0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάιρνει άδεια ανατροφής μία μητέρα με το παιδί της να είναι μικρότερο των τεσσάρων χρόνων αν ο άντρας της δε δουλεύει ;
Η γυναίκα μου -ιδιωτική υπάλληλος- δεν θα πάρει μειωμένο, άρα δικαιούμαι τη γονική άδεια. Όμως έχει πάρει την εξάμηνη ειδική άδεια μητρότητας του ΟΑΕΔ. Μήπως μου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα και δεν μου την εγκρίνουν ;
Γεια σας. Η δική μου η απορία αφορά γενικότερα τις άδειες των πρωτοδιόριστων.Μόλις έμαθα πως διορίστηκα στη
Γεια σας! Διάβασα όλα τα παραπάνω που έχουν γραφεί και τα βρήκα πολύ χρήσιμα αλλά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, θα ήθελα, όποιος μπορεί, να μου απαντήσει στις 5 παρακάτω ερωτήσεις που αφορούν μια φίλη μου:1. Η φίλη μου αυτή τη στιγμή έχει άδεια επαπειλούμενης κυήσεως. Η άδεια τοκετού πότε αρχίζει; 2 ή 3 μήνες πριν τον τοκετό;2. Η άδεια ανατροφής αρχίζει μόλις γεννήσει κανείς ή (από ό,τι κατάλαβα από τα παραπάνω) οποτεδήποτε θέλει κανείς, μέχρι το μωρό του να γίνει 4 χρονών;3. Αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος διορισμού για τη φίλη μου. Αυτό επηρεάζει το χρονικό διάστημα της άδειας ανατροφής, με άλλα λόγια δικαιούται λιγότερους μήνες άδεια ανατροφής τέκνου;4. Τι είναι η άδεια λοχίας; Τι διαφορά έχει με την άδεια ανατροφής;5. Όταν η φίλη μου θα είναι σε άδεια ανατροφής θα παίρνει τα 2 μόρια υπηρεσίας που παίρνουν οι μόνιμοι για κάθε χρόνο υπηρεσίας;;π.χ. αν η θέση της είναι σε ένα σχολείο με 6 μόρια, θα παίρνει 2+6=8 μόρια ή μόνο τα 6;Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον έχει την υπομονή να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα της φίλης μου :