0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
@billst: Κάνεις λάθος. Όποιος διοριστεί μόνιμος δικαιούται ΟΛΟ το 9μηνο και όχι μέρος του, αρκεί το παιδί να είναι κάτω από 4.
Οι νεοδιόριστοι δικαιούνται ολόκληρο το εννιάμηνο και αυτό μπορώ να το βεβαιώσω, αφού είμαι νεοδιόριστη με 9μηνη άδεια ανατροφής (όπως και άλλες 8 μητέρες νεοδιόριστες στην περιφέρειά μου). Το δικαιούται όποιος έχει παιδί κάτω των τεσσάρων, αν δεν έχει κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου ως αναπληρωτής πριν διοριστεί. Ο μαθηματικός τύπος που λες αναφέρεται σε αυτό ακριβώς, δηλαδή μειώνεται βάσει τύπου η άδεια ανάλογα με τους μήνες μειωμένου ωραρίου που είχε κάποιος. [/quoτε]Έχετε δίκιο. Αυτό που έγραψα αφορά τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, δηλ. ο μαθηματικός τύπος ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.Δεν περίμενα να υπάρχει κάτι ξεχωριστό για τους εκπαιδευτικούς. περίεργο μου φαίνεται, αλλά ισχύει.
Αν πριν διοριστεί δούλευε στον ιδιωτικό τομέα και έκανε χρήση του μειωμένου ωραρίου (εννοώ τις δύο ώρες καθημερινά) την δικαιούται την 9μήνη άδεια όταν διοριστεί σαν εκπαιδευτικός;
Δες αυτό. Κοίταξε πιο συγκεκριμένα το νούμερο 9 της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ. Αν κατάλαβα καλά πάει αθροιστικά.http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=442&Itemid=2