0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα κάποιος με τη γέννηση του παιδιού θέλει να πάρει απευθείας την άδεια ανατροφής από αρχές Νοέμβρη πότε πρέπει να δηλώσει την άδεια;
Την άδεια ανατροφής μπορούμε να την πάρουμε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη χρονιά ή πρέπει να είναι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας; Μπορούμε να πάρουμε τη λοχείας, τις κανονικές άδειες του έτους και μετά την ανατροφής;
Δεν απαιτείται να είναι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας. Μπορείς να πάρεις ενδιάμεσα τις κανονικές άδειες.
.Από τη δδε που ανήκω μου λένε ότι στους εκπαιδευτικούς δεν ισχύει αυτό, γιατί πρέπει να πάρουν αναπληρωτή. Και εγώ γνωρίζω ότι την άδεια ανατροφής μπορώ να την πάρω οποτε θέλω. Και μάλιστα μου είπαν ότι πρέπει να ξεκινά από 1 Σεπτεμβρίου, αλλά επειδή θα είμαι σε άδεια λοχείας θα ξεκινήσει αυτόματα μόλις λήξει αυτή
Έγινε η αίτηση από το σχολείο, αλλά δε με ρώτησαν ποια ημερομηνία θέλω να ξεκινήσει. Την έβαλαν αυτόματα μετά τη λοχείας. Και η δδε μου είπε ότι πρέπει να πάει αμέσως μετά για να πάρουν αναπληρωτή
Έκανε την αίτηση η υπεύθυνη των αδειών του σχολείου. Μου είχε πει όμως ότι θα ζητούσε μια παράταση από τη δδε γιατί έλειπαν τα δικαιολογητικά μου (μόλις είχα γεννήσει και δεν είχα ληξιαρχική πράξη γέννησης και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης). Τελικά έκανε την αίτηση για την άδεια ανατροφής στις 30/5 χωρίς να με ρωτήσει ποτέ θα ήθελα να ξεκινήσει η άδεια. Προσωπικά ήθελα μετά την άδεια λοχείας να κάνω χρήση των αδειών του 2025 και αμέσως μετά να πάρω την άδεια ανατροφής.
Η αδεια πρεπει να γινει απο εσενα με την υπογραφή σου. Μιλησε με την διευθυνση και ζήτα να την πάρεις την άδεια απο 1/9 όπως κάνουν οι περισσότερες. Κανένας δεν "κάει" την άδεια ανατροφής μέσα στο καλοκαίρι[/quoteΓια να με εξυπηρετήσουν την έκαναν από το σχολείο. Δεν τη θέλω από 1/9, αλλά από τέλος Σεπτεμβρίου και όχι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας. Εκεί είναι η διαφωνία μου με τη δδε, η οποία μου λέει ότι πρέπει να είναι συνεχόμενη για να πάρουν αναπληρωτή. Η άδεια λοχείας μου τελειώνει αρχές Σεπτεμβρίου