm »
Συμφωνώ με k_k. Όταν υπάρχει πραγματικό (κι όχι "μαϊμού", όπως εδώ) κοινωνικό κράτος, μπορεί κάποιοι να το εκμεταλλεύονται. Είναι προτιμότερο όμως από το να μην υπάρχει, όπως στις ΗΠΑ π.χ., όπου δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας και όποιος δεν έχει να πληρώσει, αλίμονό του...
Δείτε ανάλογες περιπτώσεις και στη Γαλλία (ειδικά την τελευταία περίπτωση, με την πολύτεκνη που εισέπραττε 4 φορές το επίδομα) όπου επίσης υπάρχει πραγματικό κράτος πρόνοιας. Αν και εκεί τελευταία θέλουν -οι κυβερνήσεις- να το καταργήσουν και να κάνουν και τη Γαλλία Αμερική...
http://www.enet.gr/online/online_hprint?&id=1273280

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Ιουλίου 15, 2008, 10:35:24 pm »
Από τότε που πέθαναν τόσες χιλιάδες ηλικιωμένων λόγω ζέστης και η κηδείες τους έγιναν δημοσία δαπάνη..............
Να τη βράσω τη Γαλλία..............
Μα είναι δυνατόν.............δε βρέθηκε ένα παιδί..........ένα εγγόνι να πάω να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους ένα ποτήρι νερό?
Είμαστε σοβαροί τώρα?
Τόσες μέρες νεκροί μέσα στα σπίτια τους και δεν τους έψαξε κανένας?

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Ιουλίου 15, 2008, 10:44:18 pm »
Αυτό δεν έχει τόσο να κάνει με την ύπαρξη ή μη κράτους πρόνοιας, όσο με την αποξένωση των ανθρώπων και την αδιαφορία για το συνάνθρωπο, σύμπτωμα των σύγχρονων, "πολιτισμένων" κοινωνιών, ειδικά στις μεγαλουπόλεις...
Και στη Γαλλία βέβαια, καπιταλιστικό είναι το σύστημα. Και κοινωνικές ανισότητες υπάρχουν, και φτώχεια και πολίτες β΄κατηγορίας στα προάστια-γκέτο... Τουλάχιστον όμως εκεί το κοινωνικό κράτος δεν αφήνει τον άνεργο να πεινάσει...

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Ιουλίου 15, 2008, 10:48:35 pm »
Από τότε που πέθαναν τόσες χιλιάδες ηλικιωμένων λόγω ζέστης και η κηδείες τους έγιναν δημοσία δαπάνη..............
Να τη βράσω τη Γαλλία..............
Μα είναι δυνατόν.............δε βρέθηκε ένα παιδί..........ένα εγγόνι να πάω να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους ένα ποτήρι νερό?
Είμαστε σοβαροί τώρα?
Τόσες μέρες νεκροί μέσα στα σπίτια τους και δεν τους έψαξε κανένας?

Καπως με μπέρδεψες ! Εννοείς οτι στη Γαλλία θα τους αφήναν άθαφτους ? Αλλιώς γιατι να την βράσεις ? 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182526
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)