0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και μια ακόμη ερώτηση που μου ήρθε τώρα. Την άδεια ανατροφής μπορεί κανείς να τη "σπάσει", δηλαδή να πάρει 4 μήνες τώρα και 5 μήνες του χρόνου; Λίγο περίεργο μου φαίνεται, απλώς ρωτάω, γιατί αν δεν κάνω λάθος, διάβασα κάτι σχετικό. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Παράθεση από: ΧΡΥΣΩ στις Ιουλίου 31, 2008, 10:22:18 amΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.Τελικά υπάρχει μείωση στο μισθό ή δεν υπάρχει? Και αν υπάρχει πόσα λιγότερα παίρνεις?
Παράθεση από: tsiartas στις Σήμερα στις 07:13:58 Παράθεση από: ΧΡΥΣΩ στις Ιούλιος 31, 2008, 10:22:18 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.Τελικά υπάρχει μείωση στο μισθό ή δεν υπάρχει? Και αν υπάρχει πόσα λιγότερα παίρνεις?150 Ευρώ λιγότερα περίπου!!!!
Παράθεση από: pe06 στις Ιουνίου 28, 2008, 10:44:57 amΘα ηθελα μια βοηθεια αν ξερει καποιος. Εχω ενα μπεμπη 11 μηνων και ειμαι εγκυος 6 μηνων στο δευτερο μπεμπη. Φετος διοριστηκα μονιμα και θα ηθελα να ρωτησω τι ισχυει για τις αδειες ανατροφης τεκνων. Ας υποθεσουμε λοιπον οτι κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το μωρο που εχω. Η αδεια αυτη με καλυπτει και για τον Μαρτιο. Ενδιαμεσα ομως (Δεκεμβριο) θα γεννησω το δευτερο μωρο και δεν ξερω τι γινεται μετα.. Εχω το δικαιωμα οταν τελειωσει η αδεια ανατροφης το Μαρτιο να κανω χρηση χρηση δευτερης αδειας για το αλλο μωρο? Ξερω οτι αν διοριστεις στο Δημοσιο και εχεις 2 μωρα δεν μπορεις να παρεις αδεια ανατροφης χ2.. Εγω ομως θα κανω χρηση της αδειας για ενα μωρο και μεσα στην αδεια ανατροφης θα αποκτησω και αλλο μωρο. Τι ισχυει σ' αυτη την περιπτωση? Το καλυτερο που θα μπορουσε να μου συμβει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι το εξης.. κανω χρηση της αδειας ανατροφης εως και Μαρτιο. Παω για δουλεια εως Ιουνιο και αμεσως μετα κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το δευτερο τεκνο που θα εχω αποκτησει στο ενδιαμεσο. Γινεται αυτο? Ακου να δεις τι θα κάνεις. Διορίζεσαι φέτος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (χαρτιά, τοποθετήσεις, ανάληψη υπηρεσίας, κλπ) πάει 10 Σεπτεμβρη. Κάνεις αίτηση στις 10/9 και τους χαιρετάς μέχρι τις 10/6/09. Γυρίζεις 10-20 μέρες (ή πάρε άδεια αν δε θες να γυρίσεις), περνάει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη του 2009 τους ξαναχαιρετάς άλλο ένα 9μηνο μέχρι 6/2010. Το 2ο παιδάκι σου θα χει φτάσει 1,5 χρονών. Αρκετά καλά έτσι? Άντε με το καλό και μη κάνεις τίποτα διαφορετικό, μη τους χαρίσεις μέρα.
Θα ηθελα μια βοηθεια αν ξερει καποιος. Εχω ενα μπεμπη 11 μηνων και ειμαι εγκυος 6 μηνων στο δευτερο μπεμπη. Φετος διοριστηκα μονιμα και θα ηθελα να ρωτησω τι ισχυει για τις αδειες ανατροφης τεκνων. Ας υποθεσουμε λοιπον οτι κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το μωρο που εχω. Η αδεια αυτη με καλυπτει και για τον Μαρτιο. Ενδιαμεσα ομως (Δεκεμβριο) θα γεννησω το δευτερο μωρο και δεν ξερω τι γινεται μετα.. Εχω το δικαιωμα οταν τελειωσει η αδεια ανατροφης το Μαρτιο να κανω χρηση χρηση δευτερης αδειας για το αλλο μωρο? Ξερω οτι αν διοριστεις στο Δημοσιο και εχεις 2 μωρα δεν μπορεις να παρεις αδεια ανατροφης χ2.. Εγω ομως θα κανω χρηση της αδειας για ενα μωρο και μεσα στην αδεια ανατροφης θα αποκτησω και αλλο μωρο. Τι ισχυει σ' αυτη την περιπτωση? Το καλυτερο που θα μπορουσε να μου συμβει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι το εξης.. κανω χρηση της αδειας ανατροφης εως και Μαρτιο. Παω για δουλεια εως Ιουνιο και αμεσως μετα κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το δευτερο τεκνο που θα εχω αποκτησει στο ενδιαμεσο. Γινεται αυτο?
Ναι το σκέφτηκα και αυτό, αλλά την 9μηνη άδεια ανατροφής την παίρνεις όποτε θες εντός 4 ετών. Θεωρητικά θα μπορούσα να τη ζητήσω από Σεπτέμβρη ή ακόμη και από τον επόμενο Σεπτέμβρη..