0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να πάρεις το επίδομα θα πρέπει κάθε μήνα να ανανεώνεις την κάρτα ανεργίας.Εμένα σήμερα έτσι μου είπαν.Αν πιάσεις δουλειά σε σχολείο πως θα την ανανεώσεις?
Συνάδελφε θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στο συνήγορο του πολίτη, εφόσον έγινε λάθος από δημόσια υπηρεσία (σε έβαλαν δηλ σε λάθος πακέτο). Εγώ προσωπικά έχω ακόμα ανοικτή διένεξη με τον ΟΑΕΔ επειδή μου ενέκρινε επίδομα ανεργίας, το έλαβα κανονικά, και με τη λήξη του μου ζήτησαν να το επιστρέψω πίσω (2500 ευρώ) ούσα άνεργη, γιατί είχαν λέει κάνει λάθος και δεν το εδικαιούμην το ταμείο. Τότε προσέφυγα στο συνήγορο του πολίτη που επενέβη αμεσότατα και γνωμοδότησε υπέρ μου στην κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Ακόμα βέβαια δεν έχει εκδικαστει η υπόθεσή μου(από τα Χριστούγεννα), αλλά ωστόσο ευελπιστώ γιατί έχω τη γνωμοδότηση στα χέρια μου.Από αυτή μου την εμπειρία δε θέλω να ξανακούω για ΟΑΕΔ!Διδάχτηκα όμως ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε στην τύχη τα λάθη κάποιων υπαλλήλων που από αβλεψία ή ανικανότητα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς!Τι πάει να πει δηλ "το ξέραμε για τα ένσημα αλλά σε ασφαλίσαμε σε αυτό το πακέτο γιατί σε κάποιους ΟΑΕΔ κάνουν τα στραβά μάτια";Είναι προφανές ότι κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και θα σε συμβούλευα να κινηθείς νομικά εναντίον του...Πρέπει επιτέλους και οι δημόσιοι υπάλληλοι να τιμωρούνται για τα λάθη τους και όχι να ταλαιπωρείται ο πολίτης!
οι εξελιξεις στο ζητημα μας εχουν ως εξης... μιλησα με κεντρικα ΟΑΕΔ οπου εξήγησα την κατάσταση και ενας κυριος πολυ "ευγενικα" ο κος Τριαντ..... μου ειπε να μην του φερνω αντιρρησεις διοτι ο ΟΑΕΔ εχει πάγια θεση σε αυτα τα ζητηματα. Ουτε καν ακουσε το προβλημα. Μετα μιλησα με ΙΚΑ με μια ευγενική - επιτελους - υπαλληλο που μου ειπε ότι οι συμβασεις του ΙΔΕΚΕ ειναι λανθασμενες. Εξ αρχης δεν θα επρεπε λεει, να τις υπογραφουμε και ότι το πακετο που επρεπε να μας ειχαν ασφαλισει ειναι το 156. Μου προτεινε να απευθυνθω στο τοπικο ΙΚΑ και να ζητησω βεβαιωση παροχων για το πακετο ΙΚΑ και να το προσκομισω στον ΟΑΕΔ ξανα. Αυτο και σκοποευω να κανω και ιδωμεν...
Παράθεση από: catwoman2 στις Ιουλίου 23, 2008, 09:28:47 amοι εξελιξεις στο ζητημα μας εχουν ως εξης... μιλησα με κεντρικα ΟΑΕΔ οπου εξήγησα την κατάσταση και ενας κυριος πολυ "ευγενικα" ο κος Τριαντ..... μου ειπε να μην του φερνω αντιρρησεις διοτι ο ΟΑΕΔ εχει πάγια θεση σε αυτα τα ζητηματα. Ουτε καν ακουσε το προβλημα. Μετα μιλησα με ΙΚΑ με μια ευγενική - επιτελους - υπαλληλο που μου ειπε ότι οι συμβασεις του ΙΔΕΚΕ ειναι λανθασμενες. Εξ αρχης δεν θα επρεπε λεει, να τις υπογραφουμε και ότι το πακετο που επρεπε να μας ειχαν ασφαλισει ειναι το 156. Μου προτεινε να απευθυνθω στο τοπικο ΙΚΑ και να ζητησω βεβαιωση παροχων για το πακετο ΙΚΑ και να το προσκομισω στον ΟΑΕΔ ξανα. Αυτο και σκοποευω να κανω και ιδωμεν...Συνάδελφε, το πακέτο κάλυψης 156, δεν στέκει... (εκτός αν στο ΙΔΕΚΕ η εκπαίδευση ενηλίκων ανήκει στα
πηγα το πρωι στο τοπικο ΙΚΑ. μου ειπαν να καταθεσουμε τις συμβασεις μας και το προγραμμα εργασιας ετσι ωστε να αποδειξουμε ότι η συμβαση εργου που υπογραψαμε ειναι παρανομη και να αποφανθει το ΙΚΑ ότι επρεπε να ειχαμε υπογραψει σύμβαση εξαρτημενου χρονου (αυτα μου ειπε η υπαλληλος). Αφου βγει η απόφαση , τοτε θα απευθυνθουμε ξανα στον ΟΑΕΔ. Ελπίζω να βγαλουμε ακρη απο κει και να μην μας τρωνε το χρονο μας αδικα