0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα , και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε. Είμαι αδιόριστος εκπαιδευτικός (Φυσικός) και φέτος παρακολούθησα ένα ετήσιο σεμινάριο ειδικής αγωγής διάρκειας 400 ωρών στερώντας από τον εαυτό μου και από την οικογένεια μου 20 περίπου πολύτιμα Σαββατοκύριακα παρακολουθώντας το. Παράλληλα ασχολήθηκα και πήρα βεβαίωση για γραφή BRAILLE παρακολουθώντας άλλο ένα σεμινάριο διάρκειας 80 ωρών στο κέντρο αποκατάστασης τυφλών με σκοπό να καταφέρω να προσληφθώ σαν αναπληρωτής.Όταν καταρτίστηκαν ,για πρώτη φορά φέτος, οι πίνακες για ΣΜΕΑ , είδα με χαρά ότι στον πίνακα των Φυσικών υπήρχαν μόνο 55 άτομα. Δηλαδή αντιστοιχούν όλοι οι Φυσικοί σε έναν ,σχεδόν, σε κάθε νομό , ίσως και με έλλειψη για όλους τους νομούς δεδομένου ότι κάποιοι νομοί , όπως της Αττικής , χρειάζονται παραπάνω από έναν.Ομολογώ ότι για πρώτη φορά στην πολύχρονη διαδικασία που έχω υποβληθεί προσπαθώντας να προσληφθώ σαν αναπληρωτής , θεώρησα ότι οι αριθμοί ήταν με το μέρος μας.Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ήμουν πολύ μακριά από την πραγματικότητα, μιας και προσελήφθηκαν μόλις 2(!) Φυσικοί για όλη την Ελλάδα...Η πρώτη μου αντίδραση ήταν απορία , η οποία μεταμορφώθηκε σε εκνευρισμό αδυνατώντας να καταλάβω τα αποτελέσματα.Κάνοντας διαδοχικές προσπάθειες να καταλάβω ρωτώντας διαδοχικά σε δευτεροβάθμιες διευθύνσεις πληροφορήθηκα ανεπίσημα ότι οι θέσεις καλύφθηκαν από μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πήραν απόσπαση από κανονικά σχολεία σε ΣΜΕΑ , με μοναδικό σκοπό να καρπωθούν ένα επίδομα της τάξης των 200 ευρώ.Η δεδομένη πληροφορία με έχει απογοητεύσει πάρα πολύ και γι'αυτό το λόγο αποφάσισα να σας γράψω εκθέτοντάς σας όλα αυτά. Οι λόγοι της απογοήτευσής είναι κατ'αρχας ότι δεν προσελήφθηκα , και κατά δεύτερο λόγο αναρωτιέμαι αν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν την κατάλληλη κατάρτιση ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις ενός τέτοιου σχολείου.Ύστερα με λυπεί το υποκριτικό της εγκυκλίου η οποία ζητεί μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή ετήσιο σεμινάριο στην ειδική αγωγή ώστε κάποιος να εισέλθει στους πίνακες για ΣΜΕΑ , από τη στιγμή που κάποιος διορισμένος εκπαιδευτικός χωρίς τίποτα από όλα αυτά, αποσπάται σε αυτά. Επιφυλάσσομαι για την ορθή πληροφόρηση και παρακαλώ χαρακτηρίστε το mail ως ερωτηματικό.
Παράθεση Καλησπέρα , και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε. Είμαι αδιόριστος εκπαιδευτικός (Φυσικός) και φέτος παρακολούθησα ένα ετήσιο σεμινάριο ειδικής αγωγής διάρκειας 400 ωρών στερώντας από τον εαυτό μου και από την οικογένεια μου 20 περίπου πολύτιμα Σαββατοκύριακα παρακολουθώντας το. Παράλληλα ασχολήθηκα και πήρα βεβαίωση για γραφή BRAILLE παρακολουθώντας άλλο ένα σεμινάριο διάρκειας 80 ωρών στο κέντρο αποκατάστασης τυφλών με σκοπό να καταφέρω να προσληφθώ σαν αναπληρωτής.Όταν καταρτίστηκαν ,για πρώτη φορά φέτος, οι πίνακες για ΣΜΕΑ , είδα με χαρά ότι στον πίνακα των Φυσικών υπήρχαν μόνο 55 άτομα. Δηλαδή αντιστοιχούν όλοι οι Φυσικοί σε έναν ,σχεδόν, σε κάθε νομό , ίσως και με έλλειψη για όλους τους νομούς δεδομένου ότι κάποιοι νομοί , όπως της Αττικής , χρειάζονται παραπάνω από έναν.Ομολογώ ότι για πρώτη φορά στην πολύχρονη διαδικασία που έχω υποβληθεί προσπαθώντας να προσληφθώ σαν αναπληρωτής , θεώρησα ότι οι αριθμοί ήταν με το μέρος μας.Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ήμουν πολύ μακριά από την πραγματικότητα, μιας και προσελήφθηκαν μόλις 2(!) Φυσικοί για όλη την Ελλάδα...Η πρώτη μου αντίδραση ήταν απορία , η οποία μεταμορφώθηκε σε εκνευρισμό αδυνατώντας να καταλάβω τα αποτελέσματα.Κάνοντας διαδοχικές προσπάθειες να καταλάβω ρωτώντας διαδοχικά σε δευτεροβάθμιες διευθύνσεις πληροφορήθηκα ανεπίσημα ότι οι θέσεις καλύφθηκαν από μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πήραν απόσπαση από κανονικά σχολεία σε ΣΜΕΑ , με μοναδικό σκοπό να καρπωθούν ένα επίδομα της τάξης των 200 ευρώ.Η δεδομένη πληροφορία με έχει απογοητεύσει πάρα πολύ και γι'αυτό το λόγο αποφάσισα να σας γράψω εκθέτοντάς σας όλα αυτά. Οι λόγοι της απογοήτευσής είναι κατ'αρχας ότι δεν προσελήφθηκα , και κατά δεύτερο λόγο αναρωτιέμαι αν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν την κατάλληλη κατάρτιση ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις ενός τέτοιου σχολείου.Ύστερα με λυπεί το υποκριτικό της εγκυκλίου η οποία ζητεί μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή ετήσιο σεμινάριο στην ειδική αγωγή ώστε κάποιος να εισέλθει στους πίνακες για ΣΜΕΑ , από τη στιγμή που κάποιος διορισμένος εκπαιδευτικός χωρίς τίποτα από όλα αυτά, αποσπάται σε αυτά. Επιφυλάσσομαι για την ορθή πληροφόρηση και παρακαλώ χαρακτηρίστε το mail ως ερωτηματικό. Το παραπάνω γράμμα απο το alphavita του συναδέλφου φυσικού αποτυπώνει την πραγματικότητα.
ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑ Κ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Η ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ Α