*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 389854 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #1372 στις: Μαρτίου 23, 2025, 11:47:59 am »
Και γι αυτό ανάλογα με το πότε γέννησαν, προτιμούν με διαφορα τεχνάσματα να μην την πάρουν εντός της σχολικής χρονιάς. Ακόμα και με άνευ αποδοχών (ειδικά αν η θέση τους είναι εκτός έδρας). Ή με όποιον άλλον τρόπο τραβηγμένο από τα μαλλιά μπορούν να υποστηρίξουν και δέχεται ο διευθυντής τους, που γενικα είναι συνεργάσιμοι οι άνθρωποι γιατί μάλλον πρόβλημα του δημιουργεί μια άδεια που ξεκινάει Απρίλιο και τελειώνει Χριστούγεννα. Είναι εγγύηση ότι θα έχει κενό στην αρχή της χρονιάς μέχρι τότε, ενώ αν η άδεια ξεκινήσει Σεπτέμβριο, το δηλώνει από πριν ως λειτουργικό και έχει την ελπίδα ότι θα καλυφθεί νωρίτερα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:42:50 »

Αποσυνδεδεμένος Zwerty

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1373 στις: Απριλίου 07, 2025, 05:09:41 pm »
Καλησπέρα κάποιος με τη γέννηση του παιδιού θέλει να πάρει απευθείας την άδεια ανατροφής από αρχές Νοέμβρη πότε πρέπει να δηλώσει την άδεια;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1374 στις: Απριλίου 07, 2025, 07:51:53 pm »
Καλησπέρα κάποιος με τη γέννηση του παιδιού θέλει να πάρει απευθείας την άδεια ανατροφής από αρχές Νοέμβρη πότε πρέπει να δηλώσει την άδεια;
Πριν την γέννηση του παιδιού δεν μπορείς να κάνεις αίτηση για άδεια ανατροφής. Μπορείς, όμως, να ενημερώσεις ότι επιθυμείς να πάρεις την άδεια μόλις γεννηθεί το παιδί στις αρχές Νοεμβρίου, για να γνωρίζουν στο σχολείο και στη ΔΔΕ ότι θα υπάρχει λειτουργικό κενό ώστε να έχουν ζητήσει αναπληρωτή για την επόμενη φάση προσλήψεων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μιλήσεις με τη διεύθυνση του σχολείου και την ΔΔΕ, για να μη μείνει το σχολείο πολύ καιρό ακάλυπτο.

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1375 στις: Μαΐου 31, 2025, 06:40:41 pm »
Την άδεια ανατροφής μπορούμε να την πάρουμε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη χρονιά ή πρέπει να είναι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας; Μπορούμε να πάρουμε τη λοχείας,  τις κανονικές άδειες του έτους και μετά την ανατροφής;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:42:50 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1376 στις: Μαΐου 31, 2025, 06:53:36 pm »
Την άδεια ανατροφής μπορούμε να την πάρουμε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη χρονιά ή πρέπει να είναι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας; Μπορούμε να πάρουμε τη λοχείας,  τις κανονικές άδειες του έτους και μετά την ανατροφής;
Δεν απαιτείται να είναι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας. Μπορείς να πάρεις ενδιάμεσα τις κανονικές άδειες.

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1377 στις: Ιουνίου 03, 2025, 09:28:03 am »
Δεν απαιτείται να είναι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας. Μπορείς να πάρεις ενδιάμεσα τις κανονικές άδειες.
.
Από τη δδε που ανήκω μου λένε ότι στους εκπαιδευτικούς  δεν ισχύει αυτό, γιατί πρέπει να πάρουν αναπληρωτή. Και εγώ γνωρίζω ότι την άδεια ανατροφής μπορώ να την πάρω οποτε θέλω. Και μάλιστα μου είπαν ότι πρέπει να ξεκινά από 1 Σεπτεμβρίου,  αλλά επειδή θα είμαι σε άδεια  λοχείας θα ξεκινήσει αυτόματα μόλις λήξει αυτή
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 03, 2025, 02:27:55 pm από popins »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1378 στις: Ιουνίου 03, 2025, 05:05:20 pm »
.
Από τη δδε που ανήκω μου λένε ότι στους εκπαιδευτικούς  δεν ισχύει αυτό, γιατί πρέπει να πάρουν αναπληρωτή. Και εγώ γνωρίζω ότι την άδεια ανατροφής μπορώ να την πάρω οποτε θέλω. Και μάλιστα μου είπαν ότι πρέπει να ξεκινά από 1 Σεπτεμβρίου,  αλλά επειδή θα είμαι σε άδεια  λοχείας θα ξεκινήσει αυτόματα μόλις λήξει αυτή

Πώς είναι δυνατόν να ξεκινήσει αυτόματα η άδεια ανατροφής; Για να την πάρεις πρέπει να κάνεις αίτηση. Κάποιοι επιλέγουν να την πάρουν την επόμενη χρονιά. Ή μπορεί να μην θέλεις να την πάρεις καθόλου και να την πάρει ο σύζυγος.Θα σου τη δώσουν με το ζόρι;
Γενικά αυτές οι άδειες προτιμάται να δίνονται την 1η Σεπτεμβρίου. Δεν ξέρω πότε ακριβώς θέλεις να την πάρεις και αν αυτό δημιουργεί κάποιου είδους προβλήματα αλλά να ξεκινήσει αυτόματα δεν γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1379 στις: Ιουνίου 03, 2025, 05:56:41 pm »
Έγινε η αίτηση από το σχολείο,  αλλά δε με ρώτησαν ποια ημερομηνία θέλω να ξεκινήσει.  Την έβαλαν αυτόματα μετά τη λοχείας. Και η δδε μου είπε ότι πρέπει να πάει αμέσως μετά για να πάρουν αναπληρωτή

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1380 στις: Ιουνίου 03, 2025, 06:24:31 pm »
Σου λένε ότι θέλουν. Να στείλεις εξώδικο να αιτιολογήσουν την θέση τους με βάση ποια νομοθεσία.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1381 στις: Ιουνίου 03, 2025, 10:14:40 pm »
Έγινε η αίτηση από το σχολείο,  αλλά δε με ρώτησαν ποια ημερομηνία θέλω να ξεκινήσει.  Την έβαλαν αυτόματα μετά τη λοχείας. Και η δδε μου είπε ότι πρέπει να πάει αμέσως μετά για να πάρουν αναπληρωτή

Από όσο γνωρίζω όταν αιτείσαι άδειας, αναφέρεις και την ημερομηνία έναρξης. Αν θέλεις δώσε λίγες λεπτομέρειες πότε θέλεις να πάρεις την άδεια για να καταλάβουμε το πρόβλημα. Γιατί είναι λίγο περίεργο όπως το περιγράφεις. Δεν έχω καταλάβει ποιος έχει κάνει την αίτηση ( εσύ ή ο διευθυντής) και  ποιος θα έπρεπε να σε ρωτήσει πότε θέλεις να ξεκινήσει.

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1382 στις: Ιουνίου 04, 2025, 11:38:30 am »
Έκανε την αίτηση η υπεύθυνη των αδειών του σχολείου. Μου είχε πει όμως ότι θα ζητούσε μια παράταση από τη δδε γιατί έλειπαν τα δικαιολογητικά μου (μόλις είχα γεννήσει και δεν είχα ληξιαρχική πράξη γέννησης και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης). Τελικά έκανε την αίτηση για την άδεια ανατροφής στις 30/5 χωρίς να με ρωτήσει ποτέ θα ήθελα να ξεκινήσει η άδεια. Προσωπικά ήθελα μετά την άδεια λοχείας να κάνω χρήση των αδειών του 2025 και αμέσως μετά να πάρω την άδεια ανατροφής.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1383 στις: Ιουνίου 04, 2025, 12:24:41 pm »
Έκανε την αίτηση η υπεύθυνη των αδειών του σχολείου. Μου είχε πει όμως ότι θα ζητούσε μια παράταση από τη δδε γιατί έλειπαν τα δικαιολογητικά μου (μόλις είχα γεννήσει και δεν είχα ληξιαρχική πράξη γέννησης και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης). Τελικά έκανε την αίτηση για την άδεια ανατροφής στις 30/5 χωρίς να με ρωτήσει ποτέ θα ήθελα να ξεκινήσει η άδεια. Προσωπικά ήθελα μετά την άδεια λοχείας να κάνω χρήση των αδειών του 2025 και αμέσως μετά να πάρω την άδεια ανατροφής.
Η αδεια πρεπει να γινει απο εσενα με την υπογραφή σου. Μιλησε με την διευθυνση και ζήτα να την πάρεις την άδεια απο 1/9 όπως κάνουν οι περισσότερες. Κανένας δεν "κάει" την άδεια ανατροφής μέσα στο καλοκαίρι. Μίλα και με το αρμόδιο τμήμα αδειών του Υπουργείου
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 04, 2025, 12:26:15 pm από topsy »

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1384 στις: Ιουνίου 04, 2025, 12:28:23 pm »
Η αδεια πρεπει να γινει απο εσενα με την υπογραφή σου. Μιλησε με την διευθυνση και ζήτα να την πάρεις την άδεια απο 1/9 όπως κάνουν οι περισσότερες. Κανένας δεν "κάει" την άδεια ανατροφής μέσα στο καλοκαίρι
[/quote
Για να με εξυπηρετήσουν την έκαναν από το σχολείο. Δεν τη θέλω από 1/9, αλλά από τέλος Σεπτεμβρίου και όχι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας.  Εκεί είναι η διαφωνία μου με τη δδε, η οποία μου λέει ότι πρέπει να είναι συνεχόμενη για να πάρουν αναπληρωτή. Η άδεια λοχείας μου τελειώνει αρχές Σεπτεμβρίου

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1385 στις: Ιουνίου 04, 2025, 05:07:46 pm »
Πριν κάποια χρόνια είχε έρθει μια οδηγία στις διευθύνσεις ότι οι άδειες ανατροφής πρέπει να ξεκινάνε στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ίσως πατάνε σε αυτό. Έχουν όμως δίκιο στο ότι στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μονάδας, αν την βάλουν από 1/9 θα έχουν πιο άμεσα αναπληρωτή, ενώ αλλιώς θα χρειαστεί να περιμένουν τις επόμενες φάσεις. Από την άλλη μπορείς να ξεκλεψεις με διάφορες αδειες ότι σου απομένει από τον Ιούνιο…
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 04, 2025, 05:12:36 pm από topsy »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185316
  • Σύνολο θεμάτων: 19493
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144