*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 375500 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος billst

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 10:08:18 am »
@billst: Κάνεις λάθος. Όποιος διοριστεί μόνιμος δικαιούται ΟΛΟ το 9μηνο και όχι μέρος του, αρκεί το παιδί να είναι κάτω από 4.
Aγαπητή/έ margot δεν κάνω λάθος. Υπάρχει υπόλοιπο αδείας που δικαιούται κάποιος που διορίζεται και έχει ήδη παιδί.
θα σε παραπέμψω πρώτα εδώ: http://www.diorismos.gr/forum/viewtopic.php?t=4880
και επίσης για να πιστείς στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Αν ακόμα υπάρχουν αμφιβολίες μπορώ να γράψω και τον μαθηματικό τύπο και την σχετική διάταξη/εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.
ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 10:23:40 am από billst »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:05:58 »

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
  • Love will tear us appart...
    • Προφίλ
    • Το blog μου
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 10:53:33 am »
Συνεχίζεις να κάνεις λάθος εκτός κι αν δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός με παιδί 3 ετών δικαιούται 9 μήνες άδεια ανατροφής, πως να το κάνουμε τώρα; Ούτε τύποι, ούτε τίποτα. Κάτι τύποι ισχύουν αν έχει κάνει χρήση ως αναπληρώτρια κτλ.
Μην παραπληροφορούμε τον κόσμο...

Αποσυνδεδεμένος echronea

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2007, 01:09:47 am »
Οι νεοδιόριστοι δικαιούνται ολόκληρο το εννιάμηνο και αυτό μπορώ να το βεβαιώσω, αφού είμαι νεοδιόριστη με 9μηνη άδεια ανατροφής (όπως και άλλες 8 μητέρες νεοδιόριστες στην περιφέρειά μου). Το δικαιούται όποιος έχει παιδί κάτω των τεσσάρων, αν δεν έχει κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου ως αναπληρωτής πριν διοριστεί. Ο μαθηματικός τύπος που λες αναφέρεται σε αυτό ακριβώς, δηλαδή μειώνεται βάσει τύπου η άδεια ανάλογα με τους μήνες μειωμένου ωραρίου που είχε κάποιος.

Αποσυνδεδεμένος billst

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 01, 2007, 11:55:58 am »
Οι νεοδιόριστοι δικαιούνται ολόκληρο το εννιάμηνο και αυτό μπορώ να το βεβαιώσω, αφού είμαι νεοδιόριστη με 9μηνη άδεια ανατροφής (όπως και άλλες 8 μητέρες νεοδιόριστες στην περιφέρειά μου). Το δικαιούται όποιος έχει παιδί κάτω των τεσσάρων, αν δεν έχει κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου ως αναπληρωτής πριν διοριστεί. Ο μαθηματικός τύπος που λες αναφέρεται σε αυτό ακριβώς, δηλαδή μειώνεται βάσει τύπου η άδεια ανάλογα με τους μήνες μειωμένου ωραρίου που είχε κάποιος.
[/quoτε]
Έχετε δίκιο. Αυτό που έγραψα αφορά τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, δηλ. ο μαθηματικός τύπος ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
Δεν περίμενα να υπάρχει κάτι ξεχωριστό για τους εκπαιδευτικούς. περίεργο μου φαίνεται, αλλά ισχύει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:05:58 »

Αποσυνδεδεμένος emici

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 01, 2007, 12:10:49 pm »
Αν πριν διοριστεί δούλευε στον ιδιωτικό τομέα και έκανε χρήση του μειωμένου ωραρίου (εννοώ τις δύο ώρες καθημερινά) την δικαιούται την 9μήνη άδεια όταν διοριστεί σαν εκπαιδευτικός;

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
  • Love will tear us appart...
    • Προφίλ
    • Το blog μου
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 01, 2007, 12:55:56 pm »
Αν πριν διοριστεί δούλευε στον ιδιωτικό τομέα και έκανε χρήση του μειωμένου ωραρίου (εννοώ τις δύο ώρες καθημερινά) την δικαιούται την 9μήνη άδεια όταν διοριστεί σαν εκπαιδευτικός;

Φυσικά την δικαιούται...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2007, 01:12:28 pm από margot »

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 01, 2007, 01:02:22 pm »
margot θα σε παρακαλούσα να γράφεις με πεζούς και όχι κεφαλαίους χαρακτήρες

Ευχαριστώ  :)

Αποσυνδεδεμένος vanilla

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 07:41:54 pm »
Εάν η σύζυγος σταματήσει να εργάζεται λόγω εποχικότητας επαγγέλματος ( Ξενοδοχουπάλληλος) η άδεια ανατροφής που έχει πάρει  ο πατέρας γονέας διακόπτεται?  Αν η σύζυγος επαναπροσληφθεί με την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο πατέρας συνεχίζει να δικαιούται την άδεια ανατροφής?

Αποσυνδεδεμένος resident

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ01
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 11:14:20 pm »
το εννιαμηνο υποχρεωτικα το παιρνεις συνεχομενα,αν εχει κανει χρηση η συζυγος δεν μπορεις να παρεις κι εσυ αδεια,κι αν δεν εργαζεται δεν δικαιουσαι.Μαλλον δεν δικαιουσαι να το παρεις,αφου θα σταματησει για ενα διαστημα τη δουλεια ('η αν το πηρες,θα διακοπει).Κοιτα ομως κι εδω, ειναι το ΦΕΚ Α,9.02.2007,κεφαλαιο ΣΤ,αρθρο 53:http://216.239.59.104/search?q=cache:ny9T7sb7bXYJ:users.forthnet.gr/syr/rotomano/nomothesia/N3258-07.pdf+%CE%A6%CE%95%CE%9A+%CE%91+9.02.2007+,%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF+%CE%A3%CE%A4+,%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF+53&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 28, 2008, 10:44:57 am »
Θα ηθελα μια βοηθεια αν ξερει καποιος. Εχω ενα μπεμπη 11 μηνων και ειμαι εγκυος 4 μηνων στο δευτερο μπεμπη. Φετος πιστευω οτι θα διοριστω μονιμα και θα ηθελα να ρωτησω τι ισχυει για τις αδειες ανατροφης τεκνων. Αν δεν κανω λαθος αυτες ειναι 7 μηνες.
Ας υποθεσουμε λοιπον οτι διοριστω και κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το μωρο που εχω. Η αδεια αυτη με καλυπτει και για τον Μαρτιο. Ενδιαμεσα ομως (Δεκεμβριο) θα γεννησω το δευτερο μωρο και δεν ξερω τι γινεται μετα.. Εχω το δικαιωμα οταν τελειωσει η αδεια ανατροφης το Μαρτιο να κανω χρηση χρηση δευτερης αδειας για το αλλο μωρο? Ξερω οτι αν διοριστεις στο Δημοσιο και εχεις 2 μωρα δεν μπορεις να παρεις αδεια ανατροφης χ2.. Εγω ομως θα κανω χρηση της αδειας για ενα μωρο και μεσα στην αδεια ανατροφης θα αποκτησω και αλλο μωρο. Τι ισχυει σ' αυτη την περιπτωση?
Το καλυτερο που θα μπορουσε να μου συμβει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι το εξης.. διοριζομαι φετος και αμεσως κανω χρηση της αδειας ανατροφης εως και Μαρτιο. Παω για δουλεια εως Ιουνιο και αμεσως μετα κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το δευτερο τεκνο που θα εχω αποκτησει στο ενδιαμεσο. Γινεται αυτο?

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 28, 2008, 11:02:07 am »
Δες αυτό. Κοίταξε πιο συγκεκριμένα το νούμερο 9 της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ. Αν κατάλαβα καλά πάει αθροιστικά.

http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=442&Itemid=2
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 28, 2008, 11:16:16 am »
Δες αυτό. Κοίταξε πιο συγκεκριμένα το νούμερο 9 της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ. Αν κατάλαβα καλά πάει αθροιστικά.

http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=442&Itemid=2

Eυχαριστω για τη βοηθεια

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 28, 2008, 12:20:13 pm »
Η άδεια ανατροφής είναι 9 μήνες.Τη δικαιούσαι μέχρι το παιδί να γίνει 4 ετών.Αν την πάρεις το Σεπτέμβριο, θα λήξει τον Ιούνιο.Όταν με το καλό ορκιστείς, θα καταθέσεις  την ίδια ημέρα και τα χαρτιά που απαιτούνται για την άδεια.
 Δες εδώ
http://www.pde.gr/forum/index.php?PHPSESSID=a82610def1f168f0654238ecfb3d5001&topic=2486.msg23419
και εδώ
http://1grpe.pel.sch.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=909&mode=thread&order=0&thold=0

Το σημαντικότερο που βρήκα είναι αυτό.Δες εκεί που λέει για  Αθροιστική χορήγηση διευκολύνσεων ανατροφής (9μήνου ή μειωμένου ωραρίου) σε περίπτωση γέννησης νέου τέκνου.

http://www.metataxeis.gr/index.php?topic=2374.0

Με το καλό και το δεύτερο!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2008, 12:22:18 pm από RETA. »
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 28, 2008, 12:49:26 pm »
Ξέρω από φίλη μου που διορίστηκε το έτος 2007-8 ότι θα πάρεις την 9μηνη για το πρώτο σου παιδί κανονικά και μετά τη γέννηση και του δεύτερου άλλη μία 9μηνη .

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182659
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)